Zoek jij als ondernemer een no-nonsense coach?

⊕ Coaching voor Ervaren Ondernemers.

⊕ 1-op-1 coaching | volledig maatwerk.

⊕ 20+ jaar ervaring als coach.

⊕ 100% no-nonsense, 0% zweverig.

Businesscoach Ivo

⊕ Coaching voor Ondernemers, Directeuren & Directieteams.

⊕ 20+ jaar ervaring als ondernemerscoach.

⊕ Meer dan 250 ondernemers gecoacht.

⊕ Mijn aanpak? 100% no-nonsense, 0% zweverig.

Zoek jij een coach
die jouw uitdagingen als ondernemer begrijpt?

Ondanks je ervaring ben je op een punt gekomen waarop je wel wat hulp kunt gebruiken. Het is tijd om eens te sparren met iemand die belangeloos is en tegengas durft te geven.

Je zoekt een stevige gesprekspartner die begrijpt hoe het ondernemerschap werkt, een vertrouwenspersoon die je helpt om helderheid te krijgen in je gedachten.

Mijn coaching is 100% no-nonsense, 0% zweverig.

Herken jij
als ondernemer het volgende?

Je staat er soms alleen voor

Je hebt in jouw omgeving niet echt iemand waarbij je vrijuit kan praten over jouw zakelijke en/of persoonlijke beslommeringen.

Iemand bij wie jij in alle openheid en in vertrouwen kunt praten, zou fijn zijn.

Je zoekt naar een business coach die jou een spiegel voorhoudt, iemand die belangeloos is met wie je kunt sparren over jouw uitdagingen zonder vage coachtaal.

Je gaat door een lastige periode

Voor de buitenwereld lijkt het alsof je alles goed voor elkaar hebt. Mooi bedrijf, leuk gezin, lekker wonen, mooie auto.

Maar jij weet beter: achter de schermen ervaar je klachten. Je voelt onrust, je bent aan het piekeren, staat constant ‘aan’, slecht slapen. Pijn in je lijf?

De situatie waar je nu in zit, wil je veranderen.

Je verlangt ernaar volop te kunnen genieten van het ondernemerschap en een betere balans te vinden tussen zakelijk succes en persoonlijk welzijn.

Je weet het even niet zo goed

Je twijfelt over de richting van jouw bedrijf en die van jezelf. Je staat op een kruispunt. Wat is je volgende stap?

Er ontbreekt een duidelijke focus en heldere richting. Bouw je nog wel aan het juiste bedrijf met de juiste mensen om je heen?

Het wordt steeds lastiger om met een frisse blik naar je uitdagingen te kijken.

Je wilt helderheid over jouw volgende stap.

Zakelijke Coaching voor ondernemers

Ervaren business coach om mee te sparren

Ervaren coach voor ondernemers om mee te sparren

Je zoekt zakelijke coaching: iemand om mee te sparren op zakelijk vlak. Iemand met een frisse, externe kijk. Iemand die niet met je meepraat, maar écht met je in gesprek gaat.

Ik durf te beweren dat ik één ding echt goed kan: alles helder maken. Zodat jij (weer) precies weet wat je te doen staat.

Mijn coaching is 100% no-nonsense, 0% zweverig. 

Het resultaat? Meer plezier, meer vrijheid en rust in je hoofd.

Als je een sofasessie wilt op een warme bank, moet je niet bij mij zijn.

zakelijke COAChing voor ondernemers
100% nonsense, 0%zweverig

Mijn zakelijke coaching is voor ondernemers, succesvolle ZZP’ers en directeuren die:

– in een uitdagende fase van hun bedrijf of leven zijn gekomen.

– twijfelen of ze nog wel de juiste koers volgen.

– een klankbord zoeken om te sparren over hun strategie.

– willen reflecteren op hun eigen functioneren.

– het gevoel hebben vast te zitten in hun eigen gedachten.

– helderheid willen voor zichzelf om de volgende stap te zetten.

– hun persoonlijk leiderschap willen ontwikkelen.

– gedoe ervaren in de samenwerking met compagnons of met ‘ingewikkelde’ medewerkers.

– overwegen hun bedrijf te verkopen.

