Je verlangt naar meer rust en ontspanning

Wordt het tijd

om het anders aan te pakken?

Op dit moment loopt het niet zoals je graag zou willen. Je loopt her en der vast. Hoe succesvol je ook bent. Je maakt niet de keuze die je wilt maken. Mis je de regie over bepaalde zaken. Ervaar je wat gedoe met je zakenpartner, medewerkers, aandeelhouders en/of thuis. Misschien denk je wel; als ik nou gewoon alles verkoop…

Je zoekt een coach, maar je hebt geen zin in zweverig gedoe of een sofasessie.

Mijn coaching is 100% no-nonsense, 0% zweverig.

Bij het oplossen van gedoe helpt een scherpe blik van een ervaren personal coach om tot nieuwe inzichten en ideeën te komen. Als personal coach voor ondernemers functioneer ik als onafhankelijk klankbord, sparringpartner en adviseur in één.

Het resultaat? Helderheid, focus en rust in je kop.

WAAR LOOP JIJ TEGENAAN
ALS ONDERNEMER EN MENS?

Je wilt jouw partner of omgeving niet steeds lastigvallen met al jouw zakelijke beslommeringen en toch graag in vertrouwen met iemand kunnen praten. 

Je wilt helderheid voor jezelf. De tijd nemen om na te denken. De juiste keuzes maken.

Je wilt sparren met een personal coach die gespecialiseerd is in ondernemerschap. Je zit zeker niet te wachten op vage coachtaal.

Je loopt al een tijd met onrust. Het gevoel dat je vastzit. Moeite met het maken van de wezenlijke keuzes. Zingeving is een rol gaan spelen in jouw leven.

Thuiskomen met te weinig energie. Men klaagt dat je chagrijnig bent en te hard werkt. Op de zaak neemt je creativiteit en daadkracht af. 

Je gaat vermoeid het weekend in en hebt lang gedacht dat nog harder werken de oplossing is.

Wordt het niet tijd om het anders aan te pakken?

Je ervaart gedoe met je zakenpartner, medewerkers, aandeelhouders en/of thuis. 

Jullie zitten niet (meer) echt op één lijn, er zijn veel onnodige discussies en moeilijke onderwerpen worden ontweken. 

Gedoe door slechte communicatie. Daar ben je klaar mee. Het is tijd voor verandering. Maar hoe pak je dat nu aan?

Personal coach voor ZELFSTANDIG ondernemer
100% no-nonsense, 0% zweveriG

Je bent hier niet toevallig. Het is tijd voor actie. Wellicht denk je: Wat kan een coach mij als zelfstandig ondernemer brengen? Is een coach wel iets voor mij? Is het wel zinvol?  Als coach voor zelfstandige ondernemers krijg ik vaak de vraag: hoe ziet een coachingtraject bij jou eruit? 

Bijna al mijn coach klanten hebben deze gedachten gehad, maar nadat zij ervaren hebben hoe het is om goed gecoacht te worden weten zij als geen ander dat hun leven na een coachingstraject aanzienlijk succesvoller en gelukkiger is.

Lees wat ik doe als personal coach en hoe mijn coaching eruit ziet. In ieder geval geen zweverige oefeningetjes, kleurentesten of sofa-sessies met alleen maar vragen. Tientallen zelfstandige ondernemers zijn jou voorgegaan.  Zij zeggen allemaal achteraf dat ze dit veel eerder in hun leven hadden moeten doen.

No-nonsense
personal coaching

Coaching bij mij betekent even weg van alles. Geen afleiding. Persoonlijke aandacht. Sterker terugkomen. Sparren met een onafhankelijk klankbord die wel met je in gesprek gaat, maar niet met je meepraat.

Het resultaat van mijn coaching in één woord: helderheid. Zodat je als ondernemer meer focus, meer rust, meer plezier, betere relaties en meer mentale vrijheid ervaart.

Als personal business coach richt ik mij op zelfstandig ondernemers en directeuren. Ik hou van deze mensen. Ik heb tientallen bedrijven van binnen mogen bekijken. Dat heeft mij erg verrijkt.

Ik heb in mijn rol als personal coach geen belangen in jouw situatie en ben ik een veilige plek om alles te kunnen bespreken.Het doel van personal coaching is om scherp te krijgen wat jouw werkelijke doelen zijn. De regie weer terug te pakken op jouw persoonlijke leven.

Met 18 jaar ervaring als personal coach ben ik een zeer ervaren personal coach.

