Onafhankelijk. Frisse blik van buiten.

ZOEK JIJ ALS ONDERNEMER EEN EEN KLANKBORD?

 Herken jij jezelf als ondernemer hierin?

1. Je bedrijf groeit en je werkt harder en harder. Je wordt opgeslokt door de waan van de dag. Jouw focus verdwijnt. Alles doe je op kracht.

2. Jij ervaart een communicatieprobleem met je zakenpartner, medewerkers, investeerder, familie of aandeelhouders. Gedoe door slechte communicatie. Daar ben je klaar mee. Het is tijd voor verandering. 

3. Je hebt het gevoel dat je vast zit en niet alles uit je leven & werk haalt. Er is iets anders nodig dan je tot nu toe gedaan hebt.

4. Je bent erin gerold. In jouw rol als directeur. Doe je het wel goed? Echte feedback uit jouw omgeving krijg je niet. Je wilt wel eens jezelf kritisch laten bekijken. Twijfel jij of je nog wel de juiste koers volgt? 

5. Je bent een drukke ondernemer en hebt veel op je bord liggen. Het is lastig even helemaal los te komen van je dagelijks leven. De vele dingen die ‘moeten’, die constant doorgaan. Terwijl diep van binnen je weet dat juist even afstand nemen van alles heel goed voor je is.

Een klankbord helpt je om helderheid te krijgen.

Het inschakelen van een professioneel klankbord betekent niet dat je opgeeft.

Het betekent dat je weigert om op te geven.

is Een klankbord
iets voor jou Als ondernemer?

Als jij houdt van helderheid, eerlijke feedback en snel tot de kern wilt komen. Voor een sofasessie moet je mij niet hebben als klankbord.

Als jij een klankbord wilt die de taal van de ondernemer spreekt en snapt dat jij met je huid én haar in jouw bedrijf zit. Ondernemerschap vraagt iets van je. I know.

Als jij graag wilt horen wat je wilt horen en altijd gelijk wilt hebben. En zeer zeker niet als je niet naar jezelf wilt kijken.

EEN business coach
Zonder business model canvas

Ik ben niet van business model canvas, kleurentesten of een Next Level programma’s. Begrijp me goed. Maar ondernemers en directeuren komen niet bij mij om te leren ondernemen. Juist omdat ze in een volgende groeifase van hun bedrijf of levensfase zijn gekomen, twijfelen of ze nog wel de juiste koers volgen of overwegen hun bedrijf te verkopen. Of de volgende stap in hun loopbaan willen zetten.

Ik ben voor de ondernemer en directeur die wil sparren met een ervaren ondernemerscoach over hun dilemma’s en gedoe op zakelijk en/of persoonlijk vlak. Gewoon van mens tot mens. Van zaken doen tot zingeving.

Hoe ziet een coachingstraject
voor ondernemers eruit?

Coaching bij mij betekent even weg van alles. Geen afleiding. Persoonlijke aandacht. Sterker terugkomen. Sparren met een onafhankelijk klankbord die wel met je in gesprek gaat, maar niet met je meepraat. Het resultaat van mijn coaching in één woord: helderheid. Zodat je als ondernemer meer focus, meer rust, meer plezier, betere relaties en meer mentale vrijheid ervaart.

Als coach richt ik mij uitsluitend op ondernemers en directeuren. Ik hou van deze mensen. Ik heb honderden ondernemers mogen coachen. Dat heeft mij erg verrijkt.

Ik heb in mijn rol als coach geen belangen in jouw situatie en ben ik een veilige plek om alles te kunnen bespreken. Het doel van coaching is om scherp te krijgen wat jouw werkelijke doelen zijn. De regie weer terug te pakken op jouw persoonlijke leven.

Met 18 jaar ervaring als ondernemerscoach ben ik een zeer ervaren klankbord.

KOP IN DE WIND
niet binnen zitten maar buiten bewegen

Om te komen tot écht resultaat trekken we een tijdje met elkaar op. Een coachsessie duurt één dagdeel. In mijn rol als klankbord vind ik het belangrijk dat wij de tijd voor elkaar hebben. Je bent bij mij welkom in de ochtend om 09.00 uur of in de middag vanaf 13.00 uur. Wij ontmoeten elkaar zo’n 4 á 5 keer op een mooie plek in een inspirerende omgeving. Weg uit de drukte. Kop in de wind.

We drinken een kop koffie bij mij op mijn woonboerderij. Vanuit hier vertrekken wij naar het mooiste natuurgebied van Nederland: Natuurpark De Weerribben. Slecht weer bestaat niet, wel slechte kleding. Je betaalt voorafgaand een vast bedrag. Dan weet je precies waar je aan toe bent. En achteraf is er geen verassing. Helder toch?

Kijk hoe ik

coach als klankbord

Mijn aanpak

Ivo: ‘Mijn aanpak zit vooral aan de no-nonsense kant. Ik help ondernemers bij het zetten van een volgende stap. De verstandige ondernemer is de ondernemer die zich laat helpen. Ik heb ervaren dat veel ondernemers lang wachten met het inschakelen van een coach. 

