Hi, ik ben Ivo.

⊕ 55 jaar.

⊕ Vader van Jorik (24) & Stan (21).

⊕ Getrouwd met Patricia.

⊕ 16 jaar zelfstandig ondernemer.

⊕ 20+ jaar ervaring als coach.

⊕ Vertrouwenspersoon, Adviseur en Sparringpartner in één.

JAAR ERVARING ALS COACH
0
JAAR ZELFSTANDIG ONDERNEMER
0
ONDERNEMERS GECOACHT
> 100

ervaren coach
voor ondernemers en directeuren

Ik ben Ivo, 55 jaar oud, en je kunt mij vaak vinden aan tafel met ondernemers en directeuren. Talking life and business. Frisse blik van buiten.

Mijn nieuwsgierigheid drijft mij. Ik hou van mensen. Vooral van ondernemende mensen. Die een doel voor ogen hebben. Hun eigen pad kiezen. Het verschil willen maken. Creatief zijn. Willen leren en ontdekken.

Ik coach om anderen te helpen met helderheid. Ik wil graag impact maken op andermans leven. Mijn kennis en wijsheid deel ik graag. Dit vak brengt mij in contact met mooie mensen.

Mijn levensdoel is ondernemers te helpen de volgende stap te zetten in hun persoonlijke en/of zakelijke ontwikkeling. Als coach kom ik vaak uitdagingen tegen bij ondernemers en directeuren op het gebied van persoonlijke effectiviteit, leiderschap, communicatie, samenwerking, relaties en zingeving.

Ik help je anders te denken over je bedrijf, je toekomst, je ondernemerschap, maar vooral over jezelf. Ik durf te zeggen dat ik heel goed ben in één ding: alles helder maken. Met duidelijke taal, zodat jij weet wat je te doen staat.

Ik ben geboren in Amsterdam in 1969 en ben opgegroeid met een oudere zus als zoon van de burgemeester en een moeder als onderwijzeres. Ik heb gestudeerd in Groningen. Ik ben trots op mijn partner Patricia (samen met haar compagnon heeft ze een succesvol bedrijf in de kinderopvang opgebouwd met 35 medewerkers), mijn zoon Jorik (24 jaar, student) en mijn zoon Stan (21 jaar, student). We wonen in het buitengebied in de Kop van Overijssel.

Zelfstandig ondernemer. Buitenmens. Reizen met onze 18 jaar oude Mercedes camperbus. Bergsporter. Zwemmer in de buitenlucht. Timmerman in spé. Gek op Scandinavië. Liefhebber van koud douchen (nou liefhebber… ik doe het) en koffie in de vroege ochtend.

Ivo

Mijn achtergrond als coach

Ik ben opgeleid als Zijnscoach aan de Academie voor Integrale Coaching en Therapie.

Zijnscoaching richt zich op het ontwikkelen van een dieper bewustzijn van jezelf, los van externe omstandigheden. Het benadrukt dat je al compleet en heel bent zoals je bent, zonder iets te hoeven veranderen of bereiken. Zijnscoaching combineert verschillende benaderingen zoals mindfulness en meditatie om je bewust te maken van je gedachten, emoties en gewaarzijn in het huidige moment. Het draait niet om het veranderen van deze ervaringen, maar om ze volledig te omarmen en accepteren.

Een Zijnscoach begeleidt je in dit proces en biedt een veilige omgeving om jezelf te verkennen, je bewustzijn te vergroten en innerlijke blokkades te transformeren. Het doel is om je eigen waarheid te ontdekken, je volledige potentieel te omarmen en vervulling in het leven te vinden.

Zijnscoaching kan je ondersteunen bij persoonlijke groei, relaties, het omgaan met stress en verandering. Het nodigt je uit om te vertragen, te vertrouwen op je innerlijke wijsheid en te leven vanuit authenticiteit en innerlijke vrede.

Het mooie hiervan is dat dit allesbehalve zweverig is!

