Zoek jij als CEO een ervaren coach?

⊕ Coaching voor CEO’s en Directeuren.

⊕ Onafhankelijk. Frisse blik van buiten.

⊕ Van Zaken doen tot Zingeving.

⊕ 20+ jaar ervaring als coach.

⊕ Mijn aanpak? 100% no-nonsense, 0% zweverig.

WAAR LOOP JIJ
ALS CEO TEGENAAN?

Je wilt graag een keer goede feedback ontvangen op jouw eigen functioneren. Doe je het eigenlijk wel ‘goed’? 

Je zoekt een sparringpartner die met jou in gesprek gaat maar niet met jou meepraat. 

Iemand die onafhankelijk is, jouw taal spreekt en waarmee je kan sparren over je dilemma’s als mens en CEO.

Je hebt innerlijke conflicten, loopt vast in je eigen gedachten en twijfelt aan het een en ander. Past het bedrijf nog wel bij je? Vraagt jouw bedrijf een andere rol van jou? Vind je het nog wel écht leuk wat je doet?

Je hebt de connectie met jezelf verloren. Veel piekeren en nadenken. Het is niet helder wat jij écht wilt.

Het is nu tijd om eerlijk en open naar jezelf te zijn.

Goed leidinggeven vind je soms lastig. Af en toe mis je de regie in een gesprek of overleg. Je streeft naar effectievere communicatie, zonder om de hete brij heen te draaien. Het oplossen van conflicten en het aanspreken van anderen op hun gedrag wil je gemakkelijker maken. 

Je wilt jezelf beter leren kennen, omdat je beseft dat je gedrag niet altijd het gewenste effect heeft.

CEO coach
100% no-nonsense, 0% zweverig

Ook de CEO – hoe succesvol hij of zij ook is – loopt weleens vast in bepaalde situaties. Feedback uit jouw omgeving krijg je in jouw rol niet snel. Een CEO coach kan je helpen. Mijn ervaring leert dat hulp vragen o zo moeilijk kan zijn. Maar al te vaak gaan we ervan uit dat hulp vragen gelijk staat aan iets niet kunnen. En is natuurlijk bullshit.

Ja, het is tijd

Om EEN CEO coach in te schakelen

Om te sparren met een coach voor CEO's

Als CEO kom je ongetwijfeld voor uitdagingen te staan. Soms zijn er situaties of gesprekken die je lastig vindt, en twijfel je of je wel de juiste beslissingen neemt. Eerlijke feedback ontvangen is vaak een zeldzaamheid. De druk om constant te presteren kan behoorlijk intens zijn.

Ik ben een zeer ervaren CEO coach waarmee je de diepte in kan en waar je ook kwetsbaar bij kan zijn. Een stevige gesprekspartner die met jou nadenkt over vraagstukken die je in je directieteam of thuis niet of minder makkelijk kunt bespreken.

Een scherpe blik van een ervaren CEO coach leidt tot nieuwe inzichten, ideeën en meer bewustzijn. Als coach functioneer ik als onafhankelijk klankbord, sparringpartner en adviseur in één.

Mijn coaching is 100% no-nonsense. 0% zweverig.

Het resultaat? Meer plezier, meer vrijheid en rust in je kop.

CEO COACHing
Zonder vragenlijst of kleurentest

Ik ben een CEO coach zonder vragenlijstjes, kleurentesten of assessment. Je bent al druk genoeg. Begrijp me goed. Maar ik ben vooral van de dialoog. Ik ben er voor CEO’s die willen sparren met een ervaren CEO coach over hun dilemma’s, uitdagingen en vraagstukken op zakelijk en persoonlijk vlak. 

Een coach voor CEO’s die:

→ Hun persoonlijk leiderschap willen ontwikkelen.

→ Behoefte hebben aan reflectie op hun functioneren.

→ Effectiever willen communiceren met hun teamleden en omgeving.

→ Problemen ervaren in de samenwerking met compagnons of ‘ingewikkelde’ medewerkers.

→ Worstelen met kwesties waar ze niet gemakkelijk over kunnen praten.

→ Twijfelen of hun huidige baan nog wel bij hen past.

→ Op zoek zijn naar diepgang en zingeving.

Van mens tot mens. Van zaken doen tot zingeving.

Meer dan 20 jaar ervaring.

Video afspelen

coaching voor CEO's
MEER Plezier, meer vrijheid en rust in je kop

Coaching betekent even weg van alles. Persoonlijke aandacht. Geen afleiding. Sterker terugkomen. Het resultaat van mijn coaching in één woord: helderheid. Zodat je als ondernemer meer focus, meer rust, meer plezier en meer mentale vrijheid ervaart.