Voor de ondernemer die wil sparren met een ervaren coach voor ondernemers over hun dilemma’s en gedoe op zakelijk en/of persoonlijk vlak.

Van mens tot mens. Van zaken doen tot zingeving.

 

18 Ondernemers
over de resultaten van mij als coach voor ondernemers
Wil je een oprechte , vernieuwende , ontluisterde ervaring opdoen, dan raad ik je Ivo Ouwerkerk aan. Ivo neemt je wandelend mee op een reis door de wereld zoals jij die ziet, vergezeld door een prachtig stilte gebied, de Weerribben. Als je ervoor openstaat laat Ivo je ontdekken, dat de wereld zoals jij haar ziet, misschien eentje is waar er zaken of gebeurtenissen zijn waar je onbewust voor wegduikt of onderdrukt. Ivo laat jouw spreken en ontdekken, door verrassende vragen te stellen, waarvan jij dacht, waar komt die vraag opeens vandaan of daar heb ik nog nooit over nagedacht. Ivo is oprecht nieuwsgierig naar jouw en weet op goed getimede momenten je te laten stilstaan bij wat jouw werkelijk beweegt en waar jij je echte zelf mag leren kennen.De vijf wandelsessies met Ivo in de Weerribben onder wisselende weersomstandigheden zijn voor mij en bijzondere ervaringen geweest: elke keer opnieuw verrassend, inspirerend, confronterend, leerend, ontdekkend en altijd in wederzijds respect, een echte aanrader.
Ivo heb ik als een scherpe, integere en recht door zee man mogen leren kennen. In een relatief korte tijd weet hij de (pijn)punten te benoemen waardoor ik grote stappen in mijn persoonlijke ontwikkeling hebt gemaakt.En ja een wandeling door de Weerribben maakt dat je met een heldere geest weer huiswaarts gaat.
2020 is voor mij een jaar van reflectie en het maken van toekomst plannen en Ivo is voor mij een goede sparring partner in dit proces Direct - Scherp - Integer - Helder - Confronterend Vanuit zijn ervaring met deze processen en op basis van de open samenwerking ben ik er van overtuigt dat dit een top jaar wordt samen Ik kan dan ook Ivo van harte aanbevelen aan anderen dit ook eens willen werken aan meer focus, meer plezier en meer vrijheid Iedereen heeft zo nu en dan een Coach nodig
Ivo ervaren als een goede sparringpartner. Durft je een “spiegel” voor te houden waarbij vervolgens de handvaten gegeven worden voor oplossingen.Veranderen, verbeteren van je personal skills begint bij Ivo
Ivo is een business coach pur sang. Als partner van Personalcolor Nederland coacht hij ondernemers al sinds onze oprichting in 2008. Of het nu gaat om de positionering van je MKB bedrijf of je groei als ondernemer zelf. Ivo helpt je echt verder!
Praktisch, recht door zee en altijd in de buitenlucht! Wandelend kom je toch op heel andere gedachten
Ik ben al jarenlang ondernemer en vond dat het tijd werd om feedback te krijgen op mijn "eigen wijze" van ondernemen. In Ivo heb ik de juiste sparringpartner gevonden waarmee ik zaken kon bespreken die ik niet zo gemakkelijk binnen mijn bedrijf bespreek. De coaching in één woord: helderheid. Voor mezelf, voor anderen en voor mijn bedrijf. Dank voor de mooie gesprekken! Top!
Ivo weet een geweldige balans te vinden tussen vragen stellen en ook input geven. Niks zweverig, lekker concreet en "to the point" is IVO een heerlijk maar ook eerlijke sparringspartner. En hij doet op geheel eigen wijze met wandelingen in de prachtige Weerribben. Lekker buiten biedt IVO je zicht op je persoonlijk functioneren. En uitzicht op jouw horizon. Kortom; een aanrader, gewoon doen!
