Onafhankelijk. Frisse blik van buiten.

ZOEK JIJ ALS ONDERNEMER EEN EEN KLANKBORD?

 Herken jij jezelf als ondernemer hierin?

1. Je bedrijf groeit en je werkt harder en harder. Je leeft in de waan van de dag. De focus verdwijnt. Alles doe je op kracht en jouw creativiteit neemt af.

2. Jij ervaart een communicatieprobleem met je zakenpartner, medewerkers, investeerder, familie of aandeelhouders. Gedoe door slechte communicatie. Daar ben je klaar mee. Het is tijd voor verandering. 

3. Je hebt het gevoel dat je vast zit en niet alles uit je leven & werk haalt.

4. Je bent erin gerold. In jouw rol als directeur. Doe je het wel goed? Echte feedback uit jouw omgeving krijg je niet. Je wilt wel eens jezelf kritisch laten bekijken.  

5. Je bent een drukke ondernemer en hebt veel op je bord liggen. Het is lastig even helemaal los te komen van je dagelijks leven. De vele dingen die ‘moeten’, die constant doorgaan. Terwijl diep van binnen je weet dat juist even afstand nemen van alles heel goed voor je is.

Een klankbord helpt je om helderheid te krijgen.

Het inschakelen van een professioneel klankbord betekent niet dat je opgeeft.

Het betekent dat je weigert om op te geven.

wanneer een
klankbord inschakelen?

#1

De waan van de dag is groot. Je werkt te hard in je bedrijf.  Jouw gezin merkt dat ook.

Ik help je zaken helder en op orde te krijgen.

#2

Je hebt niet iemand in jouw omgeving die jou tegengas geeft.

Eerlijke feedback ontvangen van een ervaren klankbord spreekt jou wel aan.

#3

Je hebt moeite om focus te vinden en te bepalen welke richting je op wilt met je bedrijf of je leven. 

Een frisse blik van buiten helpt.

#4

Je hebt niet zoveel met coaches en zelfhulpboeken.

Been there, done that. En toch ben ik mijn eigen coaches erg dankbaar. Al heb ik te lang getwijfeld om zelf hulp te vragen.

#5

Je vraagt te weinig advies en ploetert te veel door. Alles doe jezelf.

Dan kan je wellicht wel wat coaching gebruiken. Wacht niet te lang.

#6

Je hebt soms een spreekwoordelijke schop onder je kont nodig. Neem je  niets aan van anderen. Je bent té eigenwijs.

Misschien tijd om hulp te vragen? 

is Een klankbord
iets voor jou Als ondernemer?

Als jij houdt van helderheid, eerlijke feedback en snel tot de kern wilt komen. Voor een sofasessie moet je niet niet hebben als klankbord.

Als jij een klankbord wilt die de taal van de ondernemer spreekt en snapt dat jij met je huid én haar in jouw bedrijf zit. En das toch wat anders dan voor de baas werken. 

Als jij graag wilt horen wat je wilt horen en altijd gelijk wilt hebben. En zeer zeker niet als je niet naar jezelf wilt kijken.

Hoe ziet een coachingstraject
voor ondernemers eruit?

Coaching bij mij betekent even weg van alles. Geen afleiding. Persoonlijke aandacht. Sterker terugkomen. Sparren met een onafhankelijk klankbord die wel met je in gesprek gaat, maar niet met je meepraat. Het resultaat van mijn coaching in één woord: helderheid. Zodat je als ondernemer meer focus, meer rust, meer plezier, betere relaties en meer mentale vrijheid ervaart.

Als coach richt ik mij uitsluitend op ondernemers en directeuren. Ik hou van deze mensen. Ik heb honderden ondernemers mogen coachen. Dat heeft mij erg verrijkt.

Ik heb in mijn rol als coach geen belangen in jouw situatie en ben ik een veilige plek om alles te kunnen bespreken. Het doel van coaching is om scherp te krijgen wat jouw werkelijke doelen zijn. De regie weer terug te pakken op jouw persoonlijke leven.

