Je voelt de druk om te blijven presteren.
Ja, het is tijd

Om te sparren met een coach voor directeuren

Om te sparren met een coach voor directeuren

Jij bent een ervaren directeur. Jij hebt veel op je bord liggen. De waan van de dag is leidend. Je voelt de druk om te blijven presteren. Jij twijfelt weleens of je het ‘goed’ doet.  Feedback uit jouw omgeving ontvang je niet.

Ik ben een zeer ervaren coach voor directeuren waar je de diepte mee in kan, maar ook humor gebruikt om te relativeren. Een stevige gesprekspartner die ervoor zorgt dat jij heldere keuzes kan maken en die samen met jou nadenkt over vraagstukken die je thuis, of met je zakenpartner en collega’s minder makkelijk kunt bespreken.

Frisse blik van buiten. 100% no-nonsense. 0% zweverig.

Ik help jou oogsten wat jij écht wilt bereiken.

Een scherpe blik van een ervaren coach leidt tot nieuwe inzichten, ideeën en meer bewustzijn. Als coach functioneer ik als onafhankelijk klankbord, sparringpartner en adviseur in één.

Het resultaat? Meer plezier, meer vrijheid en rust in je kop.

coaching voor DIRECTEUREN
100% no-nonsense, 0% zweverig

Ook de directeur – hoe succesvol hij of zij ook is – loopt weleens vast. Want iedere directeur komt na een aantal jaar op een punt waarop jezelf moet uitvinden. Feedback uit jouw omgeving krijg je in jouw rol niet snel. Een coach kan je helpen. Mijn ervaring leert dat hulp vragen o zo moeilijk kan zijn. Maar al te vaak gaan we ervan uit dat hulp vragen gelijk staat aan iets niet kunnen. En is natuurlijk bullshit.

WAAR LOOP JIJ
ALS DIRECTEUR TEGENAAN?

Je wilt graag een keer goede feedback ontvangen op jouw eigen functioneren. Doe je het eigenlijk wel ‘goed’? 

Je zoekt een sparringpartner die met jou in gesprek gaat maar niet met jou meepraat. 

Iemand die onafhankelijk is, jouw taal spreekt en waarmee je kan sparren over je dilemma’s als mens en directeur.

Je loopt al een tijd met onrust. Het gevoel dat je vastzit. Je twijfelt of je nog wel de juiste koers volgt. Moeite met het maken van de wezenlijke keuzes. 

Thuiskomen met weinig energie. Men klaagt dat je chagrijnig bent en te hard werkt. Op de zaak neemt je creativiteit en daadkracht af. 

Je gaat vermoeid het weekend in en je weet dat nog harder werken niet de oplossing is.

Is het tijd om het anders aan te pakken?

Je ervaart een probleem in je directieteam, met personeel, investeerders, familie of aandeelhouders. De samenwerking loopt stroef. Goed leidinggeven vind je lastig. Je loopt vast op ‘ingewikkelde’ medewerkers.

Jullie zitten niet (meer) echt op één lijn, er zijn veel onnodige discussies en moeilijke onderwerpen worden ontweken. 

Daar ben je klaar mee. Het is tijd voor verandering. Maar hoe pak je dat nu aan?

COACHING
Zonder vragenlijst of kleurentest

Ik ben een coach zonder vragenlijstjes, kleurentesten of assessment. Begrijp me goed. Maar ik ben vooral van de dialoog. Ik ben er voor directeuren die willen sparren met een ervaren coach over hun dilemma’s, uitdagingen en vraagstukken op zakelijk en persoonlijk vlak. Gewoon van mens tot mens.

Mijn kracht is om jou te helpen regie pakken over jouw persoonlijke leven en jouw bedrijf. Ik help jou leiderschap te tonen en helder te communiceren.

Video afspelen

coaching voor directeuren
MEER Plezier, meer vrijheid en rust in je kop

Coaching betekent even weg van alles. Persoonlijke aandacht. Geen afleiding. Sterker terugkomen. Het resultaat van mijn coaching in één woord: helderheid. Zodat je als ondernemer meer focus, meer rust, meer plezier en meer mentale vrijheid ervaart.

Als coach help ik directeuren die willen sparren met een onafhankelijk klankbord over vraagstukken die je thuis of binnen hun directieteam minder makkelijk kunt bespreken.

Ik heb in mijn rol als coach geen belangen in jouw situatie en ben ik een veilige plek om alles te kunnen bespreken. Het doel van mijn coaching is meer plezier, meer vrijheid en rust in je kop.

Met 18 jaar ervaring als directiecoach ben ik een zeer ervaren executive coach. Ik heb tientallen directeuren verder geholpen. De coaching vindt plaats bij mij op kantoor. Een heerlijke plek in de Kop van Overijssel. Uit de drukte. Zonder afleiding.

