100% no-nonsense.
0% zweverig.
Ervaar jij gedoe? Op de zaak of thuis.

⊕ Coaching voor Ondernemers, Directeuren en CEO’s die hun gedoe willen aankijken.

⊕ 20+ jaar ervaring als coach.

⊕ Mijn coaching is 100% no-nonsense, 0% zweverig.

⊕ Coaching voor Ondernemers, Directeuren en CEO’s die hun gedoe willen aankijken.

⊕ 20+ jaar ervaring als coach.

⊕ Mijn coaching is 100% no-nonsense, 0% zweverig.

Coaching voor mannen
Ontdek wat belangrijk is in jouw leven

Ben jij een ondernemer, directeur of CEO die worstelt met problemen in jouw relaties? Op het werk of in de persoonlijke sfeer?

Misschien bots je met een van je zakenpartners, heb je strubbelingen in je relatie of ervaar je innerlijke conflicten. Het is de hoogste tijd om deze kwesties aan te pakken, hoe moeilijk en confronterend dat ook mag zijn. Je verlangt naar verbinding, met zowel jezelf als met je omgeving. Je wilt weer kunnen genieten van het leven en rust vinden in je gedachten. Gedoe is simpelweg frustrerend.

Maar hoe pak je dat aan?

Ik ben een zeer ervaren coach voor mannen die diepgaande gesprekken voert, maar ook humor gebruikt om te relativeren. Een stevige gesprekspartner die ervoor zorgt dat jij weer helderheid krijgt. Een coach voor mannen die samen met jou nadenkt over vraagstukken die je thuis, met je zakenpartner of vrienden minder gemakkelijk kunt bespreken.

Bij mij als coach voor mannen kun je in alle openheid praten over jouw twijfels, onzekerheden en gemaakte fouten.

Onafhankelijk en zonder oordeel.

100% no-nonsense, 0% zweverig.

Ontdek wat écht belangrijk is in jouw leven.

herken jij het volgende?
coach voor mannen

Thuis doen zich problemen voor. Jij en je partner zijn elkaar uit het oog verloren. Hebben jullie elkaar gekwetst? Is er een communicatieprobleem? Of spelen er diepere zaken?

Je herkent jezelf niet meer in jullie relatie. De echte confrontatie vermijd je. Je bent voornamelijk bezig met het tevredenstellen van de ander.

Je verlangt naar helderheid voor jezelf.

Op de zaak heerst onrust. Met je zakenpartners lig je niet meer op één lijn. Belangrijke besluiten worden moeizaam genomen. Er zijn zelfs felle discussies. Als jullie samenwerking ter sprake komt, ontstaat er ongemak. Het vreet aan je energie. Je offert jezelf te veel op in deze situatie.

Heb je weleens overwogen om de samenwerking te beëindigen?

Is het niet tijd om de zaken op een andere manier aan te pakken?

Je hebt innerlijke conflicten. Je twijfelt aan alles. Past het bedrijf nog wel bij je? Is de relatie waarin je zit nog wel juist voor jou? Waarvoor doe je eigenlijk al deze dingen? Wat is werkelijk belangrijk in jouw leven?

Je hebt de connectie met jezelf verloren. Veel piekeren en nadenken. Het is niet duidelijk wat je echt wilt of wie je werkelijk bent.

Het is nu tijd om eerlijk en open naar jezelf te zijn.

coach voor mannen met de
Ivo-methode

Inzicht

Als je ander resultaat wilt oogsten dan je gewend bent, dan zal je iets moeten veranderen in je acties, gedrag en denken.

Wat je écht moet veranderen, verkrijg je door inzicht. Snappen, begrijpen en doorgronden.

Tot de essentie komen.

Alles begint met inzicht.

Veranderen

Veranderen door te focussen op uitsluitend nog die zaken die belangrijk zijn voor jou.

Met de juiste mindset, meer bewustzijn en de juiste vaardigheden. Afscheid nemen van activiteiten of relaties die niet meer bij je passen.

Als coach voor mannen ga ik je helpen.

Oogsten

Het oogsten?

Dat gaat eigenlijk vanzelf. Tenminste als je focus houdt. Voor ogen houdt wat jou te doen staat in jouw leven.

En jezelf niet meer te laten afleiden.

Want Resultaat = Focus – Afleiding.