Dat komt omdat ze zich vasthouden aan: ‘Ik wil het zelf doen’. Dat is ook de reden dat ze zijn gaan ondernemen, dat is ook de reden waarom ze aan het begin van hun ondernemerschap succesvol zijn geworden. (…) Als je dan een tijdje onderweg bent, zit er soms een gat tussen droom en werkelijkheid. 

Ook de ondernemer – hoe succesvol hij of zij ook is – loopt weleens vast. Dan kan een coach je helpen om dat los te trekken.’

No-nonsense
100%
To the point
100%
Helderheid
100%
Zweverig
0%

Hoe werkt de
Ivo-methode?

Inzicht

Als je ander resultaat wilt oogsten dan je gewend bent, dan zal je iets moeten veranderen in je acties, gedrag en denken. 

Wat je écht moet veranderen, verkrijg je door inzicht. Snappen, begrijpen en doorgronden. 

Tot de essentie komen. 

Alles begint met inzicht.

Veranderen 

Door te focussen op uitsluitend nog zaken die belangrijk zijn voor jou. 

En door doelen te stellen en betere keuzes maken. Door de juiste mindset en de juiste strategie te kiezen. 

En door één keer vaker opstaan dan vallen. 

Als ondernemerscoach ga ik je helpen. 

Oogsten

Dat gaat eigenlijk vanzelf. Tenminste als je focus houdt. Jouw strategie blijft volgen. Jouw doel voor ogen houdt. 

En jezelf niet teveel laten afleiden. Want Resultaat = Focus – Afleiding. 

Ik zal je in mijn rol als business coach motiveren om vol te houden. 

En je er op aanspreken als het moet.

Veelgestelde vragen
aan mij als klankbord voor ondernemers

Met de volgende vragen…

  1. Ik zit niet meer op één lijn met mijn compagnon(s). Hoe maak ik dat bespreekbaar?
  2. Ik ervaar stress. Ik twijfel of ik nog wel de juiste koers vaar met mijn bedrijf. Kan ik met jouw hierover sparren?
  3. Ik mis het plezier in het ondernemen. Wat kan ik het beste doen? Verkopen of doorgaan?
  4. Ik heb erin gerold. Voor ik het wist was ik ‘de baas’. Doe ik het wel goed?
  5. Ik ervaar gedoe met mijn personeel. Hoe kan ik beter leidinggeven?
  6. Ik werk veel te hard. De zaak levert mij te veel stress op. Hoe kan ik het anders aanpakken?
  7. Ik zit als ondernemer niet meer lekker in de wedstrijd. Kan ik daar een keer over sparren met jou?
  8. Ik ervaar wat issues die ik niet gemakkelijk op de zaak of thuis kan/wil bespreken. Kan ik hier met jou in alle vertrouwen over sparren?
  9. Ik merk dat ik belangrijke beslissingen uitstel. Kan ik dit een keer tegen jou aanhouden? Ik wil mezelf beter leren kennen.
  10. Waarom doe ik wat ik doe? Zingeving is een thema geworden in mijn leven.

We gaan het hebben over jou en jouw rol binnen jouw bedrijf. We bepalen samen waarmee jij het beste geholpen wordt. Ik werk niet met rigide stappenplannen. Alles afgestemd op jou en jouw situatie.

Ik werk met de IVO-methode. Inzicht-Veranderen-Oogsten. 

Als je ander resultaat wilt oogsten dan je gewend bent dan zal je iets moeten veranderen in je acties, gedrag en denken. Wat je écht moet veranderen verkrijg je door ‘inzicht’. ‘Veranderen’ door te focussen op uitsluitend nog zaken die belangrijk zijn voor jou. Het ‘oogsten’ gaat dan eigenlijk vanzelf. Tenminste als je focus houdt. En jezelf niet teveel laten afleiden. Ik zal je motiveren om vol te houden. 

Het resultaat? Meer plezier, meer vrijheid en rust in je kop.

Mijn coaching is vooral praktisch, met humor en confronterend als het moet. 100% no-nonsense. 0% zweverig. Als je liever een sofasessie wilt op een warme bank moet je niet bij mij zijn.

Ik werk ruim 18 jaar als ondernemerscoach. Meer dan 15 jaar als zelfstandig ondernemer. Mijn vrouw runt een eigen bedrijf met een team van 30 mensen. Ik weet goed wat ondernemerschap betekent en wat ondernemerschap vraagt van jou als ondernemer.

Tientallen ondernemers zijn je voorgegaan.

Mijn klanten zijn ervaren ondernemers, DGA’s en directeuren.

Ik coach ik ongeveer 25 ondernemers per jaar. 

De trajecten die ik aanbied starten bij een investering vanaf 5.000 euro excl. btw. 

Een klankbord nodig?

100% no-nonsense. 0% zweverig.

Ondernemers
over de resultaten van mijn coaching

Ivo, bedankt voor de enorm fijne gesprekken. Je hebt als business coach een punt geraakt waar ik ongemerkt al ruim vier jaar mee worstel in mijn bedrijf en wat nog nooit iemand zo concreet en zo mooi aangestipt heeft. We gaan er weer volle bak voor!