Als CEO coach help ik CEO’s die willen sparren met een onafhankelijk klankbord over vraagstukken die je thuis of binnen hun directieteam minder makkelijk kunt bespreken.

Ik heb in mijn rol als coach geen belangen in jouw situatie en ben ik een veilige plek om alles te kunnen bespreken. Het doel van mijn coaching is meer plezier, meer vrijheid en rust in je kop.

Met 20+ jaar ervaring als CEO coach voor CEO’s ben ik een zeer ervaren executive coach. Ik heb tientallen directeuren verder geholpen. De coaching vindt plaats bij mij op kantoor. Een heerlijke plek in de Kop van Overijssel. Uit de drukte. Zonder afleiding.

No-nonsense
100%
To the point
100%
Helderheid
100%
Zweverig
0%

Personal of business
jij kiest wat je nodig hebt

Het leven van een CEO is geen baan van 9 tot 5. Zo werkt dat niet. Werk en privé lopen in elkaar over. Je wilt een personal coach of business coach die het ondernemerschap snapt. Die heldere vragen kan stellen, krachtig genoeg is om ook sturing te geven waar nodig en die niet aankomt met bullshit theorie of allerlei testjes en business model canvas-achtige dingen.

Laten we eerst kennismaken. Als we een klik hebben plannen we een aantal sessies in. Meestal zien we elkaar zo’n 1x per 3 weken, en ik sta de rest van de week telefonisch voor je klaar. De meeste trajecten duren zo’n 4 à 5 maanden, maar voor sommige CEO’s ben ik ook nog jarenlang hun klankbord. Soms zijn de veranderingen die aanstaande zijn, of waar je middenin zit zo groot, dat een jaartraject beter bij je past.

Je betaalt voorafgaand een vast bedrag voor het coachingtraject. Dan weet je precies waar je aan toe bent. En achteraf is er geen verassing.

Helder toch?

Mijn
werkplek
Kijk
hoe ik coach

Mijn aanpak

Ivo: ‘Mijn aanpak zit vooral aan de no-nonsense kant. Ik help ondernemers en directeuren bij het zetten van een volgende stap. De verstandige ondernemer is de ondernemer die zich laat helpen. Ik heb ervaren dat veel ondernemers lang wachten met het inschakelen van een coach. Dat komt omdat ze zich vasthouden aan: ‘Ik wil het zelf doen’. Dat is ook de reden dat ze zijn gaan ondernemen, dat is ook de reden waarom ze aan het begin van hun ondernemerschap succesvol zijn geworden. (…) Als je dan een tijdje onderweg bent, zit er soms een gat tussen droom en werkelijkheid. Ook de ondernemer – hoe succesvol hij of zij ook is – loopt weleens vast. Dan kan een coach je helpen om dat los te trekken.’

Resultaat = Focus – Afleiding

Ivo legt uit dat alles om relaties draait. De relatie met je bedrijf, partner, compagnon, collega’s, je kinderen. De kwaliteit van die relatie is de kwaliteit van de communicatie. Ivo: ‘Ik hanteer de IVO-methode: Inzicht, Veranderen, Oogsten. (…) De bekende blinde vlek begint met inzicht. Iemand realiseert zich vaak niet hoe hij of zij vaak zijn eigen belemmerende gedachtes gebruikt om bepaalde zaken vlot te trekken. Los eerst je eigen belemmerende gedachtes op, voordat je aan de zaak gaat werken. Dan creëer je pas verandering. Dat is anders kijken naar hetzelfde. Dat is ander gedrag en andere communicatie inzetten. (…) En dan komt oogsten. Oogsten is focus houden. Want resultaat is focus min afleiding.’

No-nonsense
100%
To the point
100%
Helderheid
100%
Zweverig
0%
Onderdelen van het
coachtraject

Inzicht

Als je ander resultaat wilt oogsten dan je gewend bent, dan zal je iets moeten veranderen in je acties, gedrag en denken. 

Wat je écht moet veranderen, verkrijg je door inzicht. Snappen, begrijpen en doorgronden. 

Tot de essentie komen. 

Alles begint met inzicht.

Veranderen 

Door te focussen op uitsluitend nog zaken die belangrijk zijn voor jou. 

En door doelen te stellen en betere keuzes maken. Door de juiste mindset en de juiste strategie te kiezen. 

En door één keer vaker opstaan dan vallen. 

Als directiecoach ga ik je helpen. 