Personal & Business coach
Ivo Ouwerkerk

Ik hanteer mijn eigen ontwikkelde IVO-methode: Inzicht-Veranderen-Oogsten©.

Inzicht door anders te kijken. 

Veranderen door anders te denken. 

Oogsten door anders te doen. 

Ander resultaat oogsten dan je gewend bent vraagt om verandering. 

Wat je écht moet veranderen verkrijg je door inzicht.

Als personal business coach ben ik spiegel, sparringpartner en adviseur in één.

IVO ALS COACH
SCHERPZINNIG
100%
BEVLOGEN
100%
HELDER
100%
VOLGENS HET BOEKJE
4%

IK werk met de
Ivo-methode?

Inzicht

Als je ander resultaat wilt oogsten dan je gewend bent, dan zal je iets moeten veranderen in je acties, gedrag en denken. 

Wat je écht moet veranderen, verkrijg je door inzicht. Snappen, begrijpen en doorgronden. 

Tot de essentie komen. 

Alles begint met inzicht.

Veranderen 

Door te focussen op uitsluitend nog zaken die belangrijk zijn voor jou. 

En door doelen te stellen en betere keuzes maken. Door de juiste mindset en de juiste strategie te kiezen. 

En door één keer vaker opstaan dan vallen. 

Als business coach ga ik je helpen. 

Oogsten

Dat gaat eigenlijk vanzelf. Tenminste als je focus houdt. Jouw strategie blijft volgen. Jouw doel voor ogen houdt. 

En jezelf niet teveel laten afleiden. Want Resultaat = Focus – Afleiding. 

Ik zal je in mijn rol als business coach motiveren om vol te houden. 

En je er op aanspreken als het moet.

ONdernemerscoach

100% no nonsense, 0% zweverig

Voor de coaching neemt Ivo Ouwerkerk je graag mee naar het mooiste natuurgebied van Nederland. Nationaal park Weerribben-Wieden. Niet iedereen is een buitenmens, maar niemand is een binnenmens. We zijn niet gemaakt om de hele dag binnen te zitten. Dus we gaan op pad. Letterlijk in beweging zijn. Kop in de wind.

We spreken af bij mij op de boerderij. Dan drinken we even een kop koffie. Vanaf hier vertrekken wij. Slecht weer bestaat niet. Wel slechte kleding. Je betaalt voorafgaand een vast bedrag. Dan weet je precies waar je aan toe bent. En achteraf is er geen verassing.

Helder toch?

Video afspelen

IVo ouwerkerk in
beeld en geluid

Ivo in de podcast Helden en Hordes

Als kleinste jongetje van de klas wilde personal en business coach Ivo letterlijk hogerop komen te staan. En dat deed hij. Hij klom op het podium als public speaker en verdiende daar zijn brood mee.

Maar op een dag ging hij letterlijk af, nadat hij het podium op was gegaan.

Die middag ontdekte hij het verschil tussen doen en zijn.

In deze podcast neemt Ivo je mee op reis in zijn zoektocht naar zichzelf.

Reis mee langs angst en vertrouwen, luisteren of spreken en kiezen tussen afleiding en focus.

Verder leer je in deze podcast:
• Waarom je niet ziek hoeft te zijn om beter te worden
• Hoe alles goed komt, mits je een ding altijd doet
• Waarom je vaak niet weet wanneer je schade hebt opgelopen
• Bonus: Waarom je alleen een A zwemdiploma nodig hebt

Mijn
boeken

Het Principe van de 5 Boxen geeft inzicht in waar voor jou de echte verandering zit. En dat is lang niet altijd waar jij denkt.

GRATIS (alleen nog verkrijgbaar als E-book)

Op een luchtige en prikkelende manier beschrijf ik hoe jij jouw bedrijf zich kan onderscheiden van de concurrent.

GRATIS (alleen nog verkrijgbaar als E-book)

Wil jij dat ik jou regelmatig
uit de waan van de dag haal?

