100% no-nonsense.

0% zweverig.

ervaren sparringpartner voor ondernemers en directeuren

Ik ben Ivo (54 jaar). Te vinden aan tafel met ondernemers en directeuren. Talking life and business. Frisse blik van buiten. Met als doel:  uit de waan van de dag komen, focus aanbrengen en de juiste strategie kiezen. 

Mijn nieuwsgierigheid drijft mij. Ik hou van mensen. Vooral van ondernemende mensen. Die een doel voor ogen hebben. Hun eigen pad kiezen. Het verschil maken. Creatief zijn. Willen leren en ontdekken. Als personal & business coach voor ondernemers en directeuren ben ik vertrouwenspersoon, frisse blik van buiten en sparringpartner in één.

Mijn levensdoel is ondernemers te helpen de volgende stap te laten zetten in hun persoonlijke en/of zakelijke ontwikkeling. 

Als business coach kom ik regelmatig uitdagingen tegen bij ondernemers en directeuren op het gebied van persoonlijke effectiviteit, leiderschap, samenwerking, koers & strategie van hun bedrijf en zingeving.

Ik laat je anders denken over je bedrijf, je toekomst, je strategie, je ondernemerschap maar vooral jezelf. Ik durf wel te zeggen dat ik in één ding heel goed ben. Dat is alles helder maken. Met heldere taal. Zodat jij (weer) weet wat jou te doen staat.

Ik ben geboren in Amsterdam (1969). Opgegroeid met een oudere zus als zoon van de burgemeester en een moeder als onderwijzers. Gestudeerd in Groningen. Trots op Patricia (samen met haar compagnon heeft zij een winstgevend bedrijf opgebouwd in de kinderopvang met 35 medewerkers), Jorik (23, student) en Stan (20, student). Wonend in het buitengebied in de Kop van Overijssel. 

Zelfstandig ondernemer. Buitenmens. Camperliefhebber. Bergsporter. Hardloper. Timmerman in spé. Gek op Scandinavië. Liefhebber van koud douchen en koffie in de vroege ochtend.

Ivo
0
JAAR ERVARING ALS COACH
0
JAAR ZELFSTANDIG ONDERNEMER
> 100
ONDERNEMERS 1:1 GECOACHT

Mijn ideale klant

Als mensen mij vragen wat mijn ideale klant is, zeg ik altijd: “Ik werk het liefst voor de ondernemende mens die ondanks zijn of haar toekomstdromen even vastzit in de alledaagse beslommeringen”.

Personal & Business coach
Ivo Ouwerkerk

Ik hanteer mijn eigen ontwikkelde IVO-methode: Inzicht-Veranderen-Oogsten©.

Inzicht door anders te kijken. 

Veranderen door anders te denken. 

Oogsten door anders te doen. 

Ander resultaat oogsten dan je gewend bent vraagt om verandering. 

Wat je écht moet veranderen verkrijg je door inzicht.

Als personal business coach ben ik spiegel, sparringpartner en adviseur in één.

IVO ALS COACH
SCHERPZINNIG
100%
BEVLOGEN
100%
HELDER
100%
VOLGENS HET BOEKJE
4%

Hoe werkt de
Ivo-methode?

Inzicht

Als je ander resultaat wilt oogsten dan je gewend bent, dan zal je iets moeten veranderen in je acties, gedrag en denken. 

Wat je écht moet veranderen, verkrijg je door inzicht. Snappen, begrijpen en doorgronden. 

Tot de essentie komen. 

Alles begint met inzicht.

Veranderen 

Door te focussen op uitsluitend nog zaken die belangrijk zijn voor jou. 

En door doelen te stellen en betere keuzes maken. Door de juiste mindset en de juiste strategie te kiezen. 

En door één keer vaker opstaan dan vallen. 

Als business coach ga ik je helpen. 

Oogsten

Dat gaat eigenlijk vanzelf. Tenminste als je focus houdt. Jouw strategie blijft volgen. Jouw doel voor ogen houdt. 

