Wordt het tijd om het anders aan te pakken?
Ja, het is tijd!

om te sparren met een coach voor ondernemers

Sparren met een coach voor ondernemers

Jij bent als ondernemer al een tijdje onderweg. Je hebt een mooi bedrijf opgebouwd. Momenteel ervaar jij echter hier en daar wat gedoe. Gedoe met compagnons, met jouw personeel, met de business of wellicht met jezelf. Er is iets anders nodig dan je tot nu toe altijd gedaan hebt.

Herkenbaar?

Jij zoekt daarom een coach voor ondernemers waarmee jij kunt sparren op zowel zakelijk als persoonlijk vlak. Onafhankelijk. Frisse blik van buiten. Iemand die met jou in gesprek gaat, maar niet met jou meepraat. 

Het resultaat? Meer plezier, meer vrijheid in je leven en rust in je kop.

Mijn coaching is 100% no-nonsense, 0% zweverig. 

Alles wat ik als coach voor je doe, leidt altijd tot helderheid – op alle fronten. Géén verhalen uit het boekje, rigide stappenplannen of bullshit theorie.

herken jij als ondernemer
Het volgende?

De waan van de dag is groot. Je werkt hard in het bedrijf. Het werken aan het bedrijf schiet er steeds bij in. Jouw omgeving leunt (te) veel op jou. Goed leidinggeven vind je een uitdaging. Soms voel je je meer kleuterleider dan ondernemer.

Je wilt sparren over over jouw dilemma’s, uitdagingen en vraagstukken op zowel zakelijk en als persoonlijk vlak.

 

Je loopt al een tijd met onrust. Het gevoel dat je vastzit. Je twijfelt of je nog wel de juiste koers volgt. Moeite met het maken van de wezenlijke keuzes. 

Thuiskomen met te weinig energie. Men klaagt dat je chagrijnig bent en te hard werkt. Je hebt lang gedacht dat nog harder werken de oplossing is.

Er is iets anders nodig dan je tot nu toe gedaan hebt.

Je bent een drukke ondernemer en hebt veel op je bord liggen. Je voelt de druk om te blijven presteren. Het is lastig even helemaal los te komen van je dagelijks leven. De vele dingen die ‘moeten’, die constant doorgaan. De groei van jouw bedrijf vraagt om een andere rol van jou.

Diep van binnen weet je dat juist even afstand nemen van alles heel goed voor je is.

ONDERNEMERSCOACHING
Zonder business model canvas

Ik ben niet van business model canvas, kleurentesten of een Next Level programma’s. Begrijp me goed. Maar ondernemers komen niet bij mij om te leren ondernemen. Juist omdat ze in een volgende groeifase of levensfase zijn gekomen, hun focus kwijt zijn, willen reflecteren op hun rol of overwegen hun bedrijf te verkopen.

Ik ben voor de ondernemer die wil sparren met een ervaren coach voor ondernemers over hun dilemma’s en gedoe op zakelijk en/of persoonlijk vlak. Gewoon van mens tot mens. Van zaken doen tot zingeving. 

Mijn kracht is om jou te helpen regie pakken over jouw persoonlijke leven en jouw bedrijf. Ik help jou leiderschap te tonen, focus aanbrengen, de juiste strategie te kiezen en helder te communiceren.

Hoe werkt de
Ivo-methode?

Inzicht

Als je ander resultaat wilt oogsten dan je gewend bent, dan zal je iets moeten veranderen in je acties, gedrag en denken. 

Wat je écht moet veranderen, verkrijg je door inzicht. Snappen, begrijpen en doorgronden. 

Tot de essentie komen. 

Alles begint met inzicht.

Veranderen 

Door te focussen op uitsluitend nog zaken die belangrijk zijn voor jou. 

En door doelen te stellen en betere keuzes maken. Door de juiste mindset en de juiste strategie te kiezen. 

En door één keer vaker opstaan dan vallen. 

Als coach voor ondernemers ga ik je helpen. 

Oogsten

Dat gaat eigenlijk vanzelf. Tenminste als je focus houdt. Jouw strategie blijft volgen. Jouw doel voor ogen houdt. 

