Zoek jij als ondernemer een no-nonsense coach?

⊕ Coaching voor Ondernemers en Directeuren.

⊕ 100% no-nonsense, 0% zweverig.

⊕ 20+ jaar ervaring als coach.

⊕ Meer dan 250 ondernemers gecoacht.

⊕ Coaching voor Ondernemers en Directeuren.

⊕ 100% no-nonsense, 0% zweverig.

⊕ 20+ jaar ervaring als coach.

⊕ Meer dan 250 ondernemers gecoacht.

Je bent
een ervaren ondernemer

Ondanks jouw ervaring ben je op een punt gekomen dat je wel wat hulp kunt gebruiken. Het is tijd om eens te sparren met iemand die belangeloos en tegengas durft te geven.

Je zoekt een stevige gesprekspartner die snapt hoe het ondernemerschap werkt.

Laat mij je helpen.

herken jij als ondernemer of directeur
het volgende?
Je staat er alleen voor

In jouw omgeving heb je niet echt iemand waarbij je vrijuit kunt praten over jouw zakelijke en/of persoonlijke strubbelingen.

Iemand bij wie jij in alle openheid en in vertrouwen kunt praten, zou fijn zijn.

Je zoekt naar een coach gespecialiseerd in ondernemerschap, iemand met wie je kunt sparren over jouw uitdagingen zonder vage coachtaal.

Je gaat door een lastige periode

Voor de buitenwereld lijkt het alsof je alles goed voor elkaar hebt. Mooi bedrijf, lekker wonen, mooie auto.

Maar jij weet beter: achter de schermen ervaar je ongemak. Je voelt onrust, je bent aan het piekeren, slecht slapen.

Het gevoel dat je vastzit. Daar ben je helemaal klaar mee.

Je wilt weer volop genieten van het leven en een betere balans te vinden tussen zakelijk succes en persoonlijk welzijn.

Je weet het even niet zo goed

Je hebt innerlijke conflicten, loopt vast in je eigen gedachten en twijfelt aan het een en ander. 

Past het bedrijf nog wel bij je? Vraagt jouw bedrijf een andere rol van jou? Vind je het nog wel écht leuk wat je doet? Wat is nu werkelijk belangrijk in jouw leven?

Je hebt de connectie met jezelf verloren.

Je wilt helderheid voor jezelf.

wat doet een business coach?

klankbord, sparringspartner en adviseur in één

Een business coach kan je helpen navigeren door uitdagende fasen in je ondernemerschap en/of leven.

Ik ben een ervaren business coach die diepgaande gesprekken voert en samen met jou nadenkt over vraagstukken die je wellicht niet gemakkelijk met anderen kunt bespreken, of het nu je zakenpartner, collega’s of thuisfront betreft.

Iemand die met je in gesprek gaat, zonder met je mee te praten. Frisse blik van buiten. Bij mij kun je in alle openheid praten over jouw twijfels, onzekerheden en strubbelingen.

Mijn coaching is 100% no-nonsense, 0% zweverig.

20 jaar+ ervaring in coaching.

business coach
voor zakelijke & persoonlijke groei

Ondernemers komen niet bij mij om te leren ondernemen, maar om te werken aan hun persoonlijke groei en ontwikkeling.

Voor ondernemers en directeuren die:

→ Zich bevinden in een uitdagende fase van hun onderneming of leven.

→ Steeds tegen hetzelfde aanlopen en daar klaar mee zijn.

→ Het niet lukt om hun ambities te realiseren.

→ Hun persoonlijk leiderschap willen ontwikkelen en willen reflecteren op hun functioneren.

→ Problemen ervaren in de samenwerking met compagnons of ‘ingewikkelde’ medewerkers.

→ Worstelen met kwesties (thuis) waar ze niet gemakkelijk over kunnen praten.

→ Twijfelen of hun activiteiten nog wel bij hen past.

→ Een gezonde balans tussen werk en privéleven willen.

→ Op zoek zijn naar diepgang en zingeving.

