100% no-nonsense.
0% zweverig.
Hoe succesvol je ook bent. Je zoekt een coach.

⊕ Coaching voor Ervaren Ondernemers en Directeuren.

⊕ Vijf kwartier reistijd vanaf Utrecht.

⊕ 20+ jaar ervaring.

⊕ Meer dan 250 ondernemers gecoacht.

⊕ 100% no-nonsense, 0% zweverig.

⊕ Coaching voor Ervaren Ondernemers en Directeuren.

⊕ 5 kwartier reistijd vanaf Utrecht.

⊕ 20+ jaar ervaring.

⊕ Meer dan 250 ondernemers gecoacht.

⊕ 100% no-nonsense, 0% zweverig.

BUSINESS COACH UTRECHT
VOOR ERVAREN ONDERNEMERS

Jij bent een ervaren ondernemer of directeur. Iedereen geeft jou complimenten over hoe je alles voor elkaar hebt. 

Echter jij bent op een punt gekomen waarop je op eigen houtje niet meer écht verder komt. Je moet jezelf opnieuw uitvinden. Je weet dat er nóg meer in zit. Feedback uit jouw omgeving krijg je in jouw rol niet snel.

Herkenbaar?

Je loopt al een tijdje met onrust. Teveel op je bord liggen. Je leeft in de waan van de dag. Focus verdwijnt. Je ervaart hier en daar gedoe. Jouw omgeving leunt teveel op jou. Goed leidinggeven vind je lastig.

Het is tijd om het anders aan te pakken. Maar hoe pak je dat aan? 

Ik ben een zeer ervaren business coach Utrecht waar je de diepte mee in kan, maar ook humor gebruikt om te relativeren. Een stevige gesprekspartner die ervoor zorgt dat jij heldere keuzes kan maken en die samen met jou nadenkt over vraagstukken die je thuis. Of met je zakenpartner en collega’s minder makkelijk kunt bespreken. Bij mij kan je in alle openheid jouw twijfels en onzekerheden uitten. 

Onafhankelijk. Frisse blik van buiten. No-nonsense.

Het resultaat? Helderheid, focus en rust in je kop.

Business coach utrecht
herken jij als ondernemer Het volgende?

Jouw omgeving leunt (te) veel op jou. Of vind je juist loslaten moeilijk? Goed leidinggeven is een uitdaging voor je. Soms voel je je meer kleuterleider dan ondernemer. 

Je loopt vast met bepaalde ‘ingewikkelde’ medewerkers. Dat kost jou teveel energie.

Je wilt sparren over jouw rol als ondernemer of directeur. Tijd nemen om even uit te zoomen. Even los komen van de zaak. 

Je loopt al een tijd met onrust. Het gevoel dat je vastzit. Moeite met het maken van de wezenlijke keuzes. Je twijfelt of je nog wel de juiste koers volgt.

Thuiskomen met weinig energie. Men klaagt dat je chagrijnig bent en te hard werkt. Op de zaak neemt je creativiteit en daadkracht af. 

Je gaat vermoeid het weekend in en hebt lang gedacht dat nog harder werken de oplossing is.

Wordt het niet tijd om het anders aan te pakken?

Je bent een drukke ondernemer en hebt veel op je bord liggen. Het is lastig even helemaal los te komen van je dagelijks leven als ondernemer. 

De vele dingen die ‘moeten’, die constant doorgaan. De groei van jouw bedrijf vraagt om een andere rol van jou.

Diep van binnen je weet dat juist even afstand nemen van alles heel goed voor je is.

Business coach utrecht
Zonder business model canvass

Ik ben een business coach zonder business model canvas. Begrijp me goed. Maar ondernemers en directeuren komen niet bij mij om te leren ondernemen. 

Ik ben een coach voor Utrechtse ondernemers en directeuren die:

– in een uitdagende fase van hun bedrijf of leven zijn gekomen.

– twijfelen of ze nog de juiste koers volgen.

– willen reflecteren op hun eigen functioneren.

– gedoe ervaren met ‘ingewikkelde’ medewerkers/compagnons.