No-nonsense
100%
To the point
100%
Helderheid
100%
Zweverig
0%

Het coachingstraject
1-op-1 sessies zonder vage coachtaal

Een coachingstraject betekent dat we een tijdje met elkaar optrekken. Een sessie duurt één dagdeel. In mijn rol als personal coach voor zelfstandig ondernemers vind ik het belangrijk dat wij de tijd voor elkaar hebben. Je bent bij mij welkom in de ochtend om 09.00 uur of in de middag vanaf 13.00 uur. Wij ontmoeten elkaar op een mooie plek in een inspirerende omgeving. Weg uit de drukte. Rust in de kop. We drinken een kop koffie bij mij op de boerderij. Vanuit hier vertrekken wij naar het mooiste natuurgebied van Nederland: Natuurpark De Weerribben. 

Slecht weer bestaat niet, wel slechte kleding.Je betaalt voorafgaand een vast bedrag. Dan weet je precies waar je aan toe bent. En achteraf is er geen verassing. Helder toch?

Waar ben ik als business coach bereikbaar?

Ondernemers uit Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland of Overijssel zijn binnen een uur rijden bij mij op kantoor. Ondernemers uit de rest van Nederland rijden veelal filevrij naar mij toe. 

Waar je ook vandaan komt. In ieder geval rijd je altijd met meer helderheid terug naar huis dan je gekomen bn.

Mijn
werkplek
Kijk
hoe ik coach

Mijn aanpak

Ivo: ‘Mijn aanpak zit vooral aan de no-nonsense kant. Ik help ondernemers bij het zetten van een volgende stap. De verstandige ondernemer is de ondernemer die zich laat helpen. Ik heb ervaren dat veel ondernemers lang wachten met het inschakelen van een coach. Dat komt omdat ze zich vasthouden aan: ‘Ik wil het zelf doen’. Dat is ook de reden dat ze zijn gaan ondernemen, dat is ook de reden waarom ze aan het begin van hun ondernemerschap succesvol zijn geworden. (…) Als je dan een tijdje onderweg bent, zit er soms een gat tussen droom en werkelijkheid. Ook de ondernemer – hoe succesvol hij of zij ook is – loopt weleens vast. Dan kan een coach je helpen om dat los te trekken.’

Resultaat = Focus – Afleiding

Ivo legt uit dat alles om relaties draait. De relatie met je bedrijf, partner, compagnon, collega’s, je kinderen. De kwaliteit van die relatie is de kwaliteit van de communicatie. Ivo: ‘Ik hanteer de IVO-methode: Inzicht, Veranderen, Oogsten. (…) De bekende blinde vlek begint met inzicht. Iemand realiseert zich vaak niet hoe hij of zij vaak zijn eigen belemmerende gedachtes gebruikt om bepaalde zaken vlot te trekken. Los eerst je eigen belemmerende gedachtes op, voordat je aan de zaak gaat werken. Dan creëer je pas verandering. Dat is anders kijken naar hetzelfde. Dat is ander gedrag en andere communicatie inzetten. (…) En dan komt oogsten. Oogsten is focus houden. Want resultaat is focus min afleiding.’

No-nonsense
100%
To the point
100%
Helderheid
100%
Zweverig
0%
Onderdelen van het
personal coaching traject

Inzicht 

Als je ander resultaat wilt oogsten dan je gewend bent, moet je iets veranderen. 

Wat je écht moet veranderen, verkrijg je door inzicht. Kijken, observeren, spiegel voorhouden. 

Tot de kern komen. 

Alles begint met inzicht.

 

Veranderen

Door te focussen op wat jij wilt en écht belangrijk is. 

Door doelen te stellen en de juiste strategie te kiezen. En door échte keuzes maken. Door je eigen angsten en blokkades onder ogen te zien.

En door één keer vaker opstaan dan vallen. 

Ik ga je helpen.

Oogsten

Dat gaat eigenlijk vanzelf. Tenminste als je focus houdt. Jouw groeistrategie blijft volgen. Jouw stip op de horizon voor ogen houdt. 

En jezelf niet teveel laten afleiden door je omgeving. Want Resultaat = Focus – Afleiding

Ik zal je motiveren om vol te houden. 

En je er op aanspreken als het moet.

COACHING
Zonder vragenlijsten

Als personal coach ben ik niet van vragenlijstjes, invuloefeningen of allerhande persoonlijkheidstesten. Begrijp me goed. Maar ik hou niet de theoretisch invalshoek. Ik ben er voor de ondernemers en directeuren die willen sparren met een ervaren personal coach over hun dilemma’s, uitdagingen en vraagstukken op zakelijk en persoonlijk vlak. Niet om lijstjes in te vullen. 

