100% no-nonsense.
0% zweverig.
Hoe succesvol je ook bent. Je zoekt een coach.

⊕ Coaching voor Ervaren Ondernemers en Directeuren.

⊕ Vind het plezier terug in ondernemen.

⊕ Onafhankelijk. Frisse blik van buiten.

⊕ Meer dan 20 jaar ervaring.

⊕ 100% no-nonsense, 0% zweverig.

ZOEK JIJ ALS ONDERNEMER EEN EEN KLANKBORD?

 Herken jij jezelf als ondernemer hierin?

1. Je bedrijf groeit en je werkt harder en harder. Je wordt opgeslokt door de waan van de dag. Jouw focus verdwijnt. Alles doe je op kracht.

2. Jij ervaart een communicatieprobleem met je zakenpartner, medewerkers, investeerder, familie of aandeelhouders. Gedoe door slechte communicatie. Daar ben je klaar mee. Het is tijd voor verandering. 

3. Je hebt het gevoel dat je vast zit en niet alles uit je leven & werk haalt. Er is iets anders nodig dan je tot nu toe gedaan hebt.

4. Je bent erin gerold. In jouw rol als directeur. Doe je het wel goed? Echte feedback uit jouw omgeving krijg je niet. Je wilt wel eens jezelf kritisch laten bekijken. Twijfel jij of je nog wel de juiste koers volgt? 

5. Je bent een drukke ondernemer en hebt veel op je bord liggen. Het is lastig even helemaal los te komen van je dagelijks leven. De vele dingen die ‘moeten’, die constant doorgaan. Terwijl diep van binnen je weet dat juist even afstand nemen van alles heel goed voor je is.

Een klankbord helpt je om helderheid te krijgen.

Het inschakelen van een professioneel klankbord betekent niet dat je opgeeft.

Het betekent dat je weigert om op te geven.

is Een klankbord
iets voor jou Als ondernemer?

Als jij houdt van helderheid, eerlijke feedback en snel tot de kern wilt komen. Voor een sofasessie moet je mij niet hebben als klankbord.

Als jij een klankbord wilt die de taal van de ondernemer spreekt en snapt dat jij met je huid én haar in jouw bedrijf zit. Ondernemerschap vraagt iets van je. I know.

Als jij graag wilt horen wat je wilt horen en altijd gelijk wilt hebben. En zeer zeker niet als je niet naar jezelf wilt kijken.

EEN business coach
Zonder business model canvas

Ik ben niet van business model canvas, kleurentesten of een Next Level programma’s. Begrijp me goed. Maar ondernemers en directeuren komen niet bij mij om te leren ondernemen. Juist omdat ze in een volgende groeifase van hun bedrijf of levensfase zijn gekomen, twijfelen of ze nog wel de juiste koers volgen of overwegen hun bedrijf te verkopen. Of de volgende stap in hun loopbaan willen zetten.

Ik ben voor de ondernemer en directeur die wil sparren met een ervaren ondernemerscoach over hun dilemma’s en gedoe op zakelijk en/of persoonlijk vlak. Gewoon van mens tot mens. Van zaken doen tot zingeving.

Hoe ziet een coachingstraject
voor ondernemers eruit?

Coaching bij mij betekent even weg van alles. Geen afleiding. Persoonlijke aandacht. Sterker terugkomen. Sparren met een onafhankelijk klankbord die wel met je in gesprek gaat, maar niet met je meepraat. Het resultaat van mijn coaching in één woord: helderheid. Zodat je als ondernemer meer focus, meer rust, meer plezier, betere relaties en meer mentale vrijheid ervaart.

Als coach richt ik mij uitsluitend op ondernemers en directeuren. Ik hou van deze mensen. Ik heb honderden ondernemers mogen coachen. Dat heeft mij erg verrijkt.

Ik heb in mijn rol als coach geen belangen in jouw situatie en ben ik een veilige plek om alles te kunnen bespreken. Het doel van coaching is om scherp te krijgen wat jouw werkelijke doelen zijn. De regie weer terug te pakken op jouw persoonlijke leven.

Met 18 jaar ervaring als ondernemerscoach ben ik een zeer ervaren klankbord.

