100% no-nonsense.
0% zweverig.
Op zoek naar een no-nonsense coach?

⊕ Coaching voor Ervaren Ondernemers en Directeuren.

⊕ Helderheid voor jezelf.

⊕ Vind het plezier terug in ondernemen.

⊕ Mijn coaching is 100% no-nonsense, 0% zweverig.

⊕ Coaching voor Ervaren Ondernemers en Directeuren.

⊕ Helderheid voor jezelf.

⊕ Vind het plezier terug in ondernemen.

⊕ 20+ jaar ervaring als coach.

⊕ Mijn aanpak? 100% no-nonsense, 0% zweverig.

tijd om het

anders aan te pakken

Voel je je gefrustreerd, ondanks jouw succes? Het maken van de juiste keuzes lijkt een uitdaging te zijn, en soms lijkt het alsof je de controle over bepaalde aspecten van je leven verliest. Of onderneem je juist met de rem erop? Het kan voelen alsof je vastzit op verschillende gebieden. Misschien heb je zelfs de gedachte: ‘Wat als ik gewoon alles verkoop?

Je zoekt daarom een coach, maar je hebt geen zin in zweverig gedoe of een sofasessie.

Mijn coaching is 100% no-nonsense, 0% zweverig.

Bij het oplossen van gedoe helpt een scherpe blik van een ervaren personal coach om tot nieuwe inzichten en ideeën te komen. Als personal coach voor ondernemers functioneer ik als onafhankelijk klankbord, sparringpartner en adviseur in één.

Het resultaat? Helderheid, focus en eerlijkheid naar jezelf toe.

WAAR LOOP JIJ TEGENAAN
ALS ONDERNEMER EN MENS?

Je wilt jouw partner of omgeving niet steeds lastigvallen met al jouw zakelijke beslommeringen en toch graag in vertrouwen met iemand kunnen praten. 

Je wilt helderheid voor jezelf. De tijd nemen om na te denken. De juiste keuzes maken.

Je wilt sparren met een personal coach die gespecialiseerd is in ondernemerschap. Je zit zeker niet te wachten op vage coachtaal.

Je loopt al een tijd met onrust. Het gevoel dat je vastzit. Moeite met het maken van de wezenlijke keuzes. Zingeving is een rol gaan spelen in jouw leven. De rem eraf halen? Zodat je vol kan leven en ondernemen.

Thuiskomen met te weinig energie. Men klaagt dat je chagrijnig bent en te hard werkt. Op de zaak neemt je creativiteit en daadkracht af. 

Je gaat vermoeid het weekend in en hebt lang gedacht dat nog harder werken de oplossing is.

Wordt het niet tijd om het anders aan te pakken?

Je bent hard aan het werk. Maar voor wat? Geeft het je voldoening om je doelen te behalen? Vind je je werk nog leuk? En heeft doelen behalen wel iets te maken met jouw  zingeving?

  Een personal coach helpt je op dit vlak vooral bij het stellen van de juiste vragen.

Personal coach voor ZELFSTANDIG ondernemer
100% no-nonsense, 0% zweveriG

Je bent hier niet toevallig beland. Het is tijd voor actie. Misschien denk je wel: ‘Wat kan een coach eigenlijk betekenen voor een zelfstandig ondernemer zoals ik? Is coaching wel iets voor mij? Levert het werkelijk resultaten op?’

Bijna al mijn coachklanten hebben deze gedachten gehad, maar nadat ze hebben ervaren hoe het is om goed gecoacht te worden, weten ze als geen ander dat hun leven na een coachingstraject aanzienlijk succesvoller en gelukkiger is.

In ieder geval bij mij geen zweverige oefeningetjes, kleurentesten of sofasessies met alleen maar vragen. 

Talking life & business. 

Van mens tot mens. 

No-nonsense
personal coaching

Coaching bij mij betekent even weg van alles. Geen afleiding. Persoonlijke aandacht. Sterker terugkomen. Sparren met een onafhankelijk klankbord die wel met je in gesprek gaat, maar niet met je meepraat.

