Je twijfelt of je nog de juiste koers volgt.
Ja, het is tijd!

Om te sparren met een business coach

Om te sparren met een business coach

Jij bent een ervaren ondernemer of directeur. Iedereen geeft jou complimenten over hoe je de dingen voor elkaar hebt.

Echter jij bent op een punt gekomen waarop je op eigen houtje niet meer echt verder komt. Je moet jezelf opnieuw uitvinden. Je twijfelt of je nog wel de juiste koers volgt. 

Herkenbaar?

 Ik ben een zeer ervaren business coach voor ondernemers waar je de diepte mee in kan, maar ook humor gebruikt om te relativeren. Een stevige gesprekspartner die ervoor zorgt dat jij heldere keuzes kan maken en die samen met jou nadenkt over vraagstukken die je thuis, met je zakenpartner of collega’s minder makkelijk kunt bespreken.

Mijn coaching is 100% no-nonsense, 0% zweverig.

Een scherpe blik van een ervaren business coach leidt tot nieuwe inzichten en ideeën. Als business coach functioneer ik als onafhankelijk klankbord, sparringpartner en adviseur in één.

Het resultaat? Meer plezier, meer vrijheid en rust in je kop.

WAAR LOOP JIJ
ALS ONDERNEMER TEGENAAN?

De waan van de dag is groot. Je werkt keihard. Je zit teveel in de operatie en daardoor kun je niet de dingen doen waar je écht blij van wordt. Je kunt onvoldoende focus houden omdat er constant afleiding is. 

Je wilt sparren over jouw rol als ondernemer of directeur. Tijd nemen om even uit te zoomen. Even los komen van de zaak. 

Je wilt meer rust, meer plezier en ontspanning.

Je loopt al een tijd met onrust. Het gevoel dat je vastzit. Je twijfelt of je nog wel de juiste koers volgt. Moeite met het maken van wezenlijke keuzes.

Je voelt de druk om te blijven presteren. Je gaat vermoeid het weekend in en je weet dat nog harder werken niet de oplossing is.

Er is iets anders nodig dan je tot nu toe gedaan hebt.

Je ervaart een communicatieprobleem met je compagnon, collega’s of aandeelhouders. De samenwerking loopt niet lekker. Je loopt vast op ‘ingewikkelde’ medewerkers.

Jullie zitten niet op één lijn, er zijn veel onnodige discussies en moeilijke onderwerpen worden ontweken.

Gedoe door slechte communicatie. Daar ben je klaar mee. Het is tijd voor verandering. Maar hoe pak je dat nu aan?

business COACH
Zonder business model canvas

Ik ben een business coach zonder business model canvas. Begrijp me goed. Ondernemers en directeuren komen niet bij mij als business coach om te leren ondernemen.

Ik ben een coach voor ondernemers die:

– in een uitdagende fase van hun bedrijf of leven zijn gekomen.

– twijfelen of ze nog wel de juiste koers volgen.

– willen reflecteren op hun eigen functioneren.

– gedoe ervaren in de samenwerking met compagnons/ ‘ingewikkelde’ medewerkers.

– overwegen hun bedrijf te verkopen.

– op zoek zijn naar diepgang en zingeving.

Voor de ondernemer die wil sparren met een ervaren business coach over hun dilemma’s en vraagstukken op zakelijk en/of persoonlijk vlak.

Van mens tot mens. Van zaken doen tot zingeving.

Video afspelen

Business coach
18 jaar ervaring

Met 18 jaar ervaring als business coach ben ik een zeer ervaren business coach. Ik heb tientallen ondernemers verder geholpen. De coaching vindt plaats bij mij op kantoor. Een heerlijke plek in de Kop van Overijssel. Uit de drukte. Zonder afleiding.

Het resultaat van mijn coaching in één woord: helderheid. Zodat jij als ondernemer meer focus, meer rust, meer plezier en meer mentale vrijheid ervaart.