Met 18 jaar ervaring als ondernemerscoach ben ik een zeer ervaren klankbord.

KOP IN DE WIND
niet binnen zitten maar buiten bewegen

Om te komen tot écht resultaat trekken we een tijdje met elkaar op. Een coachsessie duurt één dagdeel. In mijn rol als klankbord vind ik het belangrijk dat wij de tijd voor elkaar hebben. Je bent bij mij welkom in de ochtend om 09.00 uur of in de middag vanaf 13.00 uur. Wij ontmoeten elkaar zo’n 4 á 5 keer op een mooie plek in een inspirerende omgeving. Weg uit de drukte. Kop in de wind.

We drinken een kop koffie bij mij op de boerderij. Vanuit hier vertrekken wij naar het mooiste natuurgebied van Nederland: Natuurpark De Weerribben. Slecht weer bestaat niet, wel slechte kleding. Voorafgaand aan de coaching doe ik een intake. Je betaalt voorafgaand een vast bedrag. Dan weet je precies waar je aan toe bent. En achteraf is er geen verassing. Helder toch?

Kijk hoe ik

coach als klankbord

Mijn aanpak

Ivo: ‘Mijn aanpak zit vooral aan de no-nonsense kant. Ik help ondernemers bij het zetten van een volgende stap. De verstandige ondernemer is de ondernemer die zich laat helpen. Ik heb ervaren dat veel ondernemers lang wachten met het inschakelen van een coach. 

Dat komt omdat ze zich vasthouden aan: ‘Ik wil het zelf doen’. Dat is ook de reden dat ze zijn gaan ondernemen, dat is ook de reden waarom ze aan het begin van hun ondernemerschap succesvol zijn geworden. (…) Als je dan een tijdje onderweg bent, zit er soms een gat tussen droom en werkelijkheid. 

Ook de ondernemer – hoe succesvol hij of zij ook is – loopt weleens vast. Dan kan een coach je helpen om dat los te trekken.’

No-nonsense
100%
To the point
100%
Helderheid
100%
Zweverig
0%

Veelgestelde vragen

Een klankbord is een sparringpartner, adviseur en vertrouwenspersoon in één. Iemand die een spiegel voorhoudt zodat jij niet jouw binnenkant met de buitenkant van een ander gaat vergelijken. Want dat is wat veel gebeurt. Iemand die jou laat zien dat je niet de enige bent met twijfels en onzekerheden en jou helpt jou om je zaken helder en op orde te krijgen.

Omdat dat een onafhankelijk klankbord een van de weinige plekken is waar je kan écht kan normaliseren. Normaliseren is het inzicht krijgen dat je niet de enige bent met een bepaald probleem, gevoel of waarneming.

In één woord: helderheid.

De trajecten die ik aanbied starten bij een investering vanaf 5.000 euro excl. btw.

Een klankbord nodig?

100% no-nonsense. 0% zweverig.

Ondernemers
over de resultaten van mijn coaching

Ivo is een ervaren sparringpartner, die door de juiste vragen te stellen, je bepaalde zaken laat inzien zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. Dit doet hij respectvol en met humor en als het moet confronterend.

Tobias Sikkema Ondernemer

Zelden zo’n fijn mens ontmoet met de gave snel en eerlijk inzicht te geven in wat er écht moet gebeuren of veranderen om je persoonlijke & zakelijke doelstellingen te behalen. Positief confronterend op een begrijpelijke, respectvolle en humorrijke manier. Nooit ongemakkelijk en heel effectief.

Victor De Reuver CEO

Zelden zo’n fijn mens ontmoet met de gave snel en eerlijk inzicht te geven in wat er écht moet gebeuren of veranderen om je persoonlijke en/of zakelijke doelstellingen te behalen. Positief confronterend op een begrijpelijke, respectvolle en humorrijke manier. Nooit ongemakkelijk en heel effectief. Bedankt Ivo.

Victor de Reuver Algemeen Directeur

Ivo is een geweldige coach, zowel voor business ontwikkeling als ook voor persoonlijke ontwikkeling. Hij weet op een mooie manier de vinger op de zere plek te leggen en bied concrete handvatten hoe hier mee om te gaan.