KOP IN DE WIND
niet binnen zitten maar buiten bewegen

Om te komen tot écht resultaat trekken we een tijdje met elkaar op. Een coachsessie duurt één dagdeel. In mijn rol als klankbord vind ik het belangrijk dat wij de tijd voor elkaar hebben. Je bent bij mij welkom in de ochtend om 09.00 uur of in de middag vanaf 13.00 uur. Wij ontmoeten elkaar zo’n 4 á 5 keer op een mooie plek in een inspirerende omgeving. Weg uit de drukte. Kop in de wind.

We drinken een kop koffie bij mij op mijn woonboerderij. Vanuit hier vertrekken wij naar het mooiste natuurgebied van Nederland: Natuurpark De Weerribben. Slecht weer bestaat niet, wel slechte kleding. Je betaalt voorafgaand een vast bedrag. Dan weet je precies waar je aan toe bent. En achteraf is er geen verassing. Helder toch?

Kijk hoe ik

coach als klankbord

Mijn aanpak

Ivo: ‘Mijn aanpak zit vooral aan de no-nonsense kant. Ik help ondernemers bij het zetten van een volgende stap. De verstandige ondernemer is de ondernemer die zich laat helpen. Ik heb ervaren dat veel ondernemers lang wachten met het inschakelen van een coach. 

Dat komt omdat ze zich vasthouden aan: ‘Ik wil het zelf doen’. Dat is ook de reden dat ze zijn gaan ondernemen, dat is ook de reden waarom ze aan het begin van hun ondernemerschap succesvol zijn geworden. (…) Als je dan een tijdje onderweg bent, zit er soms een gat tussen droom en werkelijkheid. 

Ook de ondernemer – hoe succesvol hij of zij ook is – loopt weleens vast. Dan kan een coach je helpen om dat los te trekken.’

No-nonsense
100%
To the point
100%
Helderheid
100%
Zweverig
0%

Hoe werkt de
Ivo-methode?

Inzicht

Als je ander resultaat wilt oogsten dan je gewend bent, dan zal je iets moeten veranderen in je acties, gedrag en denken. 

Wat je écht moet veranderen, verkrijg je door inzicht. Snappen, begrijpen en doorgronden. 

Tot de essentie komen. 

Alles begint met inzicht.

Veranderen 

Door te focussen op uitsluitend nog zaken die belangrijk zijn voor jou. 

En door doelen te stellen en betere keuzes maken. Door de juiste mindset en de juiste strategie te kiezen. 

En door één keer vaker opstaan dan vallen. 

Als ondernemerscoach ga ik je helpen. 

Oogsten

Dat gaat eigenlijk vanzelf. Tenminste als je focus houdt. Jouw strategie blijft volgen. Jouw doel voor ogen houdt. 

En jezelf niet teveel laten afleiden. Want Resultaat = Focus – Afleiding. 

Ik zal je in mijn rol als business coach motiveren om vol te houden. 

En je er op aanspreken als het moet.

Veelgestelde vragen
aan mij als klankbord voor ondernemers

Met de volgende vragen…

  1. Ik zit niet meer op één lijn met mijn compagnon(s). Hoe maak ik dat bespreekbaar?
  2. Ik ervaar stress. Ik twijfel of ik nog wel de juiste koers vaar met mijn bedrijf. Kan ik met jouw hierover sparren?
  3. Ik mis het plezier in het ondernemen. Wat kan ik het beste doen? Verkopen of doorgaan?
  4. Ik heb erin gerold. Voor ik het wist was ik ‘de baas’. Doe ik het wel goed?
  5. Ik ervaar gedoe met mijn personeel. Hoe kan ik beter leidinggeven?
  6. Ik werk veel te hard. De zaak levert mij te veel stress op. Hoe kan ik het anders aanpakken?
  7. Ik zit als ondernemer niet meer lekker in de wedstrijd. Kan ik daar een keer over sparren met jou?
  8. Ik ervaar wat issues die ik niet gemakkelijk op de zaak of thuis kan/wil bespreken. Kan ik hier met jou in alle vertrouwen over sparren?
  9. Ik merk dat ik belangrijke beslissingen uitstel. Kan ik dit een keer tegen jou aanhouden? Ik wil mezelf beter leren kennen.
  10. Waarom doe ik wat ik doe? Zingeving is een thema geworden in mijn leven.

We gaan het hebben over jou en jouw rol binnen jouw bedrijf. We bepalen samen waarmee jij het beste geholpen wordt. Ik werk niet met rigide stappenplannen. Alles afgestemd op jou en jouw situatie.