Schrijf je in voor mijn wekelijkse column

Voornaam

E-mailadres

Ondernemers
over de resultaten van mijn coaching
Ik heb Ivo gevraagd toen ik op een tweesprong zat met mijn bedrijf. Of verder groeien met meer personeel of niet. Ivo legt heel duidelijk en prettig zaken bloot die je soms zelf niet (meer) ziet. Ook qua positionering en pricing heb ik veel aan Ivo's expertise gehad.Ik heb Ivo als zeer prettig ervaren. No-nonsense en met praktische tips.
Ivo kwam op mijn pad door een bevriende zakenrelatie. Na 10 jaar als leidinggevende in verschillende functies had ik behoefte aan een sparringpartner die me kon helpen om de managers van mijn huidige, zeer senior management team, beter te kunnen maken, zowel individueel als als team.Ivo deed dat door regelmatig te reflecteren, mij een spiegel voor te houden en vooral…..veeeeel vragen te stellen. En dat al wandelend door die prachtige Weerribben.Hij heeft me geleerd om te luisteren naar mijn gevoel: “wat belangrijk is komt echt wel boven en daar mag je op vertrouwen”. En ik heb belangrijke inzichten gekregen met als mooiste one-liner: “Leidt door je managers te laten lijden”. Dat maakt ze beter.Ivo is een fijn mens. Ik keek er iedere keer weer naar uit om een aantal uren met hem onderweg te zijn (ondanks dat ik er 2x2 u voor moest rijden)Echt een goede gesprekspartner. Niet op de inhoud, technisch gezien dan, maar altijd op het proces: wat gebeurd er bij mij? Waar komt dat gevoel vandaan? Hoe zou je dat meningsverschil ook kunnen oplossen? Hoe krijg je meer uit die medewerker? EtcWe zijn bijna 2 jaar samen op pad geweest.Ivo heeft me geholpen om me een completere manager te maken die zijn team coached ipv leidt en die richting geeft ipv bepaalt. En ik merk vooral dat ik veel relaxter ben. Ondanks, en dat is een understatement, de werkdruk er niet bepaald minder op is geworden.Een jaartje of anderhalf op reis met Ivo is een echte aanrader.Joost VliegenSenior Vice President Benelux bij GEA
Ik ben al jarenlang ondernemer en vond dat het tijd werd om feedback te krijgen op mijn "eigen wijze" van ondernemen. In Ivo heb ik de juiste sparringpartner gevonden waarmee ik zaken kon bespreken die ik niet zo gemakkelijk binnen mijn bedrijf bespreek. De coaching in één woord: helderheid. Voor mezelf, voor anderen en voor mijn bedrijf. Dank voor de mooie gesprekken! Top!
Zelden zo'n fijn mens ontmoet met de gave snel en eerlijk inzicht te geven in wat er écht moet gebeuren of veranderen om je persoonlijke en/of zakelijke doelstellingen te behalen. Positief confronterend op een begrijpelijke, respectvolle en humorrijke manier. Nooit ongemakkelijk en heel effectief. Bedankt Ivo.
Ivo is een wijze en innemend man die zijn (praktische) talenten gebruikt om mensen echt verder te helpen. Door zijn persoonlijke aanpak brengt hij mensen en organisaties naar een nieuw level. Zijn aanpak als specialist op het gebied van Personal & Business Coach spreekt me aan. Hij weet snel tot de kern door te dringen en helpt je met het creëren van oplossingen die verder gaan dan je zou verwachten.Een prima partner die ik zeker kan aanbevelen
Ivo weet een geweldige balans te vinden tussen vragen stellen en ook input geven. Niks zweverig, lekker concreet en "to the point" is IVO een heerlijk maar ook eerlijke sparringspartner. En hij doet op geheel eigen wijze met wandelingen in de prachtige Weerribben. Lekker buiten biedt IVO je zicht op je persoonlijk functioneren. En uitzicht op jouw horizon. Kortom; een aanrader, gewoon doen!