Vincent Berkhout COO

Ivo heeft een enorme bagage in het coachen van mensen om met hun bedrijf commercieel sterker te worden. Met zijn hands on, bak aan ervaring en doortastendheid legt hij de vinger met een enorme dosis humor en nuchterheid op de juiste plek.

Michel Kolenbrander Ondernemer De Plekkenmakers

Ivo schept de voorwaarden om dichter bij jezelf te komen. Al wandelend in de natuur en door de oprechte gesprekken leer je de drijfveren kennen die er voor jezelf echt toe doen. Het is vertragen om vervolgens met nieuwe energie verder te gaan.

Jos Koopman Directeur ForFarmers NV

Ivo is geen coach van 13 in een dozijn. Ivo heeft mij met mijzelf geconfronteerd en daarmee mijn ontwikkelproces ingang gezet.  Hij is een taalvirtuoos. Altijd is hij op zoek naar de juiste en meest impactvolle wijze van het formuleren van een situatie of advies.

Johan Mulder HR directeur IJB Groep B.V.

Ivo is een wijze en innemend man die zijn (praktische) talenten gebruikt om mensen echt verder te helpen. Door zijn persoonlijke aanpak brengt hij mensen en organisaties naar een nieuw level. Hij weet snel tot de kern door te dringen en helpt je met het creëren van oplossingen die verder gaan dan je zou verwachten.

Guido Mangnus Ondernemer

Ivo heb ik als een scherpe, integere en recht door zee man mogen leren kennen. In een relatief korte tijd weet hij de (pijn)punten te benoemen waardoor ik grote stappen in mijn persoonlijke ontwikkeling hebt gemaakt. En na een wandeling door de Weerribben maakt dat je met een heldere geest weer huiswaarts gaat.

Arianne Wondergem Ondernemer

Ivo, bedankt voor de enorm fijne gesprekken. Je hebt een punt geraakt waar ik ongemerkt al ruim vier jaar mee worstel in mijn bedrijf en wat nog nooit iemand zo concreet en zo mooi aangestipt heeft. We gaan er weer volle bak voor!

Jeroen – Ondernemer

‘Ivo zorgt voor krachtige reality check. Hij schudt de boel wakker.’

Eva Klein-Giorgi Directeur-bestuurder

Ik heb Ivo gevraagd toen ik op een tweesprong zat met mijn bedrijf. Of verder groeien met meer personeel of niet. Ivo legt heel duidelijk en prettig zaken bloot die je soms zelf niet (meer) ziet. Ook qua positionering en pricing heb ik veel aan Ivo’s expertise gehad. Ik heb Ivo als zeer prettig ervaren. No-nonsense en met praktische tips.

Arnoud Kuipers Ondernemer 123Aftersales

‘Ivo is een aanrader!’

Frank de Jong Directeur/eigenaar

Praktische inzichten op een prikkelende manier presenteren is een kunst. Ivo beheert die kunst als geen ander.’

Jos Burgers Bestsellerauteur en veelgevraagd spreker

Ivo weet een geweldige balans te vinden tussen vragen stellen en ook input geven. Niks zweverig, lekker concreet en ‘to the point’. Hij is een scherpe sparringpartner. Een aanrader, gewoon doen!

Roelof Westerbeek Algemeen Directeur LBS Emmen BV

Aanscherpen van mijn plannen. Helder krijgen wat ik werkelijk wil bereiken. Een strakke propositie neerzetten. En kiezen! Ivo is een inspirator, na 1 uurtje ‘ballen’ ga je vol energie de deur weer uit.

Joyce Rademaker Directeur/Eigenaar F&J Webcreation

‘Keuzes maken:  soms vanuit het hoofd, soms vanuit het hart. Waar ga ik het verschil maken? Ivo is geweldige coach.’

Wilbert Leermakers Verkoopdirecteur
Plan een afspraak

Je zal worden verleid door de gedachte dat nu niet het juiste moment is.

Maar wanneer ga je echt aan de slag?