Ik werk met de IVO-methode. Inzicht-Veranderen-Oogsten. 

Als je ander resultaat wilt oogsten dan je gewend bent dan zal je iets moeten veranderen in je acties, gedrag en denken. Wat je écht moet veranderen verkrijg je door ‘inzicht’. ‘Veranderen’ door te focussen op uitsluitend nog zaken die belangrijk zijn voor jou. Het ‘oogsten’ gaat dan eigenlijk vanzelf. Tenminste als je focus houdt. En jezelf niet teveel laten afleiden. Ik zal je motiveren om vol te houden. 

Het resultaat? Meer plezier, meer vrijheid en rust in je kop.

Mijn coaching is vooral praktisch, met humor en confronterend als het moet. 100% no-nonsense. 0% zweverig. Als je liever een sofasessie wilt op een warme bank moet je niet bij mij zijn.

Ik werk ruim 18 jaar als ondernemerscoach. Meer dan 15 jaar als zelfstandig ondernemer. Mijn vrouw runt een eigen bedrijf met een team van 30 mensen. Ik weet goed wat ondernemerschap betekent en wat ondernemerschap vraagt van jou als ondernemer.

Tientallen ondernemers zijn je voorgegaan.

Mijn klanten zijn ervaren ondernemers, DGA’s en directeuren.

Ik coach ik ongeveer 25 ondernemers per jaar. 

De trajecten die ik aanbied starten bij een investering vanaf 5.000 euro excl. btw. 

Een klankbord nodig?

100% no-nonsense. 0% zweverig.