Ik zal je als coach voor mannen motiveren om vol te houden. En je er op aanspreken als het moet.

coaching voor mannen
je gaat door een lastige periode

Vastgelopen? Je vermijdt liever dat woord om jezelf te beschrijven. ‘Vastgelopen’ past niet echt bij jou. Bovendien lijkt de situatie niet zo erg als je het vergelijkt met anderen… Maar nee, wegkijken is niet de oplossing. Je moet jouw problemen onder ogen zien.

Ik zie dagelijks mannen die vastlopen; op het werk, in hun relatie, met zichzelf.

Als coach voor mannen vorm ik daar geen oordeel over.

Mijn ervaring als coach voor mannen heeft me geleerd dat hulp vragen ontzettend moeilijk kan zijn. Maar maar al te vaak denken we dat om hulp vragen een teken van zwakte is. En dat is natuurlijk onzin.

Kijk
hoe ik coach

Mijn aanpak

Ivo: ‘Mijn aanpak zit vooral aan de no-nonsense kant. Ik help ondernemers bij het zetten van een volgende stap. De verstandige ondernemer is de ondernemer die zich laat helpen. Ik heb ervaren dat veel ondernemers lang wachten met het inschakelen van een coach. 

Resultaat = Focus – Afleiding

Ivo legt als coach voor mannen uit dat alles om relaties draait. De relatie met je bedrijf, partner, compagnon, collega’s, je kinderen. Maar ook de kwaliteit van die relatie is de kwaliteit van de communicatie. Ivo: ‘Ik hanteer de IVO-methode: Inzicht, Veranderen, Oogsten. (…) 

De bekende blinde vlek begint met inzicht. Iemand realiseert zich vaak niet hoe hij of zij vaak zijn eigen belemmerende gedachtes gebruikt om bepaalde zaken vlot te trekken. Los eerst je eigen belemmerende gedachtes op, voordat je aan de zaak gaat werken. Dan creëer je pas verandering. 

Dat is anders kijken naar hetzelfde. Ander gedrag en andere communicatie inzetten. (…) En dan komt oogsten. Oogsten is focus houden. Want resultaat is focus min afleiding.’

No-nonsense
100%
To the point
100%
Helderheid
100%
Zweverig
0%

Volledig maatwerk
maar simpel

We kunnen de coachingssessies bij mij op kantoor houden, maar als je wilt, neem ik je als coach voor mannen graag mee naar het prachtige natuurgebied van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Niet iedereen is een buitenmens, maar niemand is een binnenmens. We zijn niet gemaakt om de hele dag binnen te zitten. Dus we gaan op pad.  Letterlijk in beweging zijn. Kop in de wind.  Slecht weer bestaat niet. Wel slechte kleding.

Laten we eerst kennismaken. Als we een klik hebben plannen we een aantal sessies in. Meestal zien we elkaar zo’n 1x per 3 weken, en ik sta de rest van de week telefonisch voor je klaar. De meeste trajecten duren zo’n 4 à 5 maanden. 

Je betaalt voorafgaand een vast bedrag. Dan weet je precies waar je aan toe bent.  En achteraf is er geen verassing. 

Helder toch?

Veelgestelde vragen
aan mij als coach voor mannen

Ik werk ruim 20 jaar als coach. Meer dan 16 jaar als zelfstandig ondernemer.

Met de volgende vragen…

  1. Ik zit niet meer op één lijn met mijn compagnon(s). Hoe maak ik dat bespreekbaar?
  2. Ik ervaar stress. Ik twijfel of ik nog wel de juiste koers vaar met mijn bedrijf. Kan ik met jouw hierover sparren?
  3. Ik mis het plezier in het ondernemen. Wat kan ik het beste doen? Verkopen of doorgaan?
  4. Ik heb erin gerold. Voor ik het wist was ik ‘de baas’. Doe ik het wel goed?
  5. Ik ervaar gedoe met mijn personeel. Hoe kan ik beter leidinggeven?
  6. Ik werk veel te hard. De zaak levert mij te veel stress op. Hoe kan ik het anders aanpakken?
  7. Ik zit als ondernemer niet meer lekker in de wedstrijd. Kan ik daar een keer over sparren met jou?
  8. Ik ervaar wat issues die ik niet gemakkelijk op de zaak of thuis kan/wil bespreken. Kan ik hier met jou in alle vertrouwen over sparren?
  9. Ik merk dat ik belangrijke beslissingen uitstel. Kan ik dit een keer tegen jou aanhouden? Ik wil mezelf beter leren kennen.
  10. Waarom doe ik wat ik doe? Zingeving is een thema geworden in mijn leven.