En jezelf niet teveel laten afleiden. Want Resultaat = Focus – Afleiding. 

Ik zal je in mijn rol als coach voor ondernemers motiveren om vol te houden. 

En je er op aanspreken als het moet.

WAt doe ik
als ondernemerscoach?

1

Als ondernemerscoach help ik jou bij jouw gedoe. 

Door te kijken naar jou als ondernemer. Zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. 

2

Als ondernemerscoach geef ik jou eerlijke feedback.

Door met je in gesprek te gaan maar niet met je mee te praten. Ik gebruik humor, maar ben confronterend als het moet.

3

Als ondernemerscoach zie ik wat jij niet ziet. 

Een frisse blik van buiten helpt. Wat voor jou als ondernemer logisch lijkt, kan een kritische vraag zijn van de ondernemerscoach.

4

Als ondernemerscoach ben ik jouw sparringpartner.

Iemand die onafhankelijk en neutraal is. Jouw taal spreekt en de business snapt. Iemand die jou anders laat kijken naar hetzelfde.

 

5

Als ondernemerscoach ben ik ook vertrouwenspersoon. 

Soms zijn er vraagstukken of dilemma’s die je liever (nog) niet bespreekt in je directe omgeving. 

Bij mij kan je in alle openheid jouw twijfels en onzekerheden uitten.

6

Als ondernemerscoach ben ik jouw stok achter de deur.

Geen excuses meer, maar tijd voor daden die passen bij jouw persoonlijke doelen. 

Als ondernemerscoach spreek ik jou aan als het moet.

Kijk
hoe ik coach

Mijn aanpak

Ivo: ‘Mijn aanpak zit vooral aan de no-nonsense kant. Ik help ondernemers bij het zetten van een volgende stap. De verstandige ondernemer is de ondernemer die zich laat helpen. Ik heb ervaren dat veel ondernemers lang wachten met het inschakelen van een coach. 

Dat komt omdat ze zich vasthouden aan: ‘Ik wil het zelf doen’. Dat is ook de reden dat ze zijn gaan ondernemen, dat is ook de reden waarom ze aan het begin van hun ondernemerschap succesvol zijn geworden. (…) 

Als je dan een tijdje onderweg bent, zit er soms een gat tussen droom en werkelijkheid. Ook de ondernemer – hoe succesvol hij of zij ook is – loopt weleens vast. Dan kan een coach je helpen om dat los te trekken.’

Resultaat = Focus – Afleiding

Ivo legt uit dat alles om relaties draait. De relatie met je bedrijf, partner, compagnon, collega’s, je kinderen. De kwaliteit van die relatie is de kwaliteit van de communicatie. Ivo: ‘Ik hanteer de IVO-methode: Inzicht, Veranderen, Oogsten. (…) 

De bekende blinde vlek begint met inzicht. Iemand realiseert zich vaak niet hoe hij of zij vaak zijn eigen belemmerende gedachtes gebruikt om bepaalde zaken vlot te trekken. Los eerst je eigen belemmerende gedachtes op, voordat je aan de zaak gaat werken. Dan creëer je pas verandering. 

Dat is anders kijken naar hetzelfde. Dat is ander gedrag en andere communicatie inzetten. (…) En dan komt oogsten. Oogsten is focus houden. Want resultaat is focus min afleiding.’

No-nonsense
100%
To the point
100%
Helderheid
100%
Zweverig
0%

Volledig maatwerk
geen standaard programma

 

Voor de coaching neem ik je graag mee naar het mooiste natuurgebied van Nederland. Nationaal park Weerribben-Wieden. Niet iedereen is een buitenmens, maar niemand is een binnenmens. We zijn niet gemaakt om de hele dag binnen te zitten. Dus we gaan op pad. Letterlijk in beweging zijn. Kop in de wind. Slecht weer bestaat niet. Wel slechte kleding.

We spreken af bij mij op mijn woonboerderij. Dan drinken we even een kop koffie. Vanaf hier vertrekken wij. Je betaalt voorafgaand een vast bedrag. Dan weet je precies waar je aan toe bent. En achteraf is er geen verassing. Helder toch?