No-nonsense
100%
To the point
100%
Helderheid
100%
Zweverig
0%

Personal of business
jij kiest wat je nodig hebt

Het leven van een directeur is geen baan van 9 tot 5. Zo werkt dat niet. Werk en privé lopen in elkaar over. Je wilt een personal coach of business coach die het ondernemerschap snapt. Die heldere vragen kan stellen, krachtig genoeg is om ook sturing te geven waar nodig en die niet aankomt met bullshit theorie of allerlei testjes en business model canvas-achtige dingen. 

Je wilt een coach die snapt dat je met huid en haar in jouw bedrijf zit. Je zoekt een persoon waar je de diepte mee in kan, maar ook humor gebruikt om te relativeren. Een stevige gesprekspartner die ervoor zorgt dat jij heldere keuzes kan maken en die samen met jou nadenkt over vraagstukken die je thuis of met je zakenpartner en collega’s niet kunt of wilt bespreken. Een coach die meedenkt over jouw bedrijf en jou als directeur verder helpt.

Hoe ziet een coachingstraject eruit?
100% no-nonsense, 0% zweverig

Coaching bij mij betekent dat ik met je in gesprek ga, maar niet met je meepraat. Mijn coaching is vooral praktisch, met humor en confronterend als het moet. Alles wat ik als ondernemerscoach voor je doe, leidt altijd tot helderheid – in alle opzichten. Géén langdurige contracten, rigide stappenplannen of bullshit theorie. 100% no-nonsense. 0% zweverig.

We maken eerst kennis. Dan spreken we pas een aantal sessies af. Samen lopen we op deze manier een periode echt met elkaar op. Meestal zien we elkaar zo’n 1 keer per 4-5 weken en ben ik de rest van de week telefonisch voor je bereikbaar. De investering varieert per traject. De meeste trajecten duren zo’n 4 á 5 maanden. Voor sommige ondernemers ben ik in de jaren daarna ook nog steeds hun klankbord. Tijdens het intakegesprek hebben we het erover wat het beste bij jou past en wat er moet gebeuren om je een stap verder te krijgen met jouw bedrijf.

Directeuren uit Groningen, FrieslandFlevoland, Drenthe of Overijssel zijn binnen een uur rijden bij mij op kantoor. Directeuren uit de rest van Nederland rijden veelal filevrij naar mij toe. Waar je ook vandaan komt. In ieder geval rijd je altijd met meer helderheid terug naar huis dan je gekomen bent.

Mijn
werkplek
Kijk
hoe ik coach

Mijn aanpak

Ivo: ‘Mijn aanpak zit vooral aan de no-nonsense kant. Ik help ondernemers en directeuren bij het zetten van een volgende stap. De verstandige ondernemer is de ondernemer die zich laat helpen. Ik heb ervaren dat veel ondernemers lang wachten met het inschakelen van een coach. Dat komt omdat ze zich vasthouden aan: ‘Ik wil het zelf doen’. Dat is ook de reden dat ze zijn gaan ondernemen, dat is ook de reden waarom ze aan het begin van hun ondernemerschap succesvol zijn geworden. (…) Als je dan een tijdje onderweg bent, zit er soms een gat tussen droom en werkelijkheid. Ook de ondernemer – hoe succesvol hij of zij ook is – loopt weleens vast. Dan kan een coach je helpen om dat los te trekken.’

Resultaat = Focus – Afleiding

Ivo legt uit dat alles om relaties draait. De relatie met je bedrijf, partner, compagnon, collega’s, je kinderen. De kwaliteit van die relatie is de kwaliteit van de communicatie. Ivo: ‘Ik hanteer de IVO-methode: Inzicht, Veranderen, Oogsten. (…) De bekende blinde vlek begint met inzicht. Iemand realiseert zich vaak niet hoe hij of zij vaak zijn eigen belemmerende gedachtes gebruikt om bepaalde zaken vlot te trekken. Los eerst je eigen belemmerende gedachtes op, voordat je aan de zaak gaat werken. Dan creëer je pas verandering. Dat is anders kijken naar hetzelfde. Dat is ander gedrag en andere communicatie inzetten. (…) En dan komt oogsten. Oogsten is focus houden. Want resultaat is focus min afleiding.’

No-nonsense
100%
To the point
100%
Helderheid
100%
Zweverig
0%
Onderdelen van het
coachtraject

Inzicht

Als je ander resultaat wilt oogsten dan je gewend bent, dan zal je iets moeten veranderen in je acties, gedrag en denken. 

