Op een dag kijk je om je heen

Op een dag kijk je om je heen en opeens valt het je op: je bent beland in een nieuwe fase van je leven. Het lijkt uit het niets te komen, zonder dat je er iets voor hoefde te doen.

In zo’n nieuwe levensfase kunnen zich situaties voordoen die lastig zijn voor jou, situaties die je graag wilt oplossen.

Wat jou vroeger gemakkelijk afging, kost jou nu ineens veel meer moeite. Wat jij doet of onderneemt lijkt niet meer echt te passen. De lol is er een beetje af. Het doel lijkt te ontbreken. Jouw strategie om alles te fixen of te controleren blijkt niet meer goed te werken.

Misschien merk je dat je in een relatie zit die niet meer voor jou werkt. De relatie met jouw bedrijf of jouw rol. De relatie met diegenen waarmee jij samenwerkt. Wellicht jouw relatie thuis. Alles is relatie.

Je wilt deze relatie herstellen, eraan ontsnappen of je probeert er gewoon mee weg te komen in de hoop dat het weer goed zal komen.

Als je eerlijk kijkt naar jezelf, zie je het; je loopt steeds tegen hetzelfde aan.

In eerste instantie probeer je het zelf op te lossen. Je denkt erover na, maar al snel wordt nadenken piekeren. Misschien vraag je ook advies aan je omgeving, vrienden of familie. Je leest zelfhulpboeken. Uiteindelijk besluit je om de hulp in te roepen van een coach of een andere vorm van professionele hulp.

Je bespreekt jouw situatie met de coach. De coach (althans de goede) gaat niet mee in jouw verhaal. Hij of zij gaat jou niet helpen met het fixen van jouw ongewenste situaties of niet werkende relaties. Je wordt gespiegeld. De coach is het instrument voor zelfonderzoek.

De coach gaat met jou aan de slag met de relatie met jezelf.

Je gaat doorzien dat de wereld een grote spiegel is. Dat jij de hele dag door aangezet wordt door wat jij ziet, hoort, leest, overkomt of ervaart. En dat jij de hele dag tegen jezelf praat met veelal negatieve overtuigingen, oordelen en conditioneringen die niet van jou zijn.

In jouw nieuwe levensfase is kennelijk iets in jou wakker gemaakt. Iets in jou vraagt om aandacht. Iets wat tot nu toe geen of te weinig aandacht heeft gekregen van jou. Jouw interne besturingssysteem draait op een softwareversie die om een update vraagt. De relatie met jezelf vraagt om herstel of een nieuwe balans.

Het draait dus niet om het veranderen van alles wat jij meemaakt, maar te omarmen en aan te kijken. En vooral om te gebruiken in jouw zelfonderzoek.

Dat opende mijn ogen een paar jaar geleden. Het gaf mij innerlijke rust. Dat maakt mij in staat datgene daar te laten waar het thuis hoort. Te onderscheiden wat van mij is en wat van de ander is. Niet bezig te zijn met wat een ander daarvan vindt. Te doen waar ik in geloof. Te aanvaarden. Te accepteren. Of juist te veranderen. Dit alles met meer bewustzijn.

Een interessante reis van zelfontdekking. Door bewust te leven zal alles in je leven gemakkelijker gaan.

Ontdek ook wat het betekent voor je relaties, in de omgang met anderen, in je werk, in jouw ondernemerschap en in de omgang met jezelf.

Lees al mijn 118 blogs
Persoonlijke groei
Op een dag kijk je om je heen

Op een dag kijk je om je heen en opeens valt het je op: je bent beland in een nieuwe fase van je leven. Het

Persoonlijke groei
Wat doet een ondernemerscoach?

6 Voordelen van Ondernemerscoaching Het ondernemerschap brengt tal van uitdagingen met zich mee die een beroep doen op diverse vaardigheden en competenties waar je wellicht

Open chat
1
Hi! Ivo hier. Kan ik je helpen?