Het resultaat van mijn coaching in één woord: helderheid. Zodat je als ondernemer meer focus, meer rust, meer plezier, betere relaties en meer mentale vrijheid ervaart.

Als personal business coach richt ik mij op zelfstandig ondernemers en directeuren. Ik hou van deze mensen. Ik heb tientallen bedrijven van binnen mogen bekijken. Dat heeft mij erg verrijkt.

Ik heb in mijn rol als personal coach geen belangen in jouw situatie en ben ik een veilige plek om alles te kunnen bespreken.Het doel van personal coaching is om scherp te krijgen wat jouw werkelijke doelen zijn. De regie weer terug te pakken op jouw persoonlijke leven.

Met 20+ jaar ervaring als personal coach ben ik een zeer ervaren personal coach.

NO-NONSENSE
100%
TO THE POINT
100%
HELDERHEID
100%
ZWEVERIG
0%

Het coachingstraject
1-op-1 sessies zonder vage coachtaal

We kunnen de coachingssessies bij mij op kantoor houden, maar als je wilt, neem ik je graag mee naar het prachtige natuurgebied van Nationaal Park Weerribben-Wieden, het mooiste natuurgebied van Nederland. Niet iedereen is een buitenmens, maar niemand is een binnenmens. We zijn niet gemaakt om de hele dag binnen te zitten. Dus we gaan op pad. Letterlijk in beweging zijn. Kop in de wind.

Laten we eerst kennismaken. Als we een klik hebben plannen we een aantal sessies in. Meestal zien we elkaar zo’n 1x per 3 weken, en ik sta de rest van de week telefonisch voor je klaar. De meeste trajecten duren zo’n 4 à 5 maanden, maar voor sommige ondernemers ben ik daarna ook nog hun klankbord.

Of je nu een ondernemer bent uit Groningen, FrieslandFlevolandDrentheOverijsselUtrecht of Noord Hollandje bent binnen een uur rijden bij mijn kantoor. Voor ondernemers uit de rest van Nederland is de reis vaak vrij van files. Waar je ook vandaan komt. In ieder geval rijd je altijd met meer helderheid terug naar huis dan je gekomen bent.

 

Mijn
werkplek
Kijk
hoe ik coach

Mijn aanpak

Ivo: ‘Mijn aanpak zit vooral aan de no-nonsense kant. Ik help ondernemers bij het zetten van een volgende stap. De verstandige ondernemer is de ondernemer die zich laat helpen. Ik heb ervaren dat veel ondernemers lang wachten met het inschakelen van een coach. Dat komt omdat ze zich vasthouden aan: ‘Ik wil het zelf doen’. Dat is ook de reden dat ze zijn gaan ondernemen, dat is ook de reden waarom ze aan het begin van hun ondernemerschap succesvol zijn geworden. (…) Als je dan een tijdje onderweg bent, zit er soms een gat tussen droom en werkelijkheid. Ook de ondernemer – hoe succesvol hij of zij ook is – loopt weleens vast. Dan kan een coach je helpen om dat los te trekken.’

Resultaat = Focus – Afleiding

Ivo legt uit dat alles om relaties draait. De relatie met je bedrijf, partner, compagnon, collega’s, je kinderen. De kwaliteit van die relatie is de kwaliteit van de communicatie. Ivo: ‘Ik hanteer de IVO-methode: Inzicht, Veranderen, Oogsten. (…) De bekende blinde vlek begint met inzicht. Iemand realiseert zich vaak niet hoe hij of zij vaak zijn eigen belemmerende gedachtes gebruikt om bepaalde zaken vlot te trekken. Los eerst je eigen belemmerende gedachtes op, voordat je aan de zaak gaat werken. Dan creëer je pas verandering. Dat is anders kijken naar hetzelfde. Dat is ander gedrag en andere communicatie inzetten. (…) En dan komt oogsten. Oogsten is focus houden. Want resultaat is focus min afleiding.’

No-nonsense
100%
To the point
100%
Helderheid
100%
Zweverig
0%
Onderdelen van het
personal coaching traject

Inzicht

Als je een ander resultaat wilt behalen dan je gewend bent, moet je iets veranderen in je acties, gedrag en denkwijze. 