Wat je écht moet veranderen, verkrijg je door inzicht. Snappen, begrijpen en doorgronden. 

Tot de essentie komen. 

Alles begint met inzicht.

Veranderen 

Door te focussen op uitsluitend nog zaken die belangrijk zijn voor jou. 

En door doelen te stellen en betere keuzes maken. Door de juiste mindset en de juiste strategie te kiezen. 

En door één keer vaker opstaan dan vallen. 

Als directiecoach ga ik je helpen. 

Oogsten

Dat gaat eigenlijk vanzelf. Tenminste als je focus houdt. Jouw strategie blijft volgen. Jouw doel voor ogen houdt. 

En jezelf niet teveel laten afleiden. Want Resultaat = Focus – Afleiding. 

Ik zal je in mijn rol als executive coach motiveren om vol te houden. 

En je er op aanspreken als het moet.

Veelgestelde vragen over een Executive coach

 

  1. Ik zit niet meer op één lijn met mijn directieteam. Hoe maak ik dat bespreekbaar?
  2. Ik heb erin gerold. Doe ik het wel goed als ‘baas’?
  3. Ik ervaar gedoe met mijn personeel. Hoe kan ik beter leidinggeven?
  4. Ik werk veel te hard. Mijn baan levert mij te veel stress op. Hoe kan ik het anders aanpakken?
  5. Ik zit als directeur niet meer lekker in de wedstrijd. Kan ik daar een keer over sparren met jou?
  6. Ik ervaar wat issues die ik niet gemakkelijk op de zaak of thuis kan bespreken. Kan ik er een keer met jou in alle vertrouwen over sparren?

Als ondernemer of directeur heb je soms lastige dilemma’s, twijfels of gedoe. Of sta je er alleen voor als het gaat om het maken van belangrijke beslissingen. Een ervaren sparringpartner helpt je verder. Iemand die jouw taal spreekt. Jouw business snapt. Onafhankelijk is. En vooral niet met je meepraat. Ik durf wel te zeggen dat ik als ondernemerscoach in één ding heel goed ben. Dat is alles helder maken. Zodat jij weet wat jou te doen staat.

Ik ben een sparringpartner bij wie je af en toe incheckt om op koers te blijven. Bij mij moet je je altijd vrij kunnen voelen om alles te kunnen zeggen en benoemen. Dus moet er een klik zijn. Mijn coaching is vooral praktisch, met humor en confronterend als het moet. 100% no-nonsense. 0% zweverig.

Ik werk met de IVO-methode. Inzicht-Veranderen-Oogsten. 

Als je ander resultaat wilt oogsten dan je gewend bent dan zal je iets moeten veranderen in je acties, gedrag en denken. Wat je écht moet veranderen verkrijg je door ‘inzicht’. ‘Veranderen’ door te focussen op uitsluitend nog zaken die belangrijk zijn voor jou. Het ‘oogsten’ gaat dan eigenlijk vanzelf. Tenminste als je focus houdt. En jezelf niet teveel laten afleiden. Ik zal je motiveren om vol te houden. 

Ik werk ruim 18 jaar als ondernemerscoach. 15 jaar als zelfstandig ondernemer. Mijn vrouw runt een eigen bedrijf met een team van 30 mensen. Ik weet goed wat ondernemerschap betekent en wat ondernemerschap vraagt van jou als ondernemer.

Als ondernemer zijn zakelijk en privé niet te scheiden. Daar weet ik als ondernemer, echtgenoot en vader zelf alles van. Daarom kun je met mij sparren over zakelijke uitdagingen en relevante privézaken. Ik ben een sparringpartner, klankbord en vertrouwensman in één. Tientallen ondernemers zijn je voorgegaan.

Mijn klanten zijn ervaren ondernemers, DGA’s en directeuren en directieteams. Ik coach ik ongeveer 25 ondernemers per jaar. 

De trajecten die ik aanbied starten bij een investering vanaf 5.000 euro excl. btw.

Een ervaren executive coach nodig?

100% no-nonsense. 0% zweverig.

Ondernemers
over de resultaten van mijn coaching

Zelden zo’n fijn mens als business coach ontmoet met de gave snel en eerlijk inzicht te geven in wat er écht moet gebeuren of veranderen om je persoonlijke en/of zakelijke doelstellingen te behalen. Positief confronterend op een begrijpelijke, respectvolle en humorrijke manier. Nooit ongemakkelijk en heel effectief. Bedankt Ivo.

Victor de Reuver Algemeen Directeur

Ivo is een ervaren sparringpartner, die door de juiste vragen te stellen, je bepaalde zaken laat inzien zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. Dit doet hij als business coach respectvol en met humor en als het moet confronterend.