En jezelf niet teveel laten afleiden. Want Resultaat = Focus – Afleiding. 

Ik zal je in mijn rol als business coach motiveren om vol te houden. 

En je er op aanspreken als het moet.

ONdernemerscoach

100% no nonsense, 0% zweverig

Voor de coaching neemt Ivo Ouwerkerk je graag mee naar het mooiste natuurgebied van Nederland. Nationaal park Weerribben-Wieden. Niet iedereen is een buitenmens, maar niemand is een binnenmens. We zijn niet gemaakt om de hele dag binnen te zitten. Dus we gaan op pad. Letterlijk in beweging zijn. Kop in de wind.

We spreken af bij mij op de boerderij. Dan drinken we even een kop koffie. Vanaf hier vertrekken wij. Slecht weer bestaat niet. Wel slechte kleding. Je betaalt voorafgaand een vast bedrag. Dan weet je precies waar je aan toe bent. En achteraf is er geen verassing.

Helder toch?

Video afspelen

IVo ouwerkerk in
beeld en geluid

Ivo in de podcast Helden en Hordes

Als kleinste jongetje van de klas wilde personal en business coach Ivo letterlijk hogerop komen te staan. En dat deed hij. Hij klom op het podium als public speaker en verdiende daar zijn brood mee.

Maar op een dag ging hij letterlijk af, nadat hij het podium op was gegaan.

Die middag ontdekte hij het verschil tussen doen en zijn.

In deze podcast neemt Ivo je mee op reis in zijn zoektocht naar zichzelf.

Reis mee langs angst en vertrouwen, luisteren of spreken en kiezen tussen afleiding en focus.

Verder leer je in deze podcast:
• Waarom je niet ziek hoeft te zijn om beter te worden
• Hoe alles goed komt, mits je een ding altijd doet
• Waarom je vaak niet weet wanneer je schade hebt opgelopen
• Bonus: Waarom je alleen een A zwemdiploma nodig hebt

Mijn
boeken

Het Principe van de 5 Boxen geeft inzicht in waar voor jou de echte verandering zit. En dat is lang niet altijd waar jij denkt.

€14,95

Op een luchtige en prikkelende manier beschrijf ik hoe jij jouw bedrijf zich kan onderscheiden van de concurrent.

€9,95

Wil jij dat ik jou regelmatig
uit de waan van de dag haal?

Schrijf je in voor mijn wekelijkse column

Voornaam

E-mailadres

Ondernemers
over de resultaten van mijn coaching

‘Ivo zorgt voor krachtige reality check. Hij schudt de boel wakker.’

Eva Klein-Giorgi Directeur-bestuurder

Ivo weet als business coach een geweldige balans te vinden tussen vragen stellen en ook input geven. Niks zweverig, lekker concreet en ‘to the point’. Hij is een scherpe sparringpartner. Een aanrader, gewoon doen!

Roelof Westerbeek Algemeen Directeur LBS Emmen BV

Ik heb Ivo als business coach gevraagd toen ik op een tweesprong zat met mijn bedrijf. Of verder groeien met meer personeel of niet. Ivo legt heel duidelijk en prettig zaken bloot die je soms zelf niet (meer) ziet. Ook qua positionering en pricing heb ik veel aan Ivo’s expertise gehad. Ik heb Ivo als zeer prettig ervaren. No-nonsense en met praktische tips.

Arnoud Kuipers Ondernemer 123Aftersales

Praktische inzichten op een prikkelende manier presenteren is een kunst. Ivo beheert die kunst als geen ander.’

Jos Burgers Bestsellerauteur en veelgevraagd spreker

Zelden zo’n fijn mens als business coach ontmoet met de gave snel en eerlijk inzicht te geven in wat er écht moet gebeuren of veranderen om je persoonlijke en/of zakelijke doelstellingen te behalen. Positief confronterend op een begrijpelijke, respectvolle en humorrijke manier. Nooit ongemakkelijk en heel effectief. Bedankt Ivo.