→ Overwegen hun bedrijf te verkopen.

Van mens tot mens. Van zaken doen tot zingeving.

Discreet en in vertrouwen.

Meer dan 20 jaar ervaring.

SAMEN kijken WIJ aan
WAT JIJ TE DOEN HEBT IN JOUW LEVEN

Het kan voelen alsof jouw carrièreladder tegen de verkeerde muur staat. Dat je ergens bent waar je niet wilt zijn. Dat je niet écht gelukkig wordt van het uitzicht.

Je komt erachter dat je niet het leven leidt dat jij graag wilt. Dat je niet meer met je hart maar vooral hard werkt. Dat je werkt met te veel mensen die jou energie kosten.  Je zit in het plan van een ander. Je doet te veel wat jouw bedrijf van je vraagt. En daardoor is ook de kans groot dat het thuis niet lekker loopt.

Ben jij nog wel aan het ondernemen?

Soms moet je terug naar de tekentafel. Opnieuw focussen. Praten over je gevoelens. Durven te erkennen dat het soms klote gaat. Want je bent niet de enige met twijfels en onzekerheden. Zoom eens uit. Alles vanaf een afstandje bekijken. Kiezen is leven. Leven is kiezen. Life is a trade-off.

Business coaching zonder vragenlijstjes

Ik ben niet van de vragenlijstjes, invuloefeningen of allerhande persoonlijkheidstesten. Begrijp me goed. Maar ik hou niet van theorie. 

Ik ben er voor de ondernemers en directeuren die willen sparren met een ervaren business coach, klankbord, over dilemma’s, uitdagingen en vraagstukken op zakelijk en persoonlijk vlak.

Niet om lijstjes in te vullen.

Mijn kracht is om jou te helpen jouw eigen plan te maken zodat jij de regie (weer) kan pakken. Ik help jou beter een betere dialoog te voeren met jezelf en jouw omgeving. 