18 JAAR ERVARING
100%
15 JAAR ONDERNEMER
100%
NO-NONSENSE
100%
ZWEVERIG
0%

Personal coach & business coach in één
werken aan zakelijke en persoonlijke groei

Het leven van een ondernemer is geen baan van 9 tot 5. Zo werkt dat niet. Werk en privé lopen in elkaar over. Je wilt een personal coach en business coach in één die het ondernemerschap snapt. Die heldere vragen kan stellen, krachtig genoeg is om ook sturing te geven waar nodig en die niet aankomt met bullshit theorie of allerlei testjes.

Ik ben een business coach die snapt dat je met huid én haar in jouw bedrijf zit. Iemand waar je de diepte mee in kan, maar ook humor gebruikt om te relativeren. Een stevige gesprekspartner die ervoor zorgt dat jij heldere keuzes kan maken en die samen met jou nadenkt over vraagstukken die je thuis of met je zakenpartner en collega’s niet kunt of wilt bespreken. Een business coach die meedenkt over de strategie van jouw onderneming én jou als mens verder helpt in jouw persoonlijke ontwikkeling.

Ja, zo'n coach zoek ik

100% no-nonsense. 0% zweverig.

Hoe ziet een coachingstraject eruit?
100% no-nonsense, 0% zweverig

Coaching bij mij betekent dat ik met je in gesprek ga, maar niet met je meepraat. Mijn coaching is vooral praktisch, met humor en confronterend als het moet. Alles wat ik als business coach voor je doe, leidt altijd tot helderheid – in alle opzichten.

We maken eerst kennis. Dan spreken we pas een aantal sessies af. Meestal zien we elkaar zo’n 1 keer per 4-5 weken en ben ik de rest van de week telefonisch voor je bereikbaar. De meeste trajecten duren zo’n 4 á 5 maanden. Voor sommige ondernemers ben ik in de jaren daarna ook nog steeds hun klankbord. Je betaalt voorafgaand een vast bedrag voor het coachingtraject. Dan weet je precies waar je aan toe bent. En achteraf is er geen verassing.

Helder toch?

Ondernemers uit Groningen, FrieslandFlevoland, Drenthe of Overijssel zijn binnen een uur rijden bij mij op kantoor. Ondernemers uit de rest van Nederland rijden veelal filevrij naar mij toe. Waar je ook vandaan komt. In ieder geval rijd je altijd met meer helderheid terug naar huis dan je gekomen bent.

Mijn
werkplek
Kijk
hoe ik coach

Mijn aanpak

Ivo: ‘Mijn aanpak zit vooral aan de no-nonsense kant. Ik help ondernemers bij het zetten van een volgende stap. De verstandige ondernemer is de ondernemer die zich laat helpen. Ik heb ervaren dat veel ondernemers lang wachten met het inschakelen van een business coach. Dat komt omdat ze zich vasthouden aan: ‘Ik wil het zelf doen’. Dat is ook de reden dat ze zijn gaan ondernemen, dat is ook de reden waarom ze aan het begin van hun ondernemerschap succesvol zijn geworden. (…) Als je dan een tijdje onderweg bent, zit er soms een gat tussen droom en werkelijkheid. Ook de ondernemer – hoe succesvol hij of zij ook is – loopt weleens vast. Dan kan een businesscoach je helpen om dat los te trekken.’

Resultaat = Focus – Afleiding

Business coach Ivo legt uit dat alles om relaties draait. De relatie met je bedrijf, partner, compagnon, collega’s, je kinderen. De kwaliteit van die relatie is de kwaliteit van de communicatie. Ivo: ‘Ik hanteer de IVO-methode: Inzicht, Veranderen, Oogsten. (…) De bekende blinde vlek begint met inzicht. Iemand realiseert zich vaak niet hoe hij of zij vaak zijn eigen belemmerende gedachtes gebruikt om bepaalde zaken vlot te trekken. Los eerst je eigen belemmerende gedachtes op, voordat je aan de zaak gaat werken. Dan creëer je pas verandering. Dat is anders kijken naar hetzelfde. Dat is ander gedrag en andere communicatie inzetten. (…) En dan komt oogsten. Oogsten is focus houden. Want resultaat is focus min afleiding.’