Ivo heeft ons begeleid bij het zetten van de volgende stap in ons ondernemerschap. In de bewustwording van onze unieke plek op het speelveld waarin wij ons bevinden als dienstverlener en in het optimaliseren en toekomstbestendig maken van onze bedrijfsvoering en dienstverlening. Hij heeft ons als directieteam gecoacht door het proces van de schaalvergroting van onze organisatie en onze persoonlijke rollen daarin.
Ik heb Ivo gevraagd toen ik op een tweesprong zat met mijn bedrijf. Of verder groeien met meer personeel of niet. Ivo legt heel duidelijk en prettig zaken bloot die je soms zelf niet (meer) ziet. Ook qua positionering en pricing heb ik veel aan Ivo's expertise gehad.Ik heb Ivo als zeer prettig ervaren. No-nonsense en met praktische tips.
Zelden zo'n fijn mens ontmoet met de gave snel en eerlijk inzicht te geven in wat er écht moet gebeuren of veranderen om je persoonlijke en/of zakelijke doelstellingen te behalen. Positief confronterend op een begrijpelijke, respectvolle en humorrijke manier. Nooit ongemakkelijk en heel effectief. Bedankt Ivo.
Ivo is een wijze en innemend man die zijn (praktische) talenten gebruikt om mensen echt verder te helpen. Door zijn persoonlijke aanpak brengt hij mensen en organisaties naar een nieuw level. Zijn aanpak als specialist op het gebied van Personal & Business Coach spreekt me aan. Hij weet snel tot de kern door te dringen en helpt je met het creëren van oplossingen die verder gaan dan je zou verwachten.Een prima partner die ik zeker kan aanbevelen
Ivo is een ervaren sparringpartner, die door de juiste vragen te stellen, je bepaalde zaken laat inzien zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. Dit doet hij respectvol en met humor en als het moet confronterend.De wandelingen in de Weerribben waren altijd weer iets moois.
Waanzinnig veel inzichten over ons businessmodel model voor de komende jaren! Ivo is energiek, attent, zit boordevol kennis en verdiept zich echt in je vraagstuk! Ik kom zeker terug!
Ivo kwam op mijn pad door een bevriende zakenrelatie. Na 10 jaar als leidinggevende in verschillende functies had ik behoefte aan een sparringpartner die me kon helpen om de managers van mijn huidige, zeer senior management team, beter te kunnen maken, zowel individueel als als team.Ivo deed dat door regelmatig te reflecteren, mij een spiegel voor te houden en vooral…..veeeeel vragen te stellen. En dat al wandelend door die prachtige Weerribben.Hij heeft me geleerd om te luisteren naar mijn gevoel: “wat belangrijk is komt echt wel boven en daar mag je op vertrouwen”. En ik heb belangrijke inzichten gekregen met als mooiste one-liner: “Leidt door je managers te laten lijden”. Dat maakt ze beter.Ivo is een fijn mens. Ik keek er iedere keer weer naar uit om een aantal uren met hem onderweg te zijn (ondanks dat ik er 2x2 u voor moest rijden)Echt een goede gesprekspartner. Niet op de inhoud, technisch gezien dan, maar altijd op het proces: wat gebeurd er bij mij? Waar komt dat gevoel vandaan? Hoe zou je dat meningsverschil ook kunnen oplossen? Hoe krijg je meer uit die medewerker? EtcWe zijn bijna 2 jaar samen op pad geweest.Ivo heeft me geholpen om me een completere manager te maken die zijn team coached ipv leidt en die richting geeft ipv bepaalt. En ik merk vooral dat ik veel relaxter ben. Ondanks, en dat is een understatement, de werkdruk er niet bepaald minder op is geworden.Een jaartje of anderhalf op reis met Ivo is een echte aanrader.Joost VliegenSenior Vice President Benelux bij GEA
js_loader