Ik werk met de IVO-methode. Inzicht-Veranderen-Oogsten. 

Als je ander resultaat wilt oogsten dan je gewend bent dan zal je iets moeten veranderen in je acties, gedrag en denken. Wat je écht moet veranderen verkrijg je door ‘inzicht’. ‘Veranderen’ door te focussen op uitsluitend nog zaken die belangrijk zijn voor jou. Het ‘oogsten’ gaat dan eigenlijk vanzelf. Tenminste als je focus houdt. En jezelf niet teveel laten afleiden. Ik zal je motiveren om vol te houden. 

Mijn coaching is vooral praktisch, met humor en confronterend als het moet. 100% no-nonsense. 0% zweverig. Als je liever een sofasessie wilt op een warme bank moet je niet bij mij zijn.

Mijn klanten zijn ondernemers, DGA’s en directeuren.

De trajecten die ik aanbied starten bij een investering vanaf 5.000 euro excl. btw. 

Tuurlijk! Kennismaken is geheel vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden. Als je wilt kunnen we ook eerst even bellen. Je kunt dan mijn stem horen en vragen stellen.

Per direct. Ik houd altijd rekening met de komst van nieuwe klanten. Omdat ik weet dat het fijn is om direct te starten als je de beslissing genomen hebt om jezelf te laten coachen.