NO-NONSENSE
100%
TO THE POINT
100%
HELDERHEID
100%
ZWEVERIG
0%
Onderdelen van het
business coach traject

Inzicht

Als je ander resultaat wilt oogsten dan je gewend bent, dan zal je iets moeten veranderen in je acties, gedrag en denken. 

Wat je écht moet veranderen, verkrijg je door inzicht. Snappen, begrijpen en doorgronden. 

Tot de essentie komen. 

Alles begint met inzicht.

Veranderen 

Door te focussen op uitsluitend nog zaken die belangrijk zijn voor jou. 

En door doelen te stellen en betere keuzes maken. Door de juiste mindset en de juiste strategie te kiezen. 

En door één keer vaker opstaan dan vallen. 

Als business coach ga ik je helpen. 

Oogsten

Dat gaat eigenlijk vanzelf. Tenminste als je focus houdt. Jouw strategie blijft volgen. Jouw doel voor ogen houdt. 

En jezelf niet teveel laten afleiden. Want Resultaat = Focus – Afleiding. 

Ik zal je in mijn rol als business coach motiveren om vol te houden. 

En je er op aanspreken als het moet.

wat levert coaching
jou als ondernemer op?

√ Betere relaties om je heen. Omdat je je problemen met je coach oplost. 

√ Een eerlijk advies. Je hebt iemand die het ondernemerschap snapt én een neutrale sparringpartner is zodat je eerlijk advies krijgt over jouw volgende stap.

√ Rust in je kop. Je kunt even stoom afblazen en weer helder worden in je hoofd.

√ Je bekijkt jezelf én je bedrijf even van een afstand zodat je overzicht krijgt, zonder dat je direct beslissingen hoeft te nemen.

√ Je stelt betere prioriteiten en maakt die keuzes welke kloppend zijn voor jou. Met de coach als jouw stok achter de deur.

√ Innerlijke rust omdat je belemmerende overtuigingen, niet-dienende patronen en de verkeerde aannames over jezelf kan loslaten.

Kortom: meer plezier, meer vrijheid en minder gedoe.

Veelgestelde vragen
over mij als business coach

Met dit soort vragen komen ondernemers bij mij als business coach:

  1. Ik zit niet meer op één lijn met mijn compagnon(s). Hoe maak ik dat bespreekbaar?
  2. Ik mis het plezier in het ondernemen. Wat kan ik het beste doen? Verkopen of doorgaan?
  3. Ik heb erin gerold. Doe ik het wel goed als ‘baas’?
  4. Ik ervaar gedoe met mijn personeel. Hoe kan ik beter leidinggeven?
  5. Ik werk veel te hard. De zaak levert mij te veel stress op. Hoe kan ik het anders aanpakken?
  6. Ik zit als ondernemer niet meer lekker in de wedstrijd. Kan ik daar een keer over sparren met jou?
  7. Ik ervaar wat issues die ik niet gemakkelijk op de zaak of thuis kan bespreken. Kan ik er een keer met jou in alle vertrouwen over sparren?
  8. Ik twijfel of ik nog wel de juiste koers volg. Kan ik daar eens open en vrij met jou over praten?
  9. Ik zoek naar meer diepgang en zingeving. Daarover wil ik een keer sparren.

Als ondernemer of directeur heb je soms lastige dilemma’s, twijfels of gedoe. Of sta je er alleen voor als het gaat om het maken van belangrijke beslissingen. Een ervaren sparringpartner helpt je verder. Iemand die jouw taal spreekt. Jouw business snapt. Onafhankelijk is. En vooral niet met je meepraat. Ik durf wel te zeggen dat ik als ondernemerscoach in één ding heel goed ben. Dat is alles helder maken. Zodat jij weet wat jou te doen staat.