Oogsten

Dat gaat eigenlijk vanzelf. Tenminste als je focus houdt. Jouw strategie blijft volgen. Jouw doel voor ogen houdt. 

En jezelf niet teveel laten afleiden. Want Resultaat = Focus – Afleiding. 

Ik zal je in mijn rol als executive coach motiveren om vol te houden. 

En je er op aanspreken als het moet.

Veelgestelde vragen over CEO coachING

 

 1. Ik zit niet meer op één lijn met mijn directieteam. Hoe maak ik dat bespreekbaar?
 2. Ik heb erin gerold. Doe ik het wel goed als ‘baas’?
 3. Ik ervaar gedoe met mijn personeel. Hoe kan ik beter leidinggeven?
 4. Ik werk veel te hard. Mijn baan levert mij te veel stress op. Hoe kan ik het anders aanpakken?
 5. Ik zit als directeur niet meer lekker in de wedstrijd. Kan ik daar een keer over sparren met jou?
 6. Ik ervaar wat issues die ik niet gemakkelijk op de zaak of thuis kan bespreken. Kan ik er een keer met jou in alle vertrouwen over sparren?

Als ondernemer of directeur heb je soms lastige dilemma’s, twijfels of gedoe. Of sta je er alleen voor als het gaat om het maken van belangrijke beslissingen. Een ervaren sparringpartner helpt je verder. Iemand die jouw taal spreekt. Jouw business snapt. Onafhankelijk is. En vooral niet met je meepraat. Ik durf wel te zeggen dat ik als ondernemerscoach in één ding heel goed ben. Dat is alles helder maken. Zodat jij weet wat jou te doen staat.

Ik ben een sparringpartner bij wie je af en toe incheckt om op koers te blijven. Bij mij moet je je altijd vrij kunnen voelen om alles te kunnen zeggen en benoemen. Dus moet er een klik zijn. Mijn coaching is vooral praktisch, met humor en confronterend als het moet. 100% no-nonsense. 0% zweverig.

Ik werk met de IVO-methode. Inzicht-Veranderen-Oogsten. 

Als je ander resultaat wilt oogsten dan je gewend bent dan zal je iets moeten veranderen in je acties, gedrag en denken. Wat je écht moet veranderen verkrijg je door ‘inzicht’. ‘Veranderen’ door te focussen op uitsluitend nog zaken die belangrijk zijn voor jou. Het ‘oogsten’ gaat dan eigenlijk vanzelf. Tenminste als je focus houdt. En jezelf niet teveel laten afleiden. Ik zal je motiveren om vol te houden. 

Ik werk ruim 18 jaar als ondernemerscoach. 15 jaar als zelfstandig ondernemer. Mijn vrouw runt een eigen bedrijf met een team van 30 mensen. Ik weet goed wat ondernemerschap betekent en wat ondernemerschap vraagt van jou als ondernemer.

Als ondernemer zijn zakelijk en privé niet te scheiden. Daar weet ik als ondernemer, echtgenoot en vader zelf alles van. Daarom kun je met mij sparren over zakelijke uitdagingen en relevante privézaken. Ik ben een sparringpartner, klankbord en vertrouwensman in één. Tientallen ondernemers zijn je voorgegaan.

Mijn klanten zijn ervaren ondernemers, DGA’s en directeuren en directieteams. Ik coach ik ongeveer 25 ondernemers per jaar. 

Als CEO een coach nodig?

Eerste kennismaking kan ook telefonisch. Ook in de avond.

wat levert coaching
jou als CEO op?

√ Betere relaties om je heen. Omdat je je problemen met je coach oplost. 

√ Een eerlijk advies. Je hebt iemand die het ondernemerschap snapt én een neutrale sparringpartner is zodat je eerlijk advies krijgt over jouw volgende stap.

√ Rust in je kop. Je kunt even stoom afblazen en weer helder worden in je hoofd.

√ Je bekijkt jezelf én je bedrijf even van een afstand zodat je overzicht krijgt, zonder dat je direct beslissingen hoeft te nemen.

√ Je stelt betere prioriteiten en maakt die keuzes welke kloppend zijn voor jou. Met de coach als jouw stok achter de deur.

√ Innerlijke rust omdat je belemmerende overtuigingen, niet-dienende patronen en de verkeerde aannames over jezelf kan loslaten.

Kortom: meer plezier, meer vrijheid en minder gedoe.

ZOEK JIJ EEN ERVAREN CEO COACH?

Neem contact met mij op. Laten we beginnen met een kop koffie. Daarna kijken we verder. Kennismaken?

   

  Open chat
  Kan ik je helpen?