18 Ondernemers
over de resultaten van mijn coaching
Ik heb Ivo gevraagd toen ik op een tweesprong zat met mijn bedrijf. Of verder groeien met meer personeel of niet. Ivo legt heel duidelijk en prettig zaken bloot die je soms zelf niet (meer) ziet. Ook qua positionering en pricing heb ik veel aan Ivo's expertise gehad.Ik heb Ivo als zeer prettig ervaren. No-nonsense en met praktische tips.
Ivo kwam op mijn pad door een bevriende zakenrelatie. Na 10 jaar als leidinggevende in verschillende functies had ik behoefte aan een sparringpartner die me kon helpen om de managers van mijn huidige, zeer senior management team, beter te kunnen maken, zowel individueel als als team.Ivo deed dat door regelmatig te reflecteren, mij een spiegel voor te houden en vooral…..veeeeel vragen te stellen. En dat al wandelend door die prachtige Weerribben.Hij heeft me geleerd om te luisteren naar mijn gevoel: “wat belangrijk is komt echt wel boven en daar mag je op vertrouwen”. En ik heb belangrijke inzichten gekregen met als mooiste one-liner: “Leidt door je managers te laten lijden”. Dat maakt ze beter.Ivo is een fijn mens. Ik keek er iedere keer weer naar uit om een aantal uren met hem onderweg te zijn (ondanks dat ik er 2x2 u voor moest rijden)Echt een goede gesprekspartner. Niet op de inhoud, technisch gezien dan, maar altijd op het proces: wat gebeurd er bij mij? Waar komt dat gevoel vandaan? Hoe zou je dat meningsverschil ook kunnen oplossen? Hoe krijg je meer uit die medewerker? EtcWe zijn bijna 2 jaar samen op pad geweest.Ivo heeft me geholpen om me een completere manager te maken die zijn team coached ipv leidt en die richting geeft ipv bepaalt. En ik merk vooral dat ik veel relaxter ben. Ondanks, en dat is een understatement, de werkdruk er niet bepaald minder op is geworden.Een jaartje of anderhalf op reis met Ivo is een echte aanrader.Joost VliegenSenior Vice President Benelux bij GEA
Ik ben al jarenlang ondernemer en vond dat het tijd werd om feedback te krijgen op mijn "eigen wijze" van ondernemen. In Ivo heb ik de juiste sparringpartner gevonden waarmee ik zaken kon bespreken die ik niet zo gemakkelijk binnen mijn bedrijf bespreek. De coaching in één woord: helderheid. Voor mezelf, voor anderen en voor mijn bedrijf. Dank voor de mooie gesprekken! Top!
Zelden zo'n fijn mens ontmoet met de gave snel en eerlijk inzicht te geven in wat er écht moet gebeuren of veranderen om je persoonlijke en/of zakelijke doelstellingen te behalen. Positief confronterend op een begrijpelijke, respectvolle en humorrijke manier. Nooit ongemakkelijk en heel effectief. Bedankt Ivo.
Ivo is een wijze en innemend man die zijn (praktische) talenten gebruikt om mensen echt verder te helpen. Door zijn persoonlijke aanpak brengt hij mensen en organisaties naar een nieuw level. Zijn aanpak als specialist op het gebied van Personal & Business Coach spreekt me aan. Hij weet snel tot de kern door te dringen en helpt je met het creëren van oplossingen die verder gaan dan je zou verwachten.Een prima partner die ik zeker kan aanbevelen
Ivo weet een geweldige balans te vinden tussen vragen stellen en ook input geven. Niks zweverig, lekker concreet en "to the point" is IVO een heerlijk maar ook eerlijke sparringspartner. En hij doet op geheel eigen wijze met wandelingen in de prachtige Weerribben. Lekker buiten biedt IVO je zicht op je persoonlijk functioneren. En uitzicht op jouw horizon. Kortom; een aanrader, gewoon doen!
Ivo is een business coach pur sang. Als partner van Personalcolor Nederland coacht hij ondernemers al sinds onze oprichting in 2008. Of het nu gaat om de positionering van je MKB bedrijf of je groei als ondernemer zelf. Ivo helpt je echt verder!
Ivo is een ervaren sparringpartner, die door de juiste vragen te stellen, je bepaalde zaken laat inzien zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. Dit doet hij respectvol en met humor en als het moet confronterend.De wandelingen in de Weerribben waren altijd weer iets moois.
Ivo heb ik als een scherpe, integere en recht door zee man mogen leren kennen. In een relatief korte tijd weet hij de (pijn)punten te benoemen waardoor ik grote stappen in mijn persoonlijke ontwikkeling hebt gemaakt.En ja een wandeling door de Weerribben maakt dat je met een heldere geest weer huiswaarts gaat.
Ivo heeft ons begeleid bij het zetten van de volgende stap in ons ondernemerschap. In de bewustwording van onze unieke plek op het speelveld waarin wij ons bevinden als dienstverlener en in het optimaliseren en toekomstbestendig maken van onze bedrijfsvoering en dienstverlening. Hij heeft ons als directieteam gecoacht door het proces van de schaalvergroting van onze organisatie en onze persoonlijke rollen daarin.
Ivo ervaren als een goede sparringpartner. Durft je een “spiegel” voor te houden waarbij vervolgens de handvaten gegeven worden voor oplossingen.Veranderen, verbeteren van je personal skills begint bij Ivo
Waanzinnig veel inzichten over ons businessmodel model voor de komende jaren! Ivo is energiek, attent, zit boordevol kennis en verdiept zich echt in je vraagstuk! Ik kom zeker terug!
Wil je een oprechte , vernieuwende , ontluisterde ervaring opdoen, dan raad ik je Ivo Ouwerkerk aan. Ivo neemt je wandelend mee op een reis door de wereld zoals jij die ziet, vergezeld door een prachtig stilte gebied, de Weerribben. Als je ervoor openstaat laat Ivo je ontdekken, dat de wereld zoals jij haar ziet, misschien eentje is waar er zaken of gebeurtenissen zijn waar je onbewust voor wegduikt of onderdrukt. Ivo laat jouw spreken en ontdekken, door verrassende vragen te stellen, waarvan jij dacht, waar komt die vraag opeens vandaan of daar heb ik nog nooit over nagedacht. Ivo is oprecht nieuwsgierig naar jouw en weet op goed getimede momenten je te laten stilstaan bij wat jouw werkelijk beweegt en waar jij je echte zelf mag leren kennen.De vijf wandelsessies met Ivo in de Weerribben onder wisselende weersomstandigheden zijn voor mij en bijzondere ervaringen geweest: elke keer opnieuw verrassend, inspirerend, confronterend, leerend, ontdekkend en altijd in wederzijds respect, een echte aanrader.
2020 is voor mij een jaar van reflectie en het maken van toekomst plannen en Ivo is voor mij een goede sparring partner in dit proces Direct - Scherp - Integer - Helder - Confronterend Vanuit zijn ervaring met deze processen en op basis van de open samenwerking ben ik er van overtuigt dat dit een top jaar wordt samen Ik kan dan ook Ivo van harte aanbevelen aan anderen dit ook eens willen werken aan meer focus, meer plezier en meer vrijheid Iedereen heeft zo nu en dan een Coach nodig
Praktisch, recht door zee en altijd in de buitenlucht! Wandelend kom je toch op heel andere gedachten
js_loader
Hoe ziet een
business coach traject eruit?