– overwegen om hun bedrijf te verkopen.

 op zoek zijn naar diepgang en zingeving.

Voor de ondernemer en directeur uit Utrecht die wil sparren met een ervaren ondernemerscoach over hun dilemma’s en gedoe op zakelijk en/of persoonlijk vlak. 

Van mens tot mens. Van zaken doen tot zingeving.

 

vastgelopen als ondernemer? Shit happens.

Of voelt het dat je vastgelopen bent? Je zegt het liever niet over jezelf. Je bent immers een ervaren en succesvolle ondernemer. Het woord ‘vastgelopen’ past niet echt in je vocabulaire. Ik zie dagelijks ondernemers die zijn vastgelopen. Ik oordeel daar niet niet over. 

Niet dat je niets meer kunt, maar je bent het plezier in ondernemen kwijt. Wat vroeger nog vanzelf ging gaat vandaag alleen nog maar op kracht. Het echte plezier in ondernemen ben je kwijt. Je onderneemt vanuit ‘hoe het hoort’ in plaats van ‘hoe het werkt voor jou’. De groei van jouw bedrijf vraagt om een andere rol van jou.

Als je een tijdje onderweg bent, zit er soms een gat tussen droom en werkelijkheid. Ook de ondernemer – hoe succesvol hij of zij ook is – loopt weleens vast. Dan kan een coach je helpen om dat los te trekken.

Mijn ervaring leert dat hulp vragen o zo moeilijk is. Maar al te vaak gaan we ervan uit dat hulp vragen gelijk staat aan iets niet kunnen. En is natuurlijk bullshit.

Kijk

hoe ik coach als business coach utrecht

Mijn aanpak

Ivo: ‘Mijn aanpak zit vooral aan de no-nonsense kant. Ik help ondernemers bij het zetten van een volgende stap. De verstandige ondernemer is de ondernemer die zich laat helpen. Ik heb ervaren dat veel ondernemers lang wachten met het inschakelen van een coach. 

Resultaat = Focus – Afleiding

Ivo legt uit dat alles om relaties draait. De relatie met je bedrijf, partner, compagnon, collega’s, je kinderen. Maar ook de kwaliteit van die relatie is de kwaliteit van de communicatie. Ivo: ‘Ik hanteer de IVO-methode: Inzicht, Veranderen, Oogsten. (…) 

De bekende blinde vlek begint met inzicht. Iemand realiseert zich vaak niet hoe hij of zij vaak zijn eigen belemmerende gedachtes gebruikt om bepaalde zaken vlot te trekken. Los eerst je eigen belemmerende gedachtes op, voordat je aan de zaak gaat werken. Dan creëer je pas verandering. 

Dat is anders kijken naar hetzelfde. Ander gedrag en andere communicatie inzetten. (…) En dan komt oogsten. Oogsten is focus houden. Want resultaat is focus min afleiding.’

No-nonsense
100%
To the point
100%
Helderheid
100%
Zweverig
0%

Het coachingstraject
1-op-1 sessies

Ik spiegel je wat ik zie, luister scherp naar je woorden en geef je terug wat ik hierbij voel.

Tijdens de coaching bespreken we de situaties die jij als lastig, ongemakkelijk of ingewikkeld ervaart. Waar beelden over hoe ‘het’ moet jou in de weg zitten om vrij te ondernemen én te leven. Ik deel graag mijn eigen ervaringen om je te helpen de voor jou meest passende weg te vinden. Aan het einde van het coachingstraject heb je een hoop bullshit ontmanteld en staat de deur open om (weer) te ondernemen zoals jij dat wilt.

Zo help ik je als coach voor ondernemers uit Utrecht vooruit naar die stap die je tot nu toe niet in je eentje kon zetten.

We maken eerst kennis. Want tussen jou en mij moet een klik zijn. Als die er gaan we van start. We trekken een tijdje met elkaar op. Meestal zien we elkaar zo’n 1 keer per 2 maanden en ben ik telefonisch altijd voor je bereikbaar.