Mijn kracht is om jou te helpen regie pakken over jouw persoonlijke leven en jouw bedrijf. Ik help jou leiderschap te tonen. Allereerst naar jezelf. Om vervolgens dat te doen naar relaties om je heen.  Partners, personeel of privé relaties.

wat levert coaching
jou als ondernemer op?

√ Betere relaties om je heen. Omdat je je problemen met je coach oplost. 

√ Een eerlijk advies. Je hebt iemand die het ondernemerschap snapt én een neutrale sparringpartner is zodat je eerlijk advies krijgt over jouw volgende stap.

√ Rust in je kop. Je kunt even stoom afblazen en weer helder worden in je hoofd.

√ Je bekijkt jezelf én je bedrijf even van een afstand zodat je overzicht krijgt, zonder dat je direct beslissingen hoeft te nemen.

√ Je stelt betere prioriteiten en maakt die keuzes welke kloppend zijn voor jou. Met de coach als jouw stok achter de deur.

√ Innerlijke rust omdat je belemmerende overtuigingen, niet-dienende patronen en de verkeerde aannames over jezelf kan loslaten.

Kortom: meer plezier, meer vrijheid en minder gedoe.

Veelgestelde vragen over een personal coach

Met dit soort vragen komen ondernemers bij mij:

 1. Ik zit niet meer op één lijn met mijn compagnon(s)/aandeelhouder(s). Hoe maak ik dat bespreekbaar?
 2. Ik mis het plezier in het ondernemen. Wat kan ik het beste doen? Verkopen of doorgaan?
 3. Ik heb erin gerold. Voor ik het wist was ik ‘de baas’. Doe ik het wel goed?
 4. Ik ervaar gedoe met mijn personeel. Hoe kan ik beter leidinggeven?
 5. Ik werk veel te hard. De zaak levert mij te veel stress op. Hoe kan ik het anders aanpakken?
 6. Ik zit als ondernemer niet meer lekker in de wedstrijd. Kan ik daar een keer over sparren met jou?
 7. Ik ervaar wat issues die ik niet gemakkelijk op de zaak of thuis kan/wil bespreken. Kan ik hier met jou in alle vertrouwen over sparren?
 8. Ik merk dat ik belangrijke beslissingen uitstel. Kan ik dit een keer tegen jou aanhouden? Ik wil mezelf beter leren kennen.
 9. Ik heb een aantal dilemma’s waar ik niet zelf uit kom. Kan jij mij eens een spiegel voorhouden?

Een personal coach helpt je bij het maken van keuzes. Brainstormen over je uitdagingen en dillema’s met iemand die onafhankelijk en kritisch is zorgt voor helderheid . Zodra je helder hebt wat je écht wilt, wordt het maken van de keuze een stuk makkelijker. Bovendien is een personal coach ook gewoon een stok achter de deur, zodat je ook echt gaat doen wat je jezelf beloofd.

Om kort te gaan: zorgen voor helderheid. Zodat jij (weer) weet wat je moet doen.

Als je jezelf in het onderstaande herkent dan kan een personal coach zeker iets voor jou zijn.

 • Je wilt een aantal knopen doorhakken, maar kom daar zelf niet uit.
 • Je hebt last van stress, maar je hebt geen zin in zweverig gedoe of een sofasessie.
 • Je zou wel eens willen sparren met iemand over jouw volgende stap.
 • Je worstelt met jouw (zakelijke) relatie en wilt daar verandering in.
 • Je wilt jouw directe omgeving niet lastigvallen met al jouw zakelijke problemen en wil graag in vertrouwen met iemand kunnen praten.

Ik coach zo kort mogelijk en zo lang als nodig is. De trajecten die ik aanbied starten bij een investering vanaf 5.000 euro excl. btw.

Een ondernemerscoach nodig?

100% no-nonsense. 0% zweverig.

Ondernemers
over de resultaten van mijn coaching

Zelden zo’n fijn mens als business coach ontmoet met de gave snel en eerlijk inzicht te geven in wat er écht moet gebeuren of veranderen om je persoonlijke en/of zakelijke doelstellingen te behalen. Positief confronterend op een begrijpelijke, respectvolle en humorrijke manier. Nooit ongemakkelijk en heel effectief. Bedankt Ivo.

Victor de Reuver Algemeen Directeur

Ivo heb ik als een scherpe, integere en recht door zee man mogen leren kennen. In een relatief korte tijd weet hij als business coach de (pijn)punten te benoemen waardoor ik grote stappen in mijn persoonlijke ontwikkeling hebt gemaakt. En na een wandeling door de Weerribben maakt dat je met een heldere geest weer huiswaarts gaat.