Ondernemers
over de resultaten van mijn coaching
Uitstekend4.9Richard van den Berg ★★★★★ Ik ben al jarenlang ondernemer en vond dat het tijd werd om feedback te krijgen op mijn "eigen wijze" van ondernemen. In Ivo heb ik de juiste sparringpartner gevonden waarmee ik zaken kon bespreken die ik niet zo gemakkelijk binnen mijn bedrijf bespreek. De coaching in één woord: helderheid. Voor mezelf, voor anderen en voor mijn bedrijf. Dank voor de mooie gesprekken! Top!Joost Vliegen ★★★★★ Ivo kwam op mijn pad door een bevriende zakenrelatie. Na 10 jaar als leidinggevende in verschillende functies had ik behoefte aan een sparringpartner die me kon helpen om de managers van mijn huidige, zeer senior management team, beter te kunnen maken, zowel individueel als als team.Ivo deed dat door regelmatig te reflecteren, mij een spiegel voor te houden en vooral…..veeeeel vragen te stellen. En dat al wandelend door die prachtige Weerribben.Hij heeft me geleerd om te luisteren naar mijn gevoel: “wat belangrijk is komt echt wel boven en daar mag je op vertrouwen”. En ik heb belangrijke inzichten gekregen met als mooiste one-liner: “Leidt door je managers te laten lijden”. Dat maakt ze beter.Ivo is een fijn mens. Ik keek er iedere keer weer naar uit om een aantal uren met hem onderweg te zijn (ondanks dat ik er 2x2 u voor moest rijden)Echt een goede gesprekspartner. Niet op de inhoud, technisch gezien dan, maar altijd op het proces: wat gebeurd er bij mij? Waar komt dat gevoel vandaan? Hoe zou je dat meningsverschil ook kunnen oplossen? Hoe krijg je meer uit die medewerker? EtcWe zijn bijna 2 jaar samen op pad geweest.Ivo heeft me geholpen om me een completere manager te maken die zijn team coached ipv leidt en die richting geeft ipv bepaalt. En ik merk vooral dat ik veel relaxter ben. Ondanks, en dat is een understatement, de werkdruk er niet bepaald minder op is geworden.Een jaartje of anderhalf op reis met Ivo is een echte aanrader.Joost VliegenSenior Vice President Benelux bij GEAKees Lagerweij ★★★★★ Ivo is een business coach pur sang. Als partner van Personalcolor Nederland coacht hij ondernemers al sinds onze oprichting in 2008. Of het nu gaat om de positionering van je MKB bedrijf of je groei als ondernemer zelf. Ivo helpt je echt verder!robert dalderup ★★★★★ Waanzinnig veel inzichten over ons businessmodel model voor de komende jaren! Ivo is energiek, attent, zit boordevol kennis en verdiept zich echt in je vraagstuk! Ik kom zeker terug!Oscar van der Weg ★★★★★ Ivo heeft ons begeleid bij het zetten van de volgende stap in ons ondernemerschap. In de bewustwording van onze unieke plek op het speelveld waarin wij ons bevinden als dienstverlener en in het optimaliseren en toekomstbestendig maken van onze bedrijfsvoering en dienstverlening. Hij heeft ons als directieteam gecoacht door het proces van de schaalvergroting van onze organisatie en onze persoonlijke rollen daarin.Henk van Dijk ★★★★★ Ivo ervaren als een goede sparringpartner. Durft je een “spiegel” voor te houden waarbij vervolgens de handvaten gegeven worden voor oplossingen.Veranderen, verbeteren van je personal skills begint bij IvoGuido Mangnus ★★★★★ Ivo is een wijze en innemend man die zijn (praktische) talenten gebruikt om mensen echt verder te helpen. Door zijn persoonlijke aanpak brengt hij mensen en organisaties naar een nieuw level. Zijn aanpak als specialist op het gebied van Personal & Business Coach spreekt me aan. Hij weet snel tot de kern door te dringen en helpt je met het creëren van oplossingen die verder gaan dan je zou verwachten.Een prima partner die ik zeker kan aanbevelenRoelof Westerbeek ★★★★★ Ivo weet een geweldige balans te vinden tussen vragen stellen en ook input geven. Niks zweverig, lekker concreet en "to the point" is IVO een heerlijk maar ook eerlijke sparringspartner. En hij doet op geheel eigen wijze met wandelingen in de prachtige Weerribben. Lekker buiten biedt IVO je zicht op je persoonlijk functioneren. En uitzicht op jouw horizon. Kortom; een aanrader, gewoon doen!marc dalderup ★★★★★ 2020 is voor mij een jaar van reflectie en het maken van toekomst plannen en Ivo is voor mij een goede sparring partner in dit proces Direct - Scherp - Integer - Helder - Confronterend Vanuit zijn ervaring met deze processen en op basis van de open samenwerking ben ik er van overtuigt dat dit een top jaar wordt samen Ik kan dan ook Ivo van harte aanbevelen aan anderen dit ook eens willen werken aan meer focus, meer plezier en meer vrijheid Iedereen heeft zo nu en dan een Coach nodigErik Boelm ★★★★★ Praktisch, recht door zee en altijd in de buitenlucht! Wandelend kom je toch op heel andere gedachtenTobias Sikkema ★★★★★ Ivo is een ervaren sparringpartner, die door de juiste vragen te stellen, je bepaalde zaken laat inzien zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. Dit doet hij respectvol en met humor en als het moet confronterend.De wandelingen in de Weerribben waren altijd weer iets moois.Arianne Wondergem ★★★★☆ Ivo heb ik als een scherpe, integere en recht door zee man mogen leren kennen. In een relatief korte tijd weet hij de (pijn)punten te benoemen waardoor ik grote stappen in mijn persoonlijke ontwikkeling hebt gemaakt.En ja een wandeling door de Weerribben maakt dat je met een heldere geest weer huiswaarts gaat.Victor de Reuver ★★★★★ Zelden zo'n fijn mens ontmoet met de gave snel en eerlijk inzicht te geven in wat er écht moet gebeuren of veranderen om je persoonlijke en/of zakelijke doelstellingen te behalen. Positief confronterend op een begrijpelijke, respectvolle en humorrijke manier. Nooit ongemakkelijk en heel effectief. Bedankt Ivo.A. K. ★★★★★ Ik heb Ivo gevraagd toen ik op een tweesprong zat met mijn bedrijf. Of verder groeien met meer personeel of niet. Ivo legt heel duidelijk en prettig zaken bloot die je soms zelf niet (meer) ziet. Ook qua positionering en pricing heb ik veel aan Ivo's expertise gehad.Ik heb Ivo als zeer prettig ervaren. No-nonsense en met praktische tips.js_loader
NEEM VANDAAG CONTACT MET MIJ OP

Je zal verleid kunnen worden door de gedachte dat nu niet het juiste moment is.

Maar wanneer ga je echt aan de slag?