Ik ben een sparringpartner bij wie je af en toe incheckt om op koers te blijven. Bij mij moet je je altijd vrij kunnen voelen om alles te kunnen zeggen en benoemen. Dus moet er een klik zijn. Mijn coaching is vooral praktisch, met humor en confronterend als het moet. 100% no-nonsense. 0% zweverig.

Ik werk met de IVO-methode. Inzicht-Veranderen-Oogsten. 

Als je ander resultaat wilt oogsten dan je gewend bent dan zal je iets moeten veranderen in je acties, gedrag en denken. Wat je écht moet veranderen verkrijg je door ‘inzicht’. ‘Veranderen’ door te focussen op uitsluitend nog zaken die belangrijk zijn voor jou. Het ‘oogsten’ gaat dan eigenlijk vanzelf. Tenminste als je focus houdt. En jezelf niet teveel laten afleiden. Ik zal je motiveren om vol te houden. 

Ik werk ruim 18 jaar als business coach. 15 jaar als zelfstandig ondernemer. Mijn vrouw runt een eigen bedrijf met een team van 30 mensen. Ik weet goed wat ondernemerschap betekent en wat ondernemerschap vraagt van jou als ondernemer.

Als ondernemer zijn zakelijk en privé niet te scheiden. Daar weet ik als ondernemer, echtgenoot en vader zelf alles van. Daarom kun je met mij sparren over zakelijke uitdagingen en relevante privézaken. Ik ben een sparringpartner, klankbord en vertrouwensman in één. Tientallen ondernemers zijn je voorgegaan.

Mijn klanten zijn ervaren ondernemers, DGA’s en directeuren en directieteams. Ik coach ongeveer 25 ondernemers per jaar. 

De trajecten die ik aanbied starten bij een investering vanaf 5.000 euro excl. btw.

Denk je nu; 'Is coaching wel iets voor mij?'

Ook de ondernemer of directeur – hoe succesvol hij of zij ook is – loopt weleens vast. Want iedere ondernemer komt na een aantal jaar op een punt waarop jezelf en je bedrijf opnieuw moet uitvinden. Het is nooit een rechte lijn naar boven. Een business coach kan je helpen in bepaalde fasen van je leven. Mijn ervaring leert dat hulp vragen o zo moeilijk is. Maar al te vaak gaan we ervan uit dat hulp vragen aan een business coach gelijk staat aan ‘iets’ niet kunnen. En dat is natuurlijk bullshit.

Een Business coach nodig?

100% no-nonsense. 0% zweverig.

Ondernemers
over de resultaten van mijn coaching

‘Keuzes maken:  soms vanuit het hoofd, soms vanuit het hart. Waar ga ik het verschil maken? Ivo is geweldige business coach.’

Wilbert Leermakers Verkoopdirecteur

Zelden zo’n fijn mens ontmoet met de gave snel en eerlijk inzicht te geven in wat er écht moet gebeuren of veranderen om je persoonlijke & zakelijke doelstellingen te behalen. Positief confronterend op een begrijpelijke, respectvolle en humorrijke manier. Nooit ongemakkelijk en heel effectief.

Victor De Reuver CEO

‘Ivo zorgt voor krachtige reality check. Hij schudt de boel wakker.’

Eva Klein-Giorgi Directeur-bestuurder

Praktische inzichten op een prikkelende manier presenteren is een kunst. Ivo beheert die kunst als geen ander.’

Jos Burgers Bestsellerauteur en veelgevraagd spreker

Ivo is geen business coach van 13 in een dozijn. Ivo heeft mij met mijzelf geconfronteerd en daarmee mijn ontwikkelproces ingang gezet.  Hij is een taalvirtuoos. Altijd is hij op zoek naar de juiste en meest impactvolle wijze van het formuleren van een situatie of advies.

Johan Mulder HR directeur IJB Groep B.V.