Ik coach MET de
Ivo-methode

Inzicht

Als je steeds tegen hetzelfde aanloopt dat jou niet meer dient, moet je ongetwijfeld iets veranderen in je denkwijze, acties en gedrag.

Echt begrijpen wat je moet veranderen, dat verkrijg je door inzicht.

Begrijpen, doorgronden, tot de kern komen; daar beginnen we mee.

Alles begint met inzicht.

 

Veranderen 

Veranderen betekent helderheid krijgen op jouw belemmerende overtuigingen, negatieve gedachten en niet-dienende patronen.

Het betekent bewust worden van wie je bent, het kiezen van de juiste mindset en het aanleren van nieuwe vaardigheden.

Als ondernemerscoach ga ik je helpen.

Oogsten

Het oogsten gaat eigenlijk vanzelf. Tenminste als je bewust blijft. Jouw strategie blijft volgen. Jouw doel voor ogen houdt.

En jezelf niet teveel laten afleiden. Want Resultaat = Focus – Afleiding.

Als business coach zal ik je motiveren om door te zetten en ik zal je aanspreken als dat nodig is. 

laat mij jou helpen

als coach voor ondernemers

Mijn aanpak

Ivo: ‘Mijn aanpak zit vooral aan de no-nonsense kant. Ik help in mijn rol als business coach ondernemers bij het zetten van een volgende stap. De verstandige ondernemer is de ondernemer die zich laat helpen. Ik heb ervaren dat veel ondernemers lang wachten met het inschakelen van een coach. Dat komt omdat ze zich vasthouden aan: ‘Ik wil het zelf doen’. Dat is ook de reden dat ze zijn gaan ondernemen, dat is ook de reden waarom ze aan het begin van hun ondernemerschap succesvol zijn geworden. (…) Als je dan een tijdje onderweg bent, zit er soms een gat tussen droom en werkelijkheid. Ook de ondernemer – hoe succesvol hij of zij ook is – loopt weleens vast. Dan kan een coach je helpen om dat los te trekken.’

Resultaat = Focus – Afleiding

Business coach Ivo legt uit dat alles om relaties draait. De relatie met je bedrijf, partner, compagnon, collega’s, je kinderen. De kwaliteit van die relatie is de kwaliteit van de communicatie. Ivo: ‘Ik hanteer de IVO-methode: Inzicht, Veranderen, Oogsten. (…) De bekende blinde vlek begint met inzicht. Iemand realiseert zich vaak niet hoe hij of zij vaak zijn eigen belemmerende gedachtes gebruikt om bepaalde zaken vlot te trekken. Los eerst je eigen belemmerende gedachtes op, voordat je aan de zaak gaat werken. Dan creëer je pas verandering. Dat is anders kijken naar hetzelfde. Dat is ander gedrag en andere communicatie inzetten. (…) En dan komt oogsten. Oogsten is focus houden. Want resultaat is focus min afleiding.’

Video afspelen
No-nonsense
100%
To the point
100%
Helderheid
100%
Zweverig
0%

Volledig maatwerk
100% no-nonsense, 0% zweverig

Laten we eerst kennismaken. Als we een klik hebben, plannen we een aantal sessies in. De meeste coachtrajecten bestaan uit zes bijeenkomsten. We zien elkaar twee wekelijks of 1 keer per maand, en ik sta de rest van de week telefonisch voor je klaar. De meeste trajecten duren zo’n 4 tot 6 maanden, en voor sommige ondernemers ben ik als ondernemerscoach ook nog daarna hun klankbord. Soms zijn de veranderingen die aanstaande zijn, of waar je middenin zit, zo groot, dat een jaartraject beter bij je past.

Roelof zei over mij: ‘Ivo spiegelt je wat hij ziet, luistert scherp naar je woorden en geeft terug wat hij daarbij voelt. Niks zweverig, lekker concreet en to the point. En dat doet hij op geheel eigen wijze met zijn IVO-methode.’

Je betaalt vooraf een vast bedrag voor het coachingstraject. Dan weet je precies waar je aan toe bent. En achteraf is er geen verrassing.

Helder toch?

de duur
van het coachtraject

twee wekelijkse of maandelijkse sessie
6 sessies in totaal
iedere sessie duurt een dagdeel

Veelgestelde vragen
zakelijke coaching

Met de volgende vragen…

 1. Ik zit niet meer op één lijn met mijn compagnon(s). Hoe maak ik dat bespreekbaar?
 2. Ik mis het plezier in het ondernemen. Wat kan ik het beste doen? Verkopen of doorgaan?
 3. Ik heb erin gerold. Voor ik het wist was ik ‘de baas’. Doe ik het wel goed?
 4. Ik ervaar gedoe met mijn personeel. Hoe kan ik beter leidinggeven?
 5. Ik werk veel te hard. De zaak levert mij te veel stress op. Hoe kan ik het anders aanpakken?
 6. Ik zit als ondernemer niet meer lekker in de wedstrijd. Kan ik daar een keer over sparren met jou?
 7. Ik ervaar wat issues die ik niet gemakkelijk op de zaak of thuis kan/wil bespreken. Kan ik hier met jou in alle vertrouwen over sparren?
 8. Ik merk dat ik belangrijke beslissingen uitstel. Kan ik dit een keer tegen jou aanhouden? Ik wil mezelf beter leren kennen.

