Wat anderen over mij zeggen als coach
Ondernemers & Directeuren over
mij als ondernemerscoach

Nieuwsgierig naar wie jou zijn voorgegaan? Dat begrijp ik natuurlijk. Echter, privacy staat bij mij voorop, dus je zult niet de namen van al mijn klanten vinden. Degenen die referenties hebben geschreven, hebben toestemming gegeven om hun naam te noemen. 

Wil je een oprechte, vernieuwende, ontluisterende ervaring opdoen, dan raad ik je Ivo Ouwerkerk aan. Ivo neemt je wandelend mee op een reis door de wereld zoals jij die ziet, vergezeld door een prachtig stiltegebied, de Weerribben. Als je ervoor openstaat, laat Ivo je ontdekken dat de wereld zoals jij haar ziet misschien een is waar er zaken of gebeurtenissen zijn waar je onbewust voor wegduikt of onderdrukt. Ivo laat jou spreken en ontdekken door verrassende vragen te stellen, waarvan jij dacht: waar komt die vraag opeens vandaan of daar heb ik nog nooit over nagedacht. Ivo is oprecht nieuwsgierig naar jou en weet op goed getimede momenten je te laten stilstaan bij wat jou werkelijk beweegt en waar jij je echte zelf mag leren kennen.
De coaching is voor mij bijzondere ervaring geweest: elke keer opnieuw verrassend, inspirerend, confronterend, leerzaam, ontdekkend en altijd in wederzijds respect, een echte aanrader.

Hendrik van der Ploeg
Algemeen Directeur | 1 op 1 traject

Jeroen Elsinga
Ondernemer | 1 op 1 traject

Ivo, bedankt voor de enorm fijne gesprekken. Je hebt als business coach een punt geraakt waar ik ongemerkt al ruim vier jaar mee worstel in mijn bedrijf en wat nog nooit iemand zo concreet en zo mooi aangestipt heeft. We gaan er weer volle bak voor!

Zelden zo’n fijn mens als business coach ontmoet met de gave snel en eerlijk inzicht te geven in wat er écht moet gebeuren of veranderen om je persoonlijke en/of zakelijke doelstellingen te behalen. Positief confronterend op een begrijpelijke, respectvolle en humorrijke manier. Nooit ongemakkelijk en heel effectief. Bedankt Ivo.

Victor de Reuver
Algemeen Directeur | 1 op 1 traject

Joost Vliegen
CEO | 1 op 1 traject

Ivo kwam op mijn pad door een bevriende zakenrelatie. Na 10 jaar als leidinggevende in verschillende functies had ik behoefte aan een sparringpartner die me kon helpen om de managers van mijn huidige, zeer senior management team, beter te kunnen maken, zowel individueel als als team.Ivo deed dat door regelmatig te reflecteren, mij een spiegel voor te houden en vooral…..veeeeel vragen te stellen. En dat al wandelend door die prachtige Weerribben.Hij heeft me geleerd om te luisteren naar mijn gevoel: “wat belangrijk is komt echt wel boven en daar mag je op vertrouwen”. En ik heb belangrijke inzichten gekregen met als mooiste one-liner: “Leidt door je managers te laten lijden”. Dat maakt ze beter. Ivo is een fijn mens. Ik keek er iedere keer weer naar uit om een aantal uren met hem onderweg te zijn (ondanks dat ik er 2×2 u voor moest rijden)Echt een goede gesprekspartner. Niet op de inhoud, technisch gezien dan, maar altijd op het proces: wat gebeurd er bij mij? Waar komt dat gevoel vandaan? Hoe zou je dat meningsverschil ook kunnen oplossen? Hoe krijg je meer uit die medewerker? Etc.. We zijn bijna 2 jaar samen op pad geweest. Ivo heeft me geholpen om me een completere manager te maken die zijn team coached ipv leidt en die richting geeft ipv bepaalt. En ik merk vooral dat ik veel relaxter ben. Ondanks, en dat is een understatement, de werkdruk er niet bepaald minder op is geworden. Een jaartje of anderhalf op reis met Ivo is een echte aanrader. 

Ivo weet een geweldige balans te vinden tussen vragen stellen en ook input geven. Niks zweverig, lekker concreet en “to the point” is IVO een heerlijk maar ook eerlijke sparringspartner. En hij doet op geheel eigen wijze met wandelingen in de prachtige Weerribben. Lekker buiten biedt IVO je zicht op je persoonlijk functioneren. En uitzicht op jouw horizon. Kortom; een aanrader, gewoon doen!

Roelof Westerbeek
Algemeen Directeur | 1 op 1 traject

Tobias Sikkema
Ondernemer | 1 op 1 traject

Ivo is een ervaren sparringpartner, die door de juiste vragen te stellen, je bepaalde zaken laat inzien zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. Dit doet hij respectvol en met humor en als het moet confronterend.De wandelingen in de Weerribben waren altijd weer iets moois.