Victor de Reuver Algemeen Directeur

Ivo is een geweldige business coach, zowel voor business ontwikkeling als ook voor persoonlijke ontwikkeling. Hij weet op een mooie manier de vinger op de zere plek te leggen en bied concrete handvatten hoe hier mee om te gaan.

Vincent Berkhout COO

Ivo is een ervaren sparringpartner, die door de juiste vragen te stellen, je bepaalde zaken laat inzien zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. Dit doet hij als business coach respectvol en met humor en als het moet confronterend.

Tobias Sikkema Ondernemer

Ivo heb ik als een scherpe, integere en recht door zee man mogen leren kennen. In een relatief korte tijd weet hij als business coach de (pijn)punten te benoemen waardoor ik grote stappen in mijn persoonlijke ontwikkeling hebt gemaakt. En na een wandeling door de Weerribben maakt dat je met een heldere geest weer huiswaarts gaat.

Arianne Wondergem Ondernemer

Ivo, bedankt voor de enorm fijne gesprekken. Je hebt als business coach een punt geraakt waar ik ongemerkt al ruim vier jaar mee worstel in mijn bedrijf en wat nog nooit iemand zo concreet en zo mooi aangestipt heeft. We gaan er weer volle bak voor!

Jeroen – Ondernemer

‘Keuzes maken:  soms vanuit het hoofd, soms vanuit het hart. Waar ga ik het verschil maken? Ivo is geweldige business coach.’

Wilbert Leermakers Verkoopdirecteur

Ivo heeft als business coach een enorme bagage in het coachen van mensen om met hun bedrijf commercieel sterker te worden. Met zijn hands on, bak aan ervaring en doortastendheid legt hij de vinger met een enorme dosis humor en nuchterheid op de juiste plek.

Michel Kolenbrander Ondernemer De Plekkenmakers

‘Ivo is een aanrader!’

Frank de Jong Directeur/eigenaar

Aanscherpen van mijn plannen. Helder krijgen wat ik werkelijk wil bereiken. En kiezen! Ivo is een inspirator en business coach in één, na 1 uurtje ‘ballen’ ga je vol energie de deur weer uit.

Joyce Rademaker Directeur/Eigenaar F&J Webcreation

Ivo is een wijze en innemend man die zijn (praktische) talenten gebruikt om mensen echt verder te helpen. Door zijn persoonlijke aanpak brengt hij mensen en organisaties naar een nieuw level. Hij weet als business coach snel tot de kern door te dringen en helpt je met het creëren van oplossingen die verder gaan dan je zou verwachten.

Guido Mangnus Ondernemer

Ivo schept de voorwaarden om dichter bij jezelf te komen. Al wandelend in de natuur en door de oprechte gesprekken leer je de drijfveren kennen die er voor jezelf echt toe doen. Het is vertragen om vervolgens met nieuwe energie verder te gaan.

Jos Koopman Directeur ForFarmers NV

Ivo is geen business coach van 13 in een dozijn. Ivo heeft mij met mijzelf geconfronteerd en daarmee mijn ontwikkelproces ingang gezet.  Hij is een taalvirtuoos. Altijd is hij op zoek naar de juiste en meest impactvolle wijze van het formuleren van een situatie of advies.

Johan Mulder HR directeur IJB Groep B.V.

Zelden zo’n fijn mens ontmoet met de gave snel en eerlijk inzicht te geven in wat er écht moet gebeuren of veranderen om je persoonlijke & zakelijke doelstellingen te behalen. Positief confronterend op een begrijpelijke, respectvolle en humorrijke manier. Nooit ongemakkelijk en heel effectief.

Victor De Reuver CEO
Neem vandaag contact met mij op

Laten we beginnen met een kop koffie. Daarna kijken we verder.   

Kennismaken?