100% no-nonsense.
0% zweverig.
Een coach voor de mens achter de ondernemer

⊕ Coaching voor Ervaren Ondernemers en Directeuren.

⊕ Vind het plezier terug in ondernemen.

⊕ Keuzes maken die kloppend zijn voor jou.

⊕ Pak de regie over jouw leven.


0
jaar ervaring als coach
0
zelfstandig ondernemer
0
% no-nonsense
0
% zweverig

wat doet een business coach?
klankbord, sparringspartner en adviseur in één

Een business coach ondersteunt individuen in de zakelijke wereld. In plaats van zich te richten op specifieke zakelijke vaardigheden, zoals het vergroten van omzet, richt een business coach zich vaak op persoonlijke ontwikkeling, bewustzijn, leiderschap en het overwinnen van obstakels.

Business coaches bieden een klankbord voor ondernemers en directeuren die mogelijk vastlopen in hun ondernemerschap of persoonlijke leven. Ze fungeren als vertrouwenspersoon en gids, waarbij de focus ligt op zingeving, communicatie, relaties en samenwerking met anderen. De coaching is gericht op het verbeteren van het algehele welzijn van de individuen, wat uiteindelijk ook een positieve invloed kan hebben op hun professionele prestaties.


herken jij als ondernemer
het volgende?

Je bent een drukke ondernemer en hebt veel op je bord liggen. Het is lastig even helemaal los te komen van je dagelijks leven. 

De vele dingen die ‘moeten’, die constant doorgaan.

Terwijl diep van binnen je weet dat juist even afstand nemen van alles heel goed voor je is.

Jouw waan van de dag is groot. Je werkt hard in het bedrijf. Het werken aan het bedrijf schiet er steeds bij in. 

Je hebt moeite om focus te vinden en te bepalen welke richting je op wilt met jouw bedrijf. De groei van jouw bedrijf vraagt om een andere rol van jou.

Je wilt sparren over de opties en mogelijkheden. De juiste keuzes maken. Focus aanbrengen.

Je loopt al een tijd met onrust. Het gevoel dat je vastzit. Moeite met het maken van de wezenlijke keuzes. Zingeving speelt een steeds grotere rol in jouw leven.

Thuiskomen met weinig energie. Men klaagt dat je chagrijnig bent en te hard werkt. 

Op de zaak neemt je creativiteit en daadkracht af. Je hebt lang gedacht dat nog harder werken de oplossing is.

Wordt het niet tijd om het anders aan te pakken?

Hoe ziet een
business coach traject eruit?

Mijn aanpak zit vooral aan de no-nonsense kant. Coaching bij mij betekent dat ik met je in gesprek ga, maar niet met je meepraat. Mijn business coaching is praktisch, met humor en confronterend als het moet. Alles wat ik voor je doe zorgt ervoor dat je (weer) scherp wordt – in alle opzichten.

Géén sofasessies, rigide stappenplannen of bullshit theorie. 100% no-nonsense. 0% zweverig. Een coachingstraject betekent dat we een tijdje met elkaar optrekken. Een sessie duurt één dagdeel. In mijn rol als personal coach is het belangrijk dat wij de tijd voor elkaar hebben. Je bent bij mij welkom in de ochtend vanaf 09.00 uur of in de middag vanaf 13.00 uur. Wij ontmoeten elkaar op een mooie plek in een inspirerende omgeving. Weg uit de drukte. Rust in de kop. Voorafgaand aan de coaching doe ik een intake.

Je betaalt voorafgaand een vast bedrag. Dan weet je precies waar je aan toe bent. En achteraf is er geen verassing.

Helder toch?

 

20+ jaar ervaring als
sparringspartner, klankbord en business coach

Als sparringpartner ben ik een persoonlijke klankbord.  Je kan alles tegen mij aan houden. Op zowel zakelijke als persoonlijke vlak. Zonder oordeel of veroordeling.  Soms help het dat iemand even tegen je zegt wat je moet doen.

Als sparringpartner ben ik ook vertrouwensman. Je kan bij mij vrijuit en in vertrouwen praten over al jouw dilemma’s, twijfels of onzekerheden.

No-nonsense
100%
To the point
100%
Helderheid
100%
Zweverig
0%

KIJK hoe ik coach

met de ivo-METHODE

Ivo: ‘Ik hanteer de IVO-methode: Inzicht, Veranderen, Oogsten. (…) De bekende blinde vlek begint met inzicht. Iemand realiseert zich vaak niet hoe hij of zij vaak zijn eigen belemmerende gedachtes gebruikt om bepaalde zaken vlot te trekken. 

Los eerst je eigen belemmerende gedachtes op, voordat je aan de zaak gaat werken. Dan creëer je pas verandering. Dat is anders kijken naar hetzelfde. 