 

Wie is ondernemerscoach
Ivo ouwerkerk

Veelgestelde vragen coach voor ondernemers

Met de volgende vragen…

  1. Ik zit niet meer op één lijn met mijn compagnon(s). Hoe maak ik dat bespreekbaar?
  2. Ik mis het plezier in het ondernemen. Wat kan ik het beste doen? Verkopen of doorgaan?
  3. Ik heb erin gerold. Voor ik het wist was ik ‘de baas’. Doe ik het wel goed?
  4. Ik ervaar gedoe met mijn personeel. Hoe kan ik beter leidinggeven?
  5. Ik werk veel te hard. De zaak levert mij te veel stress op. Hoe kan ik het anders aanpakken?
  6. Ik zit als ondernemer niet meer lekker in de wedstrijd. Kan ik daar een keer over sparren met jou?
  7. Ik ervaar wat issues die ik niet gemakkelijk op de zaak of thuis kan/wil bespreken. Kan ik hier met jou in alle vertrouwen over sparren?
  8. Ik merk dat ik belangrijke beslissingen uitstel. Kan ik dit een keer tegen jou aanhouden? Ik wil mezelf beter leren kennen.
  9. Zingeving is een thema geworden in mijn leven. Ik vraag mezelf af waarom doe ik wat ik doe. Kan ik daar met jou over sparren?

We gaan het hebben over jou en jouw rol binnen jouw bedrijf. We bepalen samen waarmee jij het beste geholpen wordt. Ik werk niet met rigide stappenplannen. Alles afgestemd op jou en jouw situatie.

Ik werk met de IVO-methode. Inzicht-Veranderen-Oogsten. 

Als je ander resultaat wilt oogsten dan je gewend bent dan zal je iets moeten veranderen in je acties, gedrag en denken. Wat je écht moet veranderen verkrijg je door ‘inzicht’. ‘Veranderen’ door te focussen op uitsluitend nog zaken die belangrijk zijn voor jou. Het ‘oogsten’ gaat dan eigenlijk vanzelf. Tenminste als je focus houdt. En jezelf niet teveel laten afleiden. Ik zal je motiveren om vol te houden. 

Het resultaat? Meer plezier, meer vrijheid en rust in je kop.

Mijn coaching is vooral praktisch, met humor en confronterend als het moet. 100% no-nonsense. 0% zweverig. Als je liever een sofasessie wilt op een warme bank moet je niet bij mij zijn.

Ik werk ruim 18 jaar als ondernemerscoach. Meer dan 15 jaar als zelfstandig ondernemer. Mijn vrouw runt een eigen bedrijf met een team van 30 mensen. Ik weet goed wat ondernemerschap betekent en wat ondernemerschap vraagt van jou als ondernemer.

Tientallen ondernemers zijn je voorgegaan.

Mijn klanten zijn ervaren ondernemers, DGA’s en directeuren.

Ik coach ik ongeveer 25 ondernemers per jaar. 

De trajecten die ik aanbied starten bij een investering vanaf 5.000 euro excl. btw. 

Een coach voor ondernemers nodig?

100% no-nonsense. 0% zweverig.

Ondernemers
over de resultaten van mijn ondernemerscoaching

Ivo is een wijze en innemend man die zijn (praktische) talenten gebruikt om mensen echt verder te helpen. Door zijn persoonlijke aanpak brengt hij mensen en organisaties naar een nieuw level. Hij weet snel tot de kern door te dringen en helpt je met…

Guido Mangnus Ondernemer

Ivo heeft een enorme bagage in het coachen van mensen om met hun bedrijf commercieel sterker te worden. Met zijn hands on, bak aan ervaring en doortastendheid legt hij de vinger met een enorme dosis humor en nuchterheid op de juiste plek.

Michel Kolenbrander Ondernemer De Plekkenmakers

Zelden zo’n fijn mens ontmoet met de gave snel en eerlijk inzicht te geven in wat er écht moet gebeuren of veranderen om je persoonlijke & zakelijke doelstellingen te behalen. Positief confronterend op een begrijpelijke, respectvolle en humorrijke manier. Nooit ongemakkelijk en heel effectief.