We kunnen de coachingssessies bij mij op kantoor houden, maar als je wilt, neem ik je graag mee naar het prachtige natuurgebied van Nationaal Park Weerribben-Wieden, het mooiste natuurgebied van Nederland. Niet iedereen is een buitenmens, maar niemand is een binnenmens. We zijn niet gemaakt om de hele dag binnen te zitten. Dus we gaan op pad. Letterlijk in beweging zijn. Kop in de wind.

Laten we eerst kennismaken. Als we een klik hebben plannen we een aantal sessies in. Meestal zien we elkaar zo’n 1x per 3 weken, en ik sta de rest van de week telefonisch voor je klaar. De meeste trajecten duren zo’n 4 à 5 maanden, en voor sommige ondernemers ben ik ook nog daarna hun klankbord. Soms zijn de veranderingen die aanstaande zijn, of waar je middenin zit zo groot, dat een jaartraject beter bij je past.

Je betaalt voorafgaand een vast bedrag voor het coachingtraject. Dan weet je precies waar je aan toe bent. En achteraf is er geen verassing.

Helder toch?

KIJK hoe ik coach

met de ivo-METHODE

Ivo: ‘Ik hanteer de IVO-methode: Inzicht, Veranderen, Oogsten. (…) De bekende blinde vlek begint met inzicht. Iemand realiseert zich vaak niet hoe hij of zij vaak zijn eigen belemmerende gedachtes gebruikt om bepaalde zaken vlot te trekken. 

Los eerst je eigen belemmerende gedachtes op, voordat je aan de zaak gaat werken. Dan creëer je pas verandering. Dat is anders kijken naar hetzelfde. 

Dat is ander gedrag en andere communicatie inzetten. (…) En dan komt oogsten. Oogsten is focus houden. Want resultaat is focus min afleiding.’

Mijn werkplek
als business coach
wil jij dit ook?

√ Rust in je hoofd én je lijf, zonder het constante gevoel van altijd ‘moeten’ en continu aan te staan.

√ Stoppen met activiteiten die jou niet langer dienen, zodat je ruimte krijgt voor wat je écht wilt.

√ Het patroon doorbreken dat je gevangen houdt en je steeds een vervelend gevoel geeft.

Goede relaties om je heen, zowel zakelijk als privé, met een goede samenwerking op het werk en liefdevolle relaties thuis.

√ Helderheid hebben over je volgende stap als ondernemer en mens.

√ Je ambities  en dromen verwezenlijken.