Jeroen – Ondernemer

Ivo heb ik als een scherpe, integere en recht door zee man mogen leren kennen. In een relatief korte tijd weet hij als business coach de (pijn)punten te benoemen waardoor ik grote stappen in mijn persoonlijke ontwikkeling hebt gemaakt. En na een wandeling door de Weerribben maakt dat je met een heldere geest weer huiswaarts gaat.

Arianne Wondergem Ondernemer

Aanscherpen van mijn plannen. Helder krijgen wat ik werkelijk wil bereiken. En kiezen! Ivo is een inspirator en business coach in één, na 1 uurtje ‘ballen’ ga je vol energie de deur weer uit.

Joyce Rademaker Directeur/Eigenaar F&J Webcreation

Ivo weet als business coach een geweldige balans te vinden tussen vragen stellen en ook input geven. Niks zweverig, lekker concreet en ‘to the point’. Hij is een scherpe sparringpartner. Een aanrader, gewoon doen!

Roelof Westerbeek Algemeen Directeur LBS Emmen BV

Ivo is geen business coach van 13 in een dozijn. Ivo heeft mij met mijzelf geconfronteerd en daarmee mijn ontwikkelproces ingang gezet.  Hij is een taalvirtuoos. Altijd is hij op zoek naar de juiste en meest impactvolle wijze van het formuleren van een situatie of advies.

Johan Mulder HR directeur IJB Groep B.V.

Ivo is een ervaren sparringpartner, die door de juiste vragen te stellen, je bepaalde zaken laat inzien zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. Dit doet hij als business coach respectvol en met humor en als het moet confronterend.

Tobias Sikkema Ondernemer

‘Ivo is een aanrader!’

Frank de Jong Directeur/eigenaar

Ivo heeft als business coach een enorme bagage in het coachen van mensen om met hun bedrijf commercieel sterker te worden. Met zijn hands on, bak aan ervaring en doortastendheid legt hij de vinger met een enorme dosis humor en nuchterheid op de juiste plek.

Michel Kolenbrander Ondernemer De Plekkenmakers

‘Ivo zorgt voor krachtige reality check. Hij schudt de boel wakker.’

Eva Klein-Giorgi Directeur-bestuurder

Ivo is een wijze en innemend man die zijn (praktische) talenten gebruikt om mensen echt verder te helpen. Door zijn persoonlijke aanpak brengt hij mensen en organisaties naar een nieuw level. Hij weet als business coach snel tot de kern door te dringen en helpt je met het creëren van oplossingen die verder gaan dan je zou verwachten.

Guido Mangnus Ondernemer

‘Keuzes maken:  soms vanuit het hoofd, soms vanuit het hart. Waar ga ik het verschil maken? Ivo is geweldige business coach.’

Wilbert Leermakers Verkoopdirecteur

Ik heb Ivo als business coach gevraagd toen ik op een tweesprong zat met mijn bedrijf. Of verder groeien met meer personeel of niet. Ivo legt heel duidelijk en prettig zaken bloot die je soms zelf niet (meer) ziet. Ook qua positionering en pricing heb ik veel aan Ivo’s expertise gehad. Ik heb Ivo als zeer prettig ervaren. No-nonsense en met praktische tips.

Arnoud Kuipers Ondernemer 123Aftersales

Zelden zo’n fijn mens ontmoet met de gave snel en eerlijk inzicht te geven in wat er écht moet gebeuren of veranderen om je persoonlijke & zakelijke doelstellingen te behalen. Positief confronterend op een begrijpelijke, respectvolle en humorrijke manier. Nooit ongemakkelijk en heel effectief.

Victor De Reuver CEO

Ivo is een geweldige business coach, zowel voor business ontwikkeling als ook voor persoonlijke ontwikkeling. Hij weet op een mooie manier de vinger op de zere plek te leggen en bied concrete handvatten hoe hier mee om te gaan.

Vincent Berkhout COO

Ivo schept de voorwaarden om dichter bij jezelf te komen. Al wandelend in de natuur en door de oprechte gesprekken leer je de drijfveren kennen die er voor jezelf echt toe doen. Het is vertragen om vervolgens met nieuwe energie verder te gaan.

Jos Koopman Directeur ForFarmers NV

Zelden zo’n fijn mens als business coach ontmoet met de gave snel en eerlijk inzicht te geven in wat er écht moet gebeuren of veranderen om je persoonlijke en/of zakelijke doelstellingen te behalen. Positief confronterend op een begrijpelijke, respectvolle en humorrijke manier. Nooit ongemakkelijk en heel effectief. Bedankt Ivo.

Victor de Reuver Algemeen Directeur

Praktische inzichten op een prikkelende manier presenteren is een kunst. Ivo beheert die kunst als geen ander.’

Jos Burgers Bestsellerauteur en veelgevraagd spreker
KENNISMAKEN?

Laten we beginnen met een kop koffie. Daarna kijken we verder. Liever eerst bellen? Dat kan ook.

Kan ik je helpen, dan vertel ik hoe. Zo niet, dan zeg ik het ook.