Ivo is een geweldige business coach, zowel voor business ontwikkeling als ook voor persoonlijke ontwikkeling. Hij weet op een mooie manier de vinger op de zere plek te leggen en bied concrete handvatten hoe hier mee om te gaan.

Vincent Berkhout COO

Ivo, bedankt voor de enorm fijne gesprekken. Je hebt als business coach een punt geraakt waar ik ongemerkt al ruim vier jaar mee worstel in mijn bedrijf en wat nog nooit iemand zo concreet en zo mooi aangestipt heeft. We gaan er weer volle bak voor!

Jeroen – Ondernemer

Ivo heb ik als een scherpe, integere en recht door zee man mogen leren kennen. In een relatief korte tijd weet hij als business coach de (pijn)punten te benoemen waardoor ik grote stappen in mijn persoonlijke ontwikkeling hebt gemaakt. En na een wandeling door de Weerribben maakt dat je met een heldere geest weer huiswaarts gaat.

Arianne Wondergem Ondernemer

Aanscherpen van mijn plannen. Helder krijgen wat ik werkelijk wil bereiken. En kiezen! Ivo is een inspirator en business coach in één, na 1 uurtje ‘ballen’ ga je vol energie de deur weer uit.

Joyce Rademaker Directeur/Eigenaar F&J Webcreation

Ivo heeft als business coach een enorme bagage in het coachen van mensen om met hun bedrijf commercieel sterker te worden. Met zijn hands on, bak aan ervaring en doortastendheid legt hij de vinger met een enorme dosis humor en nuchterheid op de juiste plek.

Michel Kolenbrander Ondernemer De Plekkenmakers

Ivo schept de voorwaarden om dichter bij jezelf te komen. Al wandelend in de natuur en door de oprechte gesprekken leer je de drijfveren kennen die er voor jezelf echt toe doen. Het is vertragen om vervolgens met nieuwe energie verder te gaan.

Jos Koopman Directeur ForFarmers NV

Ik heb Ivo als business coach gevraagd toen ik op een tweesprong zat met mijn bedrijf. Of verder groeien met meer personeel of niet. Ivo legt heel duidelijk en prettig zaken bloot die je soms zelf niet (meer) ziet. Ook qua positionering en pricing heb ik veel aan Ivo’s expertise gehad. Ik heb Ivo als zeer prettig ervaren. No-nonsense en met praktische tips.

Arnoud Kuipers Ondernemer 123Aftersales

‘Ivo is een aanrader!’

Frank de Jong Directeur/eigenaar

Ivo is een wijze en innemend man die zijn (praktische) talenten gebruikt om mensen echt verder te helpen. Door zijn persoonlijke aanpak brengt hij mensen en organisaties naar een nieuw level. Hij weet als business coach snel tot de kern door te dringen en helpt je met het creëren van oplossingen die verder gaan dan je zou verwachten.

Guido Mangnus Ondernemer

Ivo weet als business coach een geweldige balans te vinden tussen vragen stellen en ook input geven. Niks zweverig, lekker concreet en ‘to the point’. Hij is een scherpe sparringpartner. Een aanrader, gewoon doen!

Roelof Westerbeek Algemeen Directeur LBS Emmen BV

Ivo is een ervaren sparringpartner, die door de juiste vragen te stellen, je bepaalde zaken laat inzien zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. Dit doet hij als business coach respectvol en met humor en als het moet confronterend.

Tobias Sikkema Ondernemer

Zelden zo’n fijn mens als business coach ontmoet met de gave snel en eerlijk inzicht te geven in wat er écht moet gebeuren of veranderen om je persoonlijke en/of zakelijke doelstellingen te behalen. Positief confronterend op een begrijpelijke, respectvolle en humorrijke manier. Nooit ongemakkelijk en heel effectief. Bedankt Ivo.

Victor de Reuver Algemeen Directeur
Zoek je een ervaren business coach?

Neem contact met mij op. Laten we beginnen met een kop koffie. Liever eerst even bellen? Dat kan ook.