Tobias Sikkema Ondernemer

Ivo is geen business coach van 13 in een dozijn. Ivo heeft mij met mijzelf geconfronteerd en daarmee mijn ontwikkelproces ingang gezet.  Hij is een taalvirtuoos. Altijd is hij op zoek naar de juiste en meest impactvolle wijze van het formuleren van een situatie of advies.

Johan Mulder HR directeur IJB Groep B.V.

Ivo, bedankt voor de enorm fijne gesprekken. Je hebt als business coach een punt geraakt waar ik ongemerkt al ruim vier jaar mee worstel in mijn bedrijf en wat nog nooit iemand zo concreet en zo mooi aangestipt heeft. We gaan er weer volle bak voor!

Jeroen – Ondernemer

Aanscherpen van mijn plannen. Helder krijgen wat ik werkelijk wil bereiken. En kiezen! Ivo is een inspirator en business coach in één, na 1 uurtje ‘ballen’ ga je vol energie de deur weer uit.

Joyce Rademaker Directeur/Eigenaar F&J Webcreation

Ivo weet als business coach een geweldige balans te vinden tussen vragen stellen en ook input geven. Niks zweverig, lekker concreet en ‘to the point’. Hij is een scherpe sparringpartner. Een aanrader, gewoon doen!

Roelof Westerbeek Algemeen Directeur LBS Emmen BV

‘Ivo zorgt voor krachtige reality check. Hij schudt de boel wakker.’

Eva Klein-Giorgi Directeur-bestuurder

Ik heb Ivo als business coach gevraagd toen ik op een tweesprong zat met mijn bedrijf. Of verder groeien met meer personeel of niet. Ivo legt heel duidelijk en prettig zaken bloot die je soms zelf niet (meer) ziet. Ook qua positionering en pricing heb ik veel aan Ivo’s expertise gehad. Ik heb Ivo als zeer prettig ervaren. No-nonsense en met praktische tips.

Arnoud Kuipers Ondernemer 123Aftersales

‘Ivo is een aanrader!’

Frank de Jong Directeur/eigenaar

Ivo is een wijze en innemend man die zijn (praktische) talenten gebruikt om mensen echt verder te helpen. Door zijn persoonlijke aanpak brengt hij mensen en organisaties naar een nieuw level. Hij weet als business coach snel tot de kern door te dringen en helpt je met het creëren van oplossingen die verder gaan dan je zou verwachten.

Guido Mangnus Ondernemer

Zelden zo’n fijn mens ontmoet met de gave snel en eerlijk inzicht te geven in wat er écht moet gebeuren of veranderen om je persoonlijke & zakelijke doelstellingen te behalen. Positief confronterend op een begrijpelijke, respectvolle en humorrijke manier. Nooit ongemakkelijk en heel effectief.

Victor De Reuver CEO

Praktische inzichten op een prikkelende manier presenteren is een kunst. Ivo beheert die kunst als geen ander.’

Jos Burgers Bestsellerauteur en veelgevraagd spreker

Ivo schept de voorwaarden om dichter bij jezelf te komen. Al wandelend in de natuur en door de oprechte gesprekken leer je de drijfveren kennen die er voor jezelf echt toe doen. Het is vertragen om vervolgens met nieuwe energie verder te gaan.

Jos Koopman Directeur ForFarmers NV

Ivo is een geweldige business coach, zowel voor business ontwikkeling als ook voor persoonlijke ontwikkeling. Hij weet op een mooie manier de vinger op de zere plek te leggen en bied concrete handvatten hoe hier mee om te gaan.

Vincent Berkhout COO

‘Keuzes maken:  soms vanuit het hoofd, soms vanuit het hart. Waar ga ik het verschil maken? Ivo is geweldige business coach.’

Wilbert Leermakers Verkoopdirecteur

Ivo heeft als business coach een enorme bagage in het coachen van mensen om met hun bedrijf commercieel sterker te worden. Met zijn hands on, bak aan ervaring en doortastendheid legt hij de vinger met een enorme dosis humor en nuchterheid op de juiste plek.

Michel Kolenbrander Ondernemer De Plekkenmakers

Ivo heb ik als een scherpe, integere en recht door zee man mogen leren kennen. In een relatief korte tijd weet hij als business coach de (pijn)punten te benoemen waardoor ik grote stappen in mijn persoonlijke ontwikkeling hebt gemaakt. En na een wandeling door de Weerribben maakt dat je met een heldere geest weer huiswaarts gaat.

Arianne Wondergem Ondernemer
ZOEK JIJ EEN ERVAREN COACH ALS DIRECTEUR?

Neem contact met mij op. Laten we beginnen met een kop koffie. Daarna kijken we verder. Kennismaken?