Je betaalt een vast bedrag. Dan weet je precies waar je aan toe bent. En achteraf is er geen verassing. 

Helder toch? 

Veelgestelde vragen

Ondernemers die bij mij komen zijn het échte plezier in ondernemen kwijt. Wat vroeger vanzelf ging gaat nu op kracht. Ze gaan gewoon iedere dag naar de zaak, maar ze missen iets. Ze maken gewoon winst, maar ervaren een verlies in werkgeluk. Ze ondernemen vanuit ‘hoe het hoort’ in plaats van ‘hoe het voor hen werkt ’.

Als je echt groei als ondernemer wil realiseren dan moet je denken aan 4 á 5 maanden. Sommige ondernemers kiezen ervoor om zichzelf doorlopend te laten coachen om altijd scherp te blijven.

Ik coach zo kort mogelijk en zo lang als nodig is.

Ik durf wel te zeggen dat ik als ondernemerscoach in één ding heel goed ben. Dat is alles helder maken. Zodat jij weet wat jou te doen staat.

We gaan het hebben over jou en jouw bedrijf. We bepalen samen waarmee jij het beste geholpen wordt. Ik werk niet met rigide stappenplannen. Alles afgestemd op jou en jouw situatie.

Ik ben een sparringpartner bij wie je af en toe incheckt om op koers te blijven. Bij mij moet je je altijd vrij kunnen voelen om alles te kunnen zeggen en benoemen. Dus moet er een klik zijn. Mijn coaching is vooral praktisch, met humor en confronterend als het moet. 100% no-nonsense. 0% zweverig.

Ik werk met de IVO-methode. Inzicht-Veranderen-Oogsten. 

Als je ander resultaat wilt oogsten dan je gewend bent dan zal je iets moeten veranderen in je acties, gedrag en denken. Wat je écht moet veranderen verkrijg je door ‘inzicht’. ‘Veranderen’ door te focussen op uitsluitend nog zaken die belangrijk zijn voor jou. Het ‘oogsten’ gaat dan eigenlijk vanzelf. Tenminste als je focus houdt. En jezelf niet teveel laten afleiden. Ik zal je motiveren om vol te houden. 

Ik werk ruim 20 jaar als ondernemerscoach. 16 jaar als zelfstandig ondernemer. Mijn vrouw runt een eigen bedrijf met een team van 30 mensen. Ik weet goed wat ondernemerschap betekent en wat ondernemerschap vraagt van jou als ondernemer.

Als ondernemer zijn zakelijk en privé niet te scheiden. Daar weet ik als ondernemer, echtgenoot en vader zelf alles van. Daarom kun je met mij sparren over zakelijke uitdagingen en relevante privézaken. Ik ben een sparringpartner, klankbord en vertrouwensman in één. Tientallen ondernemers zijn je voorgegaan.

Mijn klanten zijn ervaren ondernemers, DGA’s en directeuren.

Ik coach ik ongeveer 25 ondernemers per jaar. 

De trajecten die ik aanbied starten bij een investering vanaf 5.000 euro excl. btw. 

business coaching

wat levert het op?

Wat levert zakelijke coaching jou op?

  • Betere relaties om je heen. Omdat je je problemen met je coach oplost.
  • Een eerlijk advies. Je hebt iemand die jouw wereld begrijpt en een neutrale sparringpartner is, zodat je eerlijk advies krijgt.
  • Rust in je kop. Je kunt even stoom afblazen en helder worden in je hoofd. Jezelf (weer) zijn.
  • Je bekijkt jezelf én je bedrijf even van een afstand zodat je overzicht krijgt, zonder dat je direct beslissingen hoeft te maken.
  • Innerlijke rust omdat je belemmerende overtuigingen, niet-dienende patronen en de verkeerde aannames over jezelf kan loslaten.
 

Kortom: meer plezier, meer vrijheid en rust in je kop.

Video afspelen
NEEM VANDAAG CONTACT MET MIJ OP

Je zal verleid kunnen worden door de gedachte dat nu niet het juiste moment is.

Maar wanneer ga je echt aan de slag?