Echt begrijpen wat je moet veranderen, dat verkrijg je door inzicht. Begrijpen, doorgronden, tot de essentie komen; dat is waar het om draait. 

Alles begint met inzicht.

Veranderen 

Veranderen betekent focussen op zaken die voor jou belangrijk zijn. 

Het betekent doelen stellen en betere keuzes maken. Het betekent de juiste mindset en strategie kiezen. Het betekent opstaan na elke val.

Ik  ga je helpen.

Oogsten

Het oogsten komt eigenlijk vanzelf, op voorwaarde dat je je focus behoudt, je strategie blijft volgen en je doel voor ogen houdt. 

Laat je niet te veel afleiden, want Resultaat = Focus – Afleiding. 

Ik zal je motiveren om door te zetten en ik zal je aanspreken als dat nodig is. 

COACHING
Zonder vragenlijsten

Als personal coach ben ik niet van vragenlijstjes, invuloefeningen of allerhande persoonlijkheidstesten. Begrijp me goed. Maar ik hou niet de theoretisch invalshoek. Ik ben er voor de ondernemers en directeuren die willen sparren met een ervaren personal coach over hun dilemma’s, uitdagingen en vraagstukken op zakelijk en persoonlijk vlak. Niet om lijstjes in te vullen. 

Mijn kracht is om jou te helpen regie pakken over jouw persoonlijke leven en jouw bedrijf. Ik help jou leiderschap te tonen. Allereerst naar jezelf. Om vervolgens dat te doen naar relaties om je heen.  Partners, personeel of privé relaties.

wat levert coaching
jou als ondernemer op?

Persoonlijk Leiderschap: Coaching helpt je om inzicht te krijgen in je sterke punten, zwakke punten, waarden, overtuigingen en gedragspatronen, waardoor je beter begrijpt wie je bent en waarom je bepaalde keuzes maakt.

Beter in relaties: Coaching maakt je een mooier en bewuster mens, wat resulteert in betere relaties om je heen.

Rust in je hoofd: Door even stoom af te blazen, kun je helder nadenken en jezelf zijn.

Eerlijk advies: Als neutrale sparringpartner biedt een coach inzicht in het ondernemerschap en geeft eerlijk advies over jouw volgende stap.

Overzicht zonder directe beslissingen: Je bekijkt jezelf en je bedrijf van een afstand, krijgt overzicht zonder onmiddellijke beslissingen te hoeven nemen.

Prioriteiten stellen met coach als stok achter de deur: Je stelt betere prioriteiten en maakt keuzes die kloppend zijn voor jou, met de coach als stok achter de deur.

Innerlijke rust door loslaten: Coaching helpt belemmerende overtuigingen, niet-dienende patronen, en verkeerde aannames over jezelf los te laten.

Volledig potentieel benutten: De rem gaat eraf, waardoor je jouw volledige potentieel kunt benutten.

In één woord samengevat: Helderheid.

Veelgestelde vragen over een personal coach

Vaak komen ze met de volgende vragen:

1. De zaak bezorgt mij te veel stress. Ik werk veel te hard. Hoe kan ik het anders aanpakken?
2. Ik ervaar stress. Ik twijfel of ik wel de juiste beslissingen maak. Kan ik hierover met jou sparren?
3. Ik mis het plezier in het ondernemen. Wat kan ik het beste doen? Verkopen of doorgaan?
4. Ik ben erin gerold. Voor ik het wist, was ik ‘de baas’. Doe ik het wel goed?
5. Ik zit niet meer op één lijn met mijn compagnon(s). Hoe maak ik dat bespreekbaar?
6. Ik ervaar gedoe met mijn personeel. Hoe kan ik beter leidinggeven?
7. Ik zit als ondernemer niet meer lekker in de wedstrijd. Kan ik daar een keer met jou over sparren?
8. Ik ervaar wat problemen die ik niet gemakkelijk op de zaak of thuis kan/wil bespreken. Kan ik hier met jou in alle vertrouwen over sparren?
9. Ik merk dat ik belangrijke beslissingen uitstel. Kan ik dit een keer met jou bespreken? Ik wil mezelf beter leren kennen.
10. Waarom doe ik wat ik doe? Zingeving is een thema geworden in mijn leven.
11. Ik heb problemen in mijn privé relatie. Dat heeft invloed op mijn ondernemerschap. Kan ik in vertrouwen met jou hierover praten?
12. Ik heb innerlijke conflicten. Ik twijfel aan alles. Past het bedrijf nog wel bij me? Past de relatie waarin ik zit nog bij mij? Daar kom ik zelf niet uit.