Dat is ander gedrag en andere communicatie inzetten. (…) En dan komt oogsten. Oogsten is focus houden. Want resultaat is focus min afleiding.’

SAMEN BEPALEN WIJ
JOUW STRATEGIE

Je bedrijf groeit. Je inkomen en bezit groeit. Dan sta je even stil. Of valt alles even stil. Kijk je om je heen. Dan kan het voelen dat de ladder tegen de verkeerde muur staat. Dat je ergens bent waar je niet wilt zijn. Dat je niet écht gelukkig wordt van het uitzicht.

Je komt er achter dat je niet echt je eigen leven leidt. Dat je niet meer met je hart maar vooral hard werkt. Dat je werkt met teveel mensen die jou energie kosten. Je zit in het plan van een ander. Je doet teveel wat jouw bedrijf van je vraagt.

Ben jij nog wel aan het ondernemen?

Soms moet je terug naar de tekentafel. Opnieuw focussen. Praten over je gevoelens. Durven te erkennen dat het soms klote gaat. Ook als je man bent. Want je bent niet de enige met twijfels en onzekerheden. Zoom eens uit. Om alles vanaf een afstandje te kunnen bekijken. Kiezen is leven. Leven is kiezen. Life is a trade-off.

Ik help jou om de juiste strategie te bepalen.

Personal coach of business coach,
jij kiest wat je nodig hebt

Het leven van een ondernemer is geen baan van 9 tot 5. Zo werkt dat niet. Werk en privé lopen in elkaar over. Je wilt een personal coach of business coach die het ondernemerschap snapt. Die heldere vragen kan stellen, krachtig genoeg is om ook sturing te geven waar nodig en die niet aankomt met bullshit theorie of allerlei testjes en business model canvas-achtige dingen.

Je wilt een coach die snapt dat je met huid en haar in jouw bedrijf zit. Die jou tegengas geeft.

Je zoekt een persoon waar je de diepte mee in kan, maar ook humor gebruikt om te relativeren. Een stevige gesprekspartner die ervoor zorgt dat jij heldere keuzes kan maken, en die samen met jou nadenkt over vraagstukken die je thuis, of je zakenpartner en collega’s kunt bespreken.

Een coach die meedenkt over jouw onderneming en jou verder helpt als ondernemer.

Mijn werkplek
als business coach
dE iVO
METHODE

Inzicht 

Als je ander resultaat wilt oogsten dan je gewend bent, is het noodzaak iets veranderen. 

Wat je écht moet veranderen, verkrijg je door inzicht. Kijken, observeren, spiegel voorhouden. 

Tot de kern komen.

Alles begint met inzicht.

 

Veranderen 

Door te focussen op wat jij wilt en écht belangrijk is. 

Door doelen te stellen. En ook door de juiste strategie te kiezen en échte keuzes maken. Door je eigen blokkades onder ogen te zien.

Terug naar de tekentafel.

Ik ga je helpen.

Oogsten

Dat gaat eigenlijk vanzelf. Tenminste als je focus houdt. Jouw strategie blijft volgen. Jouw stip op de horizon voor ogen houdt. 

En jezelf niet teveel laten afleiden door je omgeving. Want Resultaat = Focus – Afleiding

Ik zal je motiveren om vol te houden. 

En je er op aanspreken als het moet.

Business coaching zonder vragenlijstjes

Ik ben niet van de vragenlijstjes, invuloefeningen of allerhande persoonlijkheidstesten. Begrijp me goed. Maar ik hou niet van theorie. 

Ik ben er voor de ondernemers en directeuren die willen sparren met een ervaren coach, klankbord, over dilemma’s, uitdagingen en vraagstukken op zakelijk en persoonlijk vlak.

Niet om lijstjes in te vullen.

Mijn kracht is om jou te helpen jouw eigen plan te maken zodat jij de regie (weer) kan pakken. Ik help jou beter een betere dialoog te voeren met jezelf en jouw omgeving. 

wat levert coaching
jou als ondernemer op?

√ Betere relaties om je heen. Omdat je je problemen met je coach oplost. 

√ Een eerlijk advies. Je hebt iemand die het ondernemerschap snapt én een neutrale sparringpartner is zodat je eerlijk advies krijgt over jouw volgende stap.

√ Rust in je kop. Je kunt even stoom afblazen en helder worden in je hoofd. Jezelf (weer) zijn.

√ Je bekijkt jezelf én je bedrijf even van een afstand zodat je overzicht krijgt, zonder dat je direct beslissingen hoeft te nemen.

√ Je stelt betere prioriteiten en maakt die keuzes welke kloppend zijn voor jou. Met de coach als jouw stok achter de deur.