Ivo is een business coach pur sang. Als partner van Personalcolor Nederland coacht hij ondernemers al sinds onze oprichting in 2008. Of het nu gaat om de positionering van je MKB bedrijf of je groei als ondernemer zelf. Ivo helpt je echt verder!
Ivo is een ervaren sparringpartner, die door de juiste vragen te stellen, je bepaalde zaken laat inzien zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. Dit doet hij respectvol en met humor en als het moet confronterend.De wandelingen in de Weerribben waren altijd weer iets moois.
Ivo heb ik als een scherpe, integere en recht door zee man mogen leren kennen. In een relatief korte tijd weet hij de (pijn)punten te benoemen waardoor ik grote stappen in mijn persoonlijke ontwikkeling hebt gemaakt.En ja een wandeling door de Weerribben maakt dat je met een heldere geest weer huiswaarts gaat.
Ivo heeft ons begeleid bij het zetten van de volgende stap in ons ondernemerschap. In de bewustwording van onze unieke plek op het speelveld waarin wij ons bevinden als dienstverlener en in het optimaliseren en toekomstbestendig maken van onze bedrijfsvoering en dienstverlening. Hij heeft ons als directieteam gecoacht door het proces van de schaalvergroting van onze organisatie en onze persoonlijke rollen daarin.
Ivo ervaren als een goede sparringpartner. Durft je een “spiegel” voor te houden waarbij vervolgens de handvaten gegeven worden voor oplossingen.Veranderen, verbeteren van je personal skills begint bij Ivo
Waanzinnig veel inzichten over ons businessmodel model voor de komende jaren! Ivo is energiek, attent, zit boordevol kennis en verdiept zich echt in je vraagstuk! Ik kom zeker terug!
Wil je een oprechte , vernieuwende , ontluisterde ervaring opdoen, dan raad ik je Ivo Ouwerkerk aan. Ivo neemt je wandelend mee op een reis door de wereld zoals jij die ziet, vergezeld door een prachtig stilte gebied, de Weerribben. Als je ervoor openstaat laat Ivo je ontdekken, dat de wereld zoals jij haar ziet, misschien eentje is waar er zaken of gebeurtenissen zijn waar je onbewust voor wegduikt of onderdrukt. Ivo laat jouw spreken en ontdekken, door verrassende vragen te stellen, waarvan jij dacht, waar komt die vraag opeens vandaan of daar heb ik nog nooit over nagedacht. Ivo is oprecht nieuwsgierig naar jouw en weet op goed getimede momenten je te laten stilstaan bij wat jouw werkelijk beweegt en waar jij je echte zelf mag leren kennen.De vijf wandelsessies met Ivo in de Weerribben onder wisselende weersomstandigheden zijn voor mij en bijzondere ervaringen geweest: elke keer opnieuw verrassend, inspirerend, confronterend, leerend, ontdekkend en altijd in wederzijds respect, een echte aanrader.
2020 is voor mij een jaar van reflectie en het maken van toekomst plannen en Ivo is voor mij een goede sparring partner in dit proces Direct - Scherp - Integer - Helder - Confronterend Vanuit zijn ervaring met deze processen en op basis van de open samenwerking ben ik er van overtuigt dat dit een top jaar wordt samen Ik kan dan ook Ivo van harte aanbevelen aan anderen dit ook eens willen werken aan meer focus, meer plezier en meer vrijheid Iedereen heeft zo nu en dan een Coach nodig
Praktisch, recht door zee en altijd in de buitenlucht! Wandelend kom je toch op heel andere gedachten
js_loader
Neem vandaag contact met mij op

Laten we beginnen met een kop koffie. Daarna kijken we verder.   

Kennismaken?

     

    Open chat
    1
    Hi! Ivo hier. Kan ik je helpen?