√ Jezelf beter leren kennen, zodat je jezelf authentiek kunt uiten en voldoening kunt vinden in wie je bent en wat je doet.

√ Niet blijven hangen in een leven dat je niet wilt, maar eerlijk zijn naar jezelf en de juiste keuzes maken.

Jouw volledige potentieel benutten. Als mens is er nog zoveel te ontdekken.

Veelgestelde vragen over mij als business coach

Ik werk ruim 20 jaar als ondernemerscoach. Meer dan 16 jaar als zelfstandig ondernemer. Mijn vrouw runt een eigen bedrijf met een team van 30 mensen. Ik weet goed wat ondernemerschap betekent en wat ondernemerschap vraagt van jou als ondernemer.

Tientallen ondernemers zijn je voorgegaan.

Ik werk met de IVO-methode. Inzicht-Veranderen-Oogsten. 

Als je ander resultaat wilt oogsten dan je gewend bent dan zal je iets moeten veranderen in je acties, gedrag en denken. Wat je écht moet veranderen verkrijg je door ‘inzicht’. ‘Veranderen’ door te focussen op uitsluitend nog zaken die belangrijk zijn voor jou. Het ‘oogsten’ gaat dan eigenlijk vanzelf. Tenminste als je focus houdt. En jezelf niet teveel laten afleiden. Ik zal je motiveren om vol te houden. 

Mijn coaching is vooral praktisch, met humor en confronterend als het moet. 100% no-nonsense. 0% zweverig. Als je liever een sofasessie wilt op een warme bank moet je niet bij mij zijn.

Mijn klanten zijn ervaren ondernemers, DGA’s en directeuren.

Ik coach ongeveer 20 ondernemers per jaar. 

Tuurlijk! Kennismaken is geheel vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden.

Per direct. Ik houd altijd rekening met de komst van nieuwe klanten, omdat ik weet dat het fijn is om direct te kunnen starten zodra je de beslissing hebt genomen om jezelf te laten coachen.

even voorstellen

Ik ben Ivo. 

Coach voor ondernemers, directeuren en directieteams. Zelfstandig ondernemer. Buitenmens. Liefhebber van reizen met mijn 18 jaar oude Mercedes bus. Bergsporter. Zwemmer in de buitenlucht. Timmerman in spé. Gek op Scandinavië. Liefhebber van koud douchen (nou liefhebber… ik doe het) en koffie in de vroege ochtend.

Ik coach om anderen te helpen met helderheid. Ik wil graag impact maken op andermans leven. Mijn kennis en wijsheid deel ik graag. Dit vak brengt mij in contact met mooie mensen. Dagelijks werk ik moeiteloos met mijn talent.

Ik ben geboren in Amsterdam in 1969 en ben opgegroeid met een oudere zus als zoon van de burgemeester en een moeder als onderwijzeres. Ik heb gestudeerd in Groningen. Veel gedaan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. En nog steeds…

 Ik ben trots op mijn partner Patricia (samen met haar compagnon heeft ze een succesvol bedrijf opgebouwd met 35 medewerkers), mijn zoon Jorik (24 jaar, student) en mijn zoon Stan (21 jaar, student). Ik woon en werk op een mooie plek in het buitengebied in de Kop van Overijssel.

Ivo
Mijn boeken

Het Principe van de 5 Boxen geeft inzicht in waar voor jou de echte verandering zit. En dat is lang niet altijd waar jij denkt.

GRATIS

Op een luchtige en prikkelende manier beschrijf ik hoe jij jouw bedrijf zich kan onderscheiden van de concurrent.

GRATIS

DENK jij NU:
"Die ivo moet ik even in gedachten houden"?

Schrijf je in voor mijn updates.

Dan kom ik onregelmatig voorbij.

Voornaam

E-mailadres

Neem contact met mij op

Eerste kennismaking kan ook telefonisch. Ook in de avond.

     

    Open chat
    1
    Hi! Ivo hier. Kan ik je helpen?