We gaan het hebben over jou en jouw rol binnen jouw bedrijf. We bepalen samen waarmee jij het beste geholpen wordt. Ik werk niet met rigide stappenplannen. Alles afgestemd op jou en jouw situatie.

Ik werk met de IVO-methode. Inzicht-Veranderen-Oogsten. 

Als je ander resultaat wilt oogsten dan je gewend bent dan zal je iets moeten veranderen in je acties, gedrag en denken. Wat je écht moet veranderen verkrijg je door ‘inzicht’. ‘Veranderen’ door te focussen op uitsluitend nog zaken die belangrijk zijn voor jou. Het ‘oogsten’ gaat dan eigenlijk vanzelf. Tenminste als je focus houdt. En jezelf niet teveel laten afleiden. Ik zal je motiveren om vol te houden. 

Het resultaat? Meer plezier, meer vrijheid en rust in je kop.

Mijn coaching is vooral praktisch, met humor en confronterend als het moet. 100% no-nonsense. 0% zweverig. Als je liever een sofasessie wilt op een warme bank moet je niet bij mij zijn.

Ik werk ruim 18 jaar als ondernemerscoach. Meer dan 15 jaar als zelfstandig ondernemer. Mijn vrouw runt een eigen bedrijf met een team van 30 mensen. Ik weet goed wat ondernemerschap betekent en wat ondernemerschap vraagt van jou als ondernemer.

Tientallen ondernemers zijn je voorgegaan.

Mijn klanten zijn ervaren ondernemers, DGA’s en directeuren.

Ik coach ik ongeveer 25 ondernemers per jaar. 

zakelijke coaching

wat levert het op?

√ Helderheid over jouw volgende stap als ondernemer en mens.

√ Stoppen met activiteiten die jou niet langer dienen, zodat je ruimte krijgt voor wat je écht wilt.

√ Het patroon doorbreken dat je gevangen houdt en je steeds een vervelend gevoel geeft.

Goede relaties om je heen, zowel zakelijk als privé, met een goede samenwerking op het werk en liefdevolle relaties thuis.

√ Rust in je hoofd én je lijf, zonder het constante gevoel van altijd ‘moeten’ en continu aan te staan.

√ Je ambities  en dromen verwezenlijken.

√ Jezelf beter leren kennen, zodat je jezelf authentiek kunt uiten en voldoening kunt vinden in wie je bent en wat je doet.

√ Niet blijven hangen in een leven dat je niet wilt, maar eerlijk zijn naar jezelf en de juiste keuzes maken.

Jouw volledige potentieel benutten. Als mens is er nog zoveel te ontdekken.

Video afspelen

Zakelijke coaching nodig?

100% no-nonsense. 0% zweverig.

Mijn
werkplek
Denk jij nu: 'deze coach moet ik even onthouden'

Schrijf je dan in voor mijn updates
&
download gratis mijn boek 'Doe Waarvoor Je Gemaakt Bent'

‘Ander resultaat oogsten dan je gewend bent vraagt dat om verandering. Wat je écht moet veranderen verkrijg je door inzicht.

Het Principe van de 5 Boxen geeft inzicht waar voor jou de echte verandering zit. En dat is lang niet altijd waar jij denkt.’

Het is misschien wel een ongewoon zelfhulpboekje. Het is een boek zonder theorie. 

Lees het zelf maar…

Voornaam

E-mailadres

ZOEK JIJ EEN ERVAREN ONDERNEMERSCOACH?

Laten we beginnen met een kop koffie. Daarna kijken we verder. Ik bel je voor een afspraak.

Kan ik je helpen, dan vertel ik hoe. Zo niet, dan zeg ik het ook.

   

  Open chat
  1
  Hi! Ivo hier. Kan ik je helpen?