Ondernemers
over de resultaten van mijn coaching
Uitstekend4.9Richard van den Berg ★★★★★ Ik ben al jarenlang ondernemer en vond dat het tijd werd om feedback te krijgen op mijn "eigen wijze" van ondernemen. In Ivo heb ik de juiste sparringpartner gevonden waarmee ik zaken kon bespreken die ik niet zo gemakkelijk binnen mijn bedrijf bespreek. De coaching in één woord: helderheid. Voor mezelf, voor anderen en voor mijn bedrijf. Dank voor de mooie gesprekken! Top!Joost Vliegen ★★★★★ Ivo kwam op mijn pad door een bevriende zakenrelatie. Na 10 jaar als leidinggevende in verschillende functies had ik behoefte aan een sparringpartner die me kon helpen om de managers van mijn huidige, zeer senior management team, beter te kunnen maken, zowel individueel als als team.Ivo deed dat door regelmatig te reflecteren, mij een spiegel voor te houden en vooral…..veeeeel vragen te stellen. En dat al wandelend door die prachtige Weerribben.Hij heeft me geleerd om te luisteren naar mijn gevoel: “wat belangrijk is komt echt wel boven en daar mag je op vertrouwen”. En ik heb belangrijke inzichten gekregen met als mooiste one-liner: “Leidt door je managers te laten lijden”. Dat maakt ze beter.Ivo is een fijn mens. Ik keek er iedere keer weer naar uit om een aantal uren met hem onderweg te zijn (ondanks dat ik er 2x2 u voor moest rijden)Echt een goede gesprekspartner. Niet op de inhoud, technisch gezien dan, maar altijd op het proces: wat gebeurd er bij mij? Waar komt dat gevoel vandaan? Hoe zou je dat meningsverschil ook kunnen oplossen? Hoe krijg je meer uit die medewerker? EtcWe zijn bijna 2 jaar samen op pad geweest.Ivo heeft me geholpen om me een completere manager te maken die zijn team coached ipv leidt en die richting geeft ipv bepaalt. En ik merk vooral dat ik veel relaxter ben. Ondanks, en dat is een understatement, de werkdruk er niet bepaald minder op is geworden.Een jaartje of anderhalf op reis met Ivo is een echte aanrader.Joost VliegenSenior Vice President Benelux bij GEAKees Lagerweij ★★★★★ Ivo is een business coach pur sang. Als partner van Personalcolor Nederland coacht hij ondernemers al sinds onze oprichting in 2008. Of het nu gaat om de positionering van je MKB bedrijf of je groei als ondernemer zelf. Ivo helpt je echt verder!robert dalderup ★★★★★ Waanzinnig veel inzichten over ons businessmodel model voor de komende jaren! Ivo is energiek, attent, zit boordevol kennis en verdiept zich echt in je vraagstuk! Ik kom zeker terug!Oscar van der Weg ★★★★★ Ivo heeft ons begeleid bij het zetten van de volgende stap in ons ondernemerschap. In de bewustwording van onze unieke plek op het speelveld waarin wij ons bevinden als dienstverlener en in het optimaliseren en toekomstbestendig maken van onze bedrijfsvoering en dienstverlening. Hij heeft ons als directieteam gecoacht door het proces van de schaalvergroting van onze organisatie en onze persoonlijke rollen daarin.Henk van Dijk ★★★★★ Ivo ervaren als een goede sparringpartner. Durft je een “spiegel” voor te houden waarbij vervolgens de handvaten gegeven worden voor oplossingen.Veranderen, verbeteren van je personal skills begint bij IvoGuido Mangnus ★★★★★ Ivo is een wijze en innemend man die zijn (praktische) talenten gebruikt om mensen echt verder te helpen. Door zijn persoonlijke aanpak brengt hij mensen en organisaties naar een nieuw level. Zijn aanpak als specialist op het gebied van Personal & Business Coach spreekt me aan. Hij weet snel tot de kern door te dringen en helpt je met het creëren van oplossingen die verder gaan dan je zou verwachten.Een prima partner die ik zeker kan aanbevelenRoelof Westerbeek ★★★★★ Ivo weet een geweldige balans te vinden tussen vragen stellen en ook input geven. Niks zweverig, lekker concreet en "to the point" is IVO een heerlijk maar ook eerlijke sparringspartner. En hij doet op geheel eigen wijze met wandelingen in de prachtige Weerribben. Lekker buiten biedt IVO je zicht op je persoonlijk functioneren. En uitzicht op jouw horizon. Kortom; een aanrader, gewoon doen!marc dalderup ★★★★★ 2020 is voor mij een jaar van reflectie en het maken van toekomst plannen en Ivo is voor mij een goede sparring partner in dit proces Direct - Scherp - Integer - Helder - Confronterend Vanuit zijn ervaring met deze processen en op basis van de open samenwerking ben ik er van overtuigt dat dit een top jaar wordt samen Ik kan dan ook Ivo van harte aanbevelen aan anderen dit ook eens willen werken aan meer focus, meer plezier en meer vrijheid Iedereen heeft zo nu en dan een Coach nodigErik Boelm ★★★★★ Praktisch, recht door zee en altijd in de buitenlucht! Wandelend kom je toch op heel andere gedachtenTobias Sikkema ★★★★★ Ivo is een ervaren sparringpartner, die door de juiste vragen te stellen, je bepaalde zaken laat inzien zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. Dit doet hij respectvol en met humor en als het moet confronterend.De wandelingen in de Weerribben waren altijd weer iets moois.Arianne Wondergem ★★★★☆ Ivo heb ik als een scherpe, integere en recht door zee man mogen leren kennen. In een relatief korte tijd weet hij de (pijn)punten te benoemen waardoor ik grote stappen in mijn persoonlijke ontwikkeling hebt gemaakt.En ja een wandeling door de Weerribben maakt dat je met een heldere geest weer huiswaarts gaat.Victor de Reuver ★★★★★ Zelden zo'n fijn mens ontmoet met de gave snel en eerlijk inzicht te geven in wat er écht moet gebeuren of veranderen om je persoonlijke en/of zakelijke doelstellingen te behalen. Positief confronterend op een begrijpelijke, respectvolle en humorrijke manier. Nooit ongemakkelijk en heel effectief. Bedankt Ivo.A. K. ★★★★★ Ik heb Ivo gevraagd toen ik op een tweesprong zat met mijn bedrijf. Of verder groeien met meer personeel of niet. Ivo legt heel duidelijk en prettig zaken bloot die je soms zelf niet (meer) ziet. Ook qua positionering en pricing heb ik veel aan Ivo's expertise gehad.Ik heb Ivo als zeer prettig ervaren. No-nonsense en met praktische tips.js_loader
KENNISMAKEN?

Laten we beginnen met een kop koffie. Daarna kijken we verder. Liever eerst bellen? Dat kan ook.

Kan ik je helpen, dan vertel ik hoe. Zo niet, dan zeg ik het ook.