Ivo is een wijze en innemend man die zijn (praktische) talenten gebruikt om mensen echt verder te helpen. Door zijn persoonlijke aanpak brengt hij mensen en organisaties naar een nieuw level. Zijn aanpak als specialist op het gebied van Personal & Business Coach spreekt me aan. Hij weet snel tot de kern door te dringen en helpt je met het creëren van oplossingen die verder gaan dan je zou verwachten.Een prima partner die ik zeker kan aanbevelen

Guido Magnus
Ondernemer | 1 op 1 traject

Richard van den Berg
Ondernemer | 1 op 1 traject

Ik ben al jarenlang ondernemer en vond dat het tijd werd om feedback te krijgen op mijn “eigen wijze” van ondernemen. In Ivo heb ik de juiste sparringpartner gevonden waarmee ik zaken kon bespreken die ik niet zo gemakkelijk binnen mijn bedrijf bespreek. De coaching in één woord: helderheid. Voor mezelf, voor anderen en voor mijn bedrijf. Dank voor de mooie gesprekken! Top!

Waanzinnig veel inzichten over ons businessmodel model voor de komende jaren! Ivo is energiek, attent, zit boordevol kennis en verdiept zich echt in je vraagstuk! Ik kom zeker terug!

Robert Daldrup
Ondernemer | 1 op 1 traject

Oscar van der Weg
Ondernemer | 1 op 1 traject

Ivo heeft ons begeleid bij het zetten van de volgende stap in ons ondernemerschap. In de bewustwording van onze unieke plek op het speelveld waarin wij ons bevinden als dienstverlener en in het optimaliseren en toekomstbestendig maken van onze bedrijfsvoering en dienstverlening. Hij heeft ons als directieteam gecoacht door het proces van de schaalvergroting van onze organisatie en onze persoonlijke rollen daarin.

Ik heb Ivo gevraagd toen ik op een tweesprong zat met mijn bedrijf. Of verder groeien met meer personeel of niet. Ivo legt heel duidelijk en prettig zaken bloot die je soms zelf niet (meer) ziet. Ook qua positionering en pricing heb ik veel aan Ivo’s expertise gehad.Ik heb Ivo als zeer prettig ervaren. No-nonsense en met praktische tips.

Arjan Koning
Ondernemer | 1 op 1 traject

Michel Kolenbrander
Ondernemer | 1 op 1 traject

Ivo heeft als business coach een enorme bagage in het coachen van de mens achter de ondernemer. Met zijn hands on, bak aan ervaring en doortastendheid legt hij de vinger met een enorme dosis humor en nuchterheid op de juiste plek.

Ivo is een geweldige business coach, zowel voor business ontwikkeling als ook voor persoonlijke ontwikkeling. Hij weet op een mooie manier de vinger op de zere plek te leggen en bied concrete handvatten hoe hier mee om te gaan.

Vincent Berkhout
Operationeel Directeur | 1 op 1 traject

Jos Koopman
CEO | 1 op 1 traject

Ivo schept de voorwaarden om dichter bij jezelf te komen. Al wandelend in de natuur en door de oprechte gesprekken leer je de drijfveren kennen die er voor jezelf echt toe doen. Het is vertragen om vervolgens met nieuwe energie verder te gaan.

Ivo is geen business coach van 13 in een dozijn. Ivo heeft mij met mijzelf geconfronteerd en daarmee mijn ontwikkelproces ingang gezet.  Hij is een taalvirtuoos. Altijd is hij op zoek naar de juiste en meest impactvolle wijze van het formuleren van een situatie of advies.

Johan Mulder
HR Directeur | 1 op 1 traject

Joyce Rademaker
Ondernemer | 1 op 1 traject

Aanscherpen van mijn plannen. Helder krijgen wat ik werkelijk wil bereiken. En kiezen! Ivo is een inspirator en business coach in één, na 1 uurtje ‘ballen’ ga je vol energie de deur weer uit.

Ivo heeft ons geholpen bij het durven kiezen voor een richting. Ik beveel Ivo van harte aan als het nodig is om je carrièreroute weer helder te krijgen. Hij werkt intuïtief, met passie, met positiviteit, denkt pragmatisch en strategisch, en is bovendien gewoon een heel leuk mens.

Fabienne van Dillen
Ondernemer | 1 op 1 traject

Natalie Straatman
Directeur | 1 op 1 traject

Door gesprekken met Ivo krijg ik mijn gedachten helder. Hij luistert goed en heeft inmiddels zoveel ervaring dat hij situaties en personen goed kan duiden. Het helpt me inzicht te krijgen en keuzes te maken.