Ik coach zo kort mogelijk en zo lang als nodig is. De trajecten die ik aanbied starten bij een investering vanaf 5.000 euro excl. btw.

Mijn klanten zijn ervaren ondernemers, DGA’s en directeuren.

Ik coach ongeveer 20 ondernemers per jaar. 

Tuurlijk! Kennismaken is geheel vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden.

Per direct. Ik houd altijd rekening met de komst van nieuwe klanten, omdat ik weet dat het fijn is om direct te kunnen starten zodra je de beslissing hebt genomen om jezelf te laten coachen.

Een ondernemerscoach nodig?

Eerste kennismaking kan ook telefonisch. Ook in de avond.

Ondernemers
over de resultaten van mijn coaching
Uitstekend4.9Richard van den Berg ★★★★★ Ik ben al jarenlang ondernemer en vond dat het tijd werd om feedback te krijgen op mijn "eigen wijze" van ondernemen. In Ivo heb ik de juiste sparringpartner gevonden waarmee ik zaken kon bespreken die ik niet zo gemakkelijk binnen mijn bedrijf bespreek. De coaching in één woord: helderheid. Voor mezelf, voor anderen en voor mijn bedrijf. Dank voor de mooie gesprekken! Top!Joost Vliegen ★★★★★ Ivo kwam op mijn pad door een bevriende zakenrelatie. Na 10 jaar als leidinggevende in verschillende functies had ik behoefte aan een sparringpartner die me kon helpen om de managers van mijn huidige, zeer senior management team, beter te kunnen maken, zowel individueel als als team.Ivo deed dat door regelmatig te reflecteren, mij een spiegel voor te houden en vooral…..veeeeel vragen te stellen. En dat al wandelend door die prachtige Weerribben.Hij heeft me geleerd om te luisteren naar mijn gevoel: “wat belangrijk is komt echt wel boven en daar mag je op vertrouwen”. En ik heb belangrijke inzichten gekregen met als mooiste one-liner: “Leidt door je managers te laten lijden”. Dat maakt ze beter.Ivo is een fijn mens. Ik keek er iedere keer weer naar uit om een aantal uren met hem onderweg te zijn (ondanks dat ik er 2x2 u voor moest rijden)Echt een goede gesprekspartner. Niet op de inhoud, technisch gezien dan, maar altijd op het proces: wat gebeurd er bij mij? Waar komt dat gevoel vandaan? Hoe zou je dat meningsverschil ook kunnen oplossen? Hoe krijg je meer uit die medewerker? EtcWe zijn bijna 2 jaar samen op pad geweest.Ivo heeft me geholpen om me een completere manager te maken die zijn team coached ipv leidt en die richting geeft ipv bepaalt. En ik merk vooral dat ik veel relaxter ben. Ondanks, en dat is een understatement, de werkdruk er niet bepaald minder op is geworden.Een jaartje of anderhalf op reis met Ivo is een echte aanrader.Joost VliegenSenior Vice President Benelux bij GEAKees Lagerweij ★★★★★ Ivo is een business coach pur sang. Als partner van Personalcolor Nederland coacht hij ondernemers al sinds onze oprichting in 2008. Of het nu gaat om de positionering van je MKB bedrijf of je groei als ondernemer zelf. Ivo helpt je echt verder!robert dalderup ★★★★★ Waanzinnig veel inzichten over ons businessmodel model voor de komende jaren! Ivo is energiek, attent, zit boordevol kennis en verdiept zich echt in je vraagstuk! Ik kom zeker terug!Oscar van der Weg ★★★★★ Ivo heeft ons begeleid bij het zetten van de volgende stap in ons ondernemerschap. In de bewustwording van onze unieke plek op het speelveld waarin wij ons bevinden als dienstverlener en in het optimaliseren en toekomstbestendig maken van onze bedrijfsvoering en