Arianne Wondergem Ondernemer

‘Keuzes maken:  soms vanuit het hoofd, soms vanuit het hart. Waar ga ik het verschil maken? Ivo is geweldige business coach.’

Wilbert Leermakers Verkoopdirecteur

Ivo heeft als business coach een enorme bagage in het coachen van mensen om met hun bedrijf commercieel sterker te worden. Met zijn hands on, bak aan ervaring en doortastendheid legt hij de vinger met een enorme dosis humor en nuchterheid op de juiste plek.

Michel Kolenbrander Ondernemer De Plekkenmakers

Aanscherpen van mijn plannen. Helder krijgen wat ik werkelijk wil bereiken. En kiezen! Ivo is een inspirator en business coach in één, na 1 uurtje ‘ballen’ ga je vol energie de deur weer uit.

Joyce Rademaker Directeur/Eigenaar F&J Webcreation

‘Ivo zorgt voor krachtige reality check. Hij schudt de boel wakker.’

Eva Klein-Giorgi Directeur-bestuurder

Ivo is een geweldige business coach, zowel voor business ontwikkeling als ook voor persoonlijke ontwikkeling. Hij weet op een mooie manier de vinger op de zere plek te leggen en bied concrete handvatten hoe hier mee om te gaan.

Vincent Berkhout COO

Ivo is een wijze en innemend man die zijn (praktische) talenten gebruikt om mensen echt verder te helpen. Door zijn persoonlijke aanpak brengt hij mensen en organisaties naar een nieuw level. Hij weet als business coach snel tot de kern door te dringen en helpt je met het creëren van oplossingen die verder gaan dan je zou verwachten.

Guido Mangnus Ondernemer

Praktische inzichten op een prikkelende manier presenteren is een kunst. Ivo beheert die kunst als geen ander.’

Jos Burgers Bestsellerauteur en veelgevraagd spreker

Ivo is een ervaren sparringpartner, die door de juiste vragen te stellen, je bepaalde zaken laat inzien zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. Dit doet hij als business coach respectvol en met humor en als het moet confronterend.

Tobias Sikkema Ondernemer

Zelden zo’n fijn mens ontmoet met de gave snel en eerlijk inzicht te geven in wat er écht moet gebeuren of veranderen om je persoonlijke & zakelijke doelstellingen te behalen. Positief confronterend op een begrijpelijke, respectvolle en humorrijke manier. Nooit ongemakkelijk en heel effectief.

Victor De Reuver CEO

Ivo, bedankt voor de enorm fijne gesprekken. Je hebt als business coach een punt geraakt waar ik ongemerkt al ruim vier jaar mee worstel in mijn bedrijf en wat nog nooit iemand zo concreet en zo mooi aangestipt heeft. We gaan er weer volle bak voor!

Jeroen – Ondernemer

‘Ivo is een aanrader!’

Frank de Jong Directeur/eigenaar

Ik heb Ivo als business coach gevraagd toen ik op een tweesprong zat met mijn bedrijf. Of verder groeien met meer personeel of niet. Ivo legt heel duidelijk en prettig zaken bloot die je soms zelf niet (meer) ziet. Ook qua positionering en pricing heb ik veel aan Ivo’s expertise gehad. Ik heb Ivo als zeer prettig ervaren. No-nonsense en met praktische tips.

Arnoud Kuipers Ondernemer 123Aftersales

Ivo weet als business coach een geweldige balans te vinden tussen vragen stellen en ook input geven. Niks zweverig, lekker concreet en ‘to the point’. Hij is een scherpe sparringpartner. Een aanrader, gewoon doen!

Roelof Westerbeek Algemeen Directeur LBS Emmen BV

Ivo is geen business coach van 13 in een dozijn. Ivo heeft mij met mijzelf geconfronteerd en daarmee mijn ontwikkelproces ingang gezet.  Hij is een taalvirtuoos. Altijd is hij op zoek naar de juiste en meest impactvolle wijze van het formuleren van een situatie of advies.

Johan Mulder HR directeur IJB Groep B.V.

Ivo schept de voorwaarden om dichter bij jezelf te komen. Al wandelend in de natuur en door de oprechte gesprekken leer je de drijfveren kennen die er voor jezelf echt toe doen. Het is vertragen om vervolgens met nieuwe energie verder te gaan.

Jos Koopman Directeur ForFarmers NV
Kennismaken?

Neem dan contact met me op. Laten we beginnen met een kop koffie. Daarna kijken we verder. Eerst maar eens kennismaken.

Deal?