Knap van Ivo en Helena, hoe ze datgene wat echt benoemd en besproken moet worden binnen een directieteam, ook echt boven water weten te krijgen. Zonder dit te forceren. En zonder dat de groep vooraf al weet wat dat is. En misschien nog knapper: dat ze dit oncomfortabele proces vervolgens zeer goed begeleiden om gezamenlijk tot de juiste conclusies en acties te komen die het team nodig heeft. Zeer zinvol en zeer leerzaam!

Stefan van Hoof
Managing Director | teamcoaching

Henk Timmerman
Interim Directeur | 1 op 1 traject

Door de wandelingen en discussies met Ivo heb ik inzicht gekregen in de denkpatronen waarin ik vast zat. Het heeft me doen inzien dat ik meer vanuit mijn eigen kracht moet denken en mijn eigen plan moet uitvoeren, in plaats van in het plan van een ander te zitten. Het was in het begin voor mij een lastig traject, doordat ik mij realiseerde dat ik bepaalde zekerheden zou moeten loslaten. Uiteindelijk ben ik daardoor met veel meer zelfvertrouwen uit te strijd gekomen en heb ik weer vertrouwen in de toekomst. Ivo, bedankt!

De 3-dagen snelkookpan zorgt voor nieuwe inzichten, begrip over jezelf en het team en concrete acties. De methode ‘zonder programma’ werkt. De aanpak maakt alle onderwerpen bespreekbaar. Over jezelf als ondernemer, als team en als bedrijf. Ivo en Helena zorgen voor een open sfeer en geven de ruimte. De frisse wind Ameland, het goede eten, top hotelletje en fijne wijnen zorgen voor de afwisseling. Waardevol. Altijd doen!

Sander Remans
DGA | teamcoaching

Leon Hauzer
DGA | teamcoaching

Samen met mijn compagnon een 3-daagse BusinessBreak op Ameland gedaan. Afgegaan op de omschrijving op de website en achteraf kan ik zeggen: “Daar is niets van overdreven.” Na 3 intense dagen op het eiland namen wij afscheid van Ivo en Helena en stapten we weer op het vaste land met niet alleen zeer concrete acties, maar ook met vernieuwd inzicht in jezelf als mens en ondernemer, in je team, bedrijf en je ambities. Elkaar weer kunnen vinden en versterken. De open houding van Ivo en Helena, hun prettige werkwijze, professionaliteit en ervaring maakt het tot succesvolle dagen.

Drie dagen jezelf en elkaar onderdompelen in aandacht. Aandacht voor jezelf, elkaar en de eigen organisatie. Voor directieteams die vinden dat zij dit waard zijn. Die een stap verder willen zetten. Als directie van Innovatie nul13 hebben we onszelf en elkaar nog beter leren kennen. Met als concreet resultaat een heldere visie op de toekomst van de organisatie en met aandacht voor ieders logische rol. Dit onder de zeer professionele en prettige persoonlijke begeleiding van Helena en Ivo.

Koen Kock
DGA | teamcoaching

Richard Bloemsma
DGA | teamcoaching

Onze drie dagen op Texel met Helena en Ivo hebben ons drie sprongen vooruit gebracht. Ze zijn op elkaar ingespeeld en wisten daarmee het optimale uit ons (team) te halen.

Wat ik echt heel sterk vond aan onze BusinessBreak was dat jullie heel snel een aantal verborgen knelpunten wisten bloot te leggen en vervolgens bespreekbaar konden maken.

Jake Deighton
Managing Director | teamcoaching

Albert-Mark Nagel
DGA | teamcoaching

Drie waardevolle dagen met Ivo en Helena op Texel! Kop in de wind, even afstand nemen, werken aan je bedrijf, team en aan jezelf! In een ontspannen setting. Aanrader!

Ivo ervaren als een goede sparringpartner. Durft je een “spiegel” voor te houden waarbij vervolgens de handvaten gegeven worden voor oplossingen. Veranderen, verbeteren van je personal skills begint bij Ivo. Dank voor onze mooie gesprekken!

Henk van Dijk
Algemeen Directeur | 1 op 1 traject

Bas Crans
CFO | teamcoaching

De Business Break is een ware doorbraak voor ons team geweest! Ingesleten patronen zijn aan de oppervlakte gekomen, benoemd en aangepast om de juiste koers te gaan varen.

Samen met mijn managementteam heb ik deelgenomen aan de driedaagse BusinessBreak van Ivo en Helena, die plaatsvond op Texel. Deze locatie bood ons de perfecte gelegenheid om afstand te nemen van de dagelijkse lopende zaken en ons volledig te concentreren op het verbeteren van onze samenwerking en het verkrijgen van helderheid over onze doelen. Suunta’s aanpak, gericht op maatwerk en geleid door ervaren coaches, bood ons de ruimte om diepgaand te reflecteren en concrete actieplannen te ontwikkelen. Deze ervaring was niet alleen verfrissend maar ook zeer effectief voor ons team!

Chris van der Veen
DGA | teamcoaching

Open chat
1
Hi! Ivo hier. Kan ik je helpen?