dienstverlening. Hij heeft ons als directieteam gecoacht door het proces van de schaalvergroting van onze organisatie en onze persoonlijke rollen daarin.Henk van Dijk ★★★★★ Ivo ervaren als een goede sparringpartner. Durft je een “spiegel” voor te houden waarbij vervolgens de handvaten gegeven worden voor oplossingen.Veranderen, verbeteren van je personal skills begint bij IvoGuido Mangnus ★★★★★ Ivo is een wijze en innemend man die zijn (praktische) talenten gebruikt om mensen echt verder te helpen. Door zijn persoonlijke aanpak brengt hij mensen en organisaties naar een nieuw level. Zijn aanpak als specialist op het gebied van Personal & Business Coach spreekt me aan. Hij weet snel tot de kern door te dringen en helpt je met het creëren van oplossingen die verder gaan dan je zou verwachten.Een prima partner die ik zeker kan aanbevelenRoelof Westerbeek ★★★★★ Ivo weet een geweldige balans te vinden tussen vragen stellen en ook input geven. Niks zweverig, lekker concreet en "to the point" is IVO een heerlijk maar ook eerlijke sparringspartner. En hij doet op geheel eigen wijze met wandelingen in de prachtige Weerribben. Lekker buiten biedt IVO je zicht op je persoonlijk functioneren. En uitzicht op jouw horizon. Kortom; een aanrader, gewoon doen!marc dalderup ★★★★★ 2020 is voor mij een jaar van reflectie en het maken van toekomst plannen en Ivo is voor mij een goede sparring partner in dit proces Direct - Scherp - Integer - Helder - Confronterend Vanuit zijn ervaring met deze processen en op basis van de open samenwerking ben ik er van overtuigt dat dit een top jaar wordt samen Ik kan dan ook Ivo van harte aanbevelen aan anderen dit ook eens willen werken aan meer focus, meer plezier en meer vrijheid Iedereen heeft zo nu en dan een Coach nodigErik Boelm ★★★★★ Praktisch, recht door zee en altijd in de buitenlucht! Wandelend kom je toch op heel andere gedachtenTobias Sikkema ★★★★★ Ivo is een ervaren sparringpartner, die door de juiste vragen te stellen, je bepaalde zaken laat inzien zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. Dit doet hij respectvol en met humor en als het moet confronterend.De wandelingen in de Weerribben waren altijd weer iets moois.Arianne Wondergem ★★★★☆ Ivo heb ik als een scherpe, integere en recht door zee man mogen leren kennen. In een relatief korte tijd weet hij de (pijn)punten te benoemen waardoor ik grote stappen in mijn persoonlijke ontwikkeling hebt gemaakt.En ja een wandeling door de Weerribben maakt dat je met een heldere geest weer huiswaarts gaat.Victor de Reuver ★★★★★ Zelden zo'n fijn mens ontmoet met de gave snel en eerlijk inzicht te geven in wat er écht moet gebeuren of veranderen om je persoonlijke en/of zakelijke doelstellingen te behalen. Positief confronterend op een begrijpelijke, respectvolle en humorrijke manier. Nooit ongemakkelijk en heel effectief. Bedankt Ivo.A. K. ★★★★★ Ik heb Ivo gevraagd toen ik op een tweesprong zat met mijn bedrijf. Of verder groeien met meer personeel of niet. Ivo legt heel duidelijk en prettig zaken bloot die je soms zelf niet (meer) ziet. Ook qua positionering en pricing heb ik veel aan Ivo's expertise gehad.Ik heb Ivo als zeer prettig ervaren. No-nonsense en met praktische tips.js_loader
Kennismaken?

Neem dan contact met me op. Laten we beginnen met een kop koffie. Daarna kijken we verder. Eerst maar eens kennismaken.

Deal?