Victor De Reuver CEO

Ivo, bedankt voor de enorm fijne gesprekken. Je hebt een punt geraakt waar ik ongemerkt al ruim vier jaar mee worstel in mijn bedrijf en wat nog nooit iemand zo concreet en zo mooi aangestipt heeft. We gaan er weer volle bak voor!

Jeroen – Ondernemer

Ivo is een ervaren sparringpartner, die door de juiste vragen te stellen, je bepaalde zaken laat inzien zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. Dit doet hij respectvol en met humor en als het moet confronterend.

Tobias Sikkema Ondernemer

Ik heb Ivo gevraagd toen ik op een tweesprong zat met mijn bedrijf. Of verder groeien met meer personeel of niet. Ivo legt heel duidelijk en prettig zaken bloot die je soms zelf niet (meer) ziet. Ook qua positionering en pricing heb ik veel…

Arnoud Kuipers Ondernemer 123Aftersales

‘Keuzes maken:  soms vanuit het hoofd, soms vanuit het hart. Waar ga ik het verschil maken? Ivo is geweldige coach.’

Wilbert Leermakers Verkoopdirecteur

Ivo schept de voorwaarden om dichter bij jezelf te komen. Al wandelend in de natuur en door de oprechte gesprekken leer je de drijfveren kennen die er voor jezelf echt toe doen. Het is vertragen om vervolgens met nieuwe energie verder te gaan.

Jos Koopman Directeur ForFarmers NV

Ivo is geen coach van 13 in een dozijn. Ivo heeft mij met mijzelf geconfronteerd en daarmee mijn ontwikkelproces ingang gezet.  Hij is een taalvirtuoos. Altijd is hij op zoek naar de juiste en meest impactvolle wijze van het formuleren van een situatie of…

Johan Mulder HR directeur IJB Groep B.V.

‘Ivo is een aanrader!’

Frank de Jong Directeur/eigenaar

Ivo weet een geweldige balans te vinden tussen vragen stellen en ook input geven. Niks zweverig, lekker concreet en ‘to the point’. Hij is een scherpe sparringpartner. Een aanrader, gewoon doen!

Roelof Westerbeek Algemeen Directeur LBS Emmen BV

Ivo heb ik als een scherpe, integere en recht door zee man mogen leren kennen. In een relatief korte tijd weet hij de (pijn)punten te benoemen waardoor ik grote stappen in mijn persoonlijke ontwikkeling hebt gemaakt. En na een wandeling door de Weerribben maakt…

Arianne Wondergem Ondernemer

Ivo is een geweldige coach, zowel voor business ontwikkeling als ook voor persoonlijke ontwikkeling. Hij weet op een mooie manier de vinger op de zere plek te leggen en bied concrete handvatten hoe hier mee om te gaan.

Vincent Berkhout COO

Aanscherpen van mijn plannen. Helder krijgen wat ik werkelijk wil bereiken. Een strakke propositie neerzetten. En kiezen! Ivo is een inspirator, na 1 uurtje ‘ballen’ ga je vol energie de deur weer uit.

Joyce Rademaker Directeur/Eigenaar F&J Webcreation

Zelden zo’n fijn mens ontmoet met de gave snel en eerlijk inzicht te geven in wat er écht moet gebeuren of veranderen om je persoonlijke en/of zakelijke doelstellingen te behalen. Positief confronterend op een begrijpelijke, respectvolle en humorrijke manier. Nooit ongemakkelijk en heel effectief.…

Victor de Reuver Algemeen Directeur

Praktische inzichten op een prikkelende manier presenteren is een kunst. Ivo beheert die kunst als geen ander.’

Jos Burgers Bestsellerauteur en veelgevraagd spreker

‘Ivo zorgt voor krachtige reality check. Hij schudt de boel wakker.’

Eva Klein-Giorgi Directeur-bestuurder
Mijn
werkplek
KENNISMAKEN?

Als ik je kan helpen zeg ik hoe. Als ik je niet kan helpen zeg ik het ook.