√ Innerlijke rust omdat je belemmerende overtuigingen, niet-dienende patronen en de verkeerde aannames over jezelf kan loslaten.

Kortom: meer plezier, meer vrijheid en minder gedoe.

Veelgestelde vragen over een business coach

Die vraag wil beantwoorden met een tegenvraag. Waarom hebben topsporters een coach? Juist ja! Omdat ze graag het beste uit zichzelf willen halen en kampioen willen worden. Een coach is hierbij onmisbaar. Ondernemen is ook topsport. Daar hoort een ondernemerscoach dus ook bij.

Als je echt groei als ondernemer wil realiseren dan moet je denken aan 4 á 5 maanden. Sommige ondernemers kiezen ervoor om zichzelf doorlopend te laten coachen om altijd scherp te blijven. deur, zodat je ook echt gaat doen wat je jezelf beloofd.

Als ondernemer of directeur heb je soms lastige dilemma’s, twijfels of gedoe. Of sta je er alleen voor als het gaat om het maken van belangrijke beslissingen. Een ervaren sparringpartner helpt je verder. Iemand die jouw taal spreekt. Jouw business snapt. Onafhankelijk is. En vooral niet met je meepraat. Ik durf wel te zeggen dat ik als ondernemerscoach in één ding heel goed ben. Dat is alles helder maken. Zodat jij weet wat jou te doen staat.

We gaan het hebben over jou. Jij als ondernemer in relatie tot jouw bedrijf, omgeving en relaties. Natuurlijk kunnen we het hebben over de zaak, echter mijn ervaring is dat jouw onderneming pas groeit als jij groeit. 

Ik ben een sparringpartner bij wie je af en toe incheckt om op koers te blijven. Bij mij moet je je altijd vrij kunnen voelen om alles te kunnen zeggen en benoemen. Dus moet er een klik zijn. Mijn coaching is vooral praktisch, met humor en confronterend als het moet. 100% no-nonsense. 0% zweverig.

Ik werk met de IVO-methode. Inzicht-Veranderen-Oogsten. 

Als je ander resultaat wilt oogsten dan je gewend bent dan zal je iets moeten veranderen in je acties, gedrag en denken. Wat je écht moet veranderen verkrijg je door ‘inzicht’. ‘Veranderen’ door te focussen op uitsluitend nog zaken die belangrijk zijn voor jou. Het ‘oogsten’ gaat dan eigenlijk vanzelf. Tenminste als je focus houdt. En jezelf niet teveel laten afleiden. Ik zal je motiveren om vol te houden. 

Ik werk ruim 20 jaar als ondernemerscoach. 16 jaar als zelfstandig ondernemer. Mijn vrouw runt een eigen bedrijf met een team van 30 mensen. Ik weet goed wat ondernemerschap betekent en wat ondernemerschap vraagt van jou als ondernemer.

Als ondernemer zijn zakelijk en privé niet te scheiden. Daar weet ik als ondernemer, echtgenoot en vader zelf alles van. Daarom kun je met mij sparren over zakelijke uitdagingen en relevante privézaken. Ik ben een sparringpartner, klankbord en vertrouwensman in één. Tientallen ondernemers zijn je voorgegaan.

Ja, het maakt niet wat voor type ondernemer je bent. Hoe lang je al onderneemt. Wel of geen personeel hebt. Of hoeveel omzet je draait. Wat wel uitmaakt is hoe bereid je bent om te werken aan jezelf, jouw bedrijf en jouw doelen. Ik coach ik ongeveer 25 ondernemers per jaar. 

Een business coach helpt jou als ondernemer om je zaken helder krijgen en samen met jou op zoek te gaan naar wat je het allerliefste doet.

Ondernemers die met mij werken weten dat ik goed ben in het aanbrengen van focus. Als business coach help ik jou te focussen op uitsluitend nog zaken die belangrijk zijn voor jou. Door doelen te stellen en betere keuzes te maken. Door de juiste mindset en door de juiste strategie te kiezen.

Je wilt een aantal knopen doorhakken alleen kom je er zelf niet uit. Je hebt geen goede sparringpartner in jouw omgeving die jou versterkt en jou eerlijke feedback geeft. Iemand die onafhankelijk is, jouw taal spreekt en waarmee je kan sparren over je dilemma’s als mens en ondernemer.

Je werkt hard in jouw bedrijf. Echter te weinig aan jouw bedrijf. De waan van de dag is groot. Wat wordt de volgende stap? Je wilt sparren over de opties en mogelijkheden. Tijd nemen om na te denken. De juiste keuzes maken. Focussen. Groeien. Nieuwe koers bepalen. Een heldere strategie in handen krijgen. Dan kan een business coach jou helpen.

De trajecten die ik aanbied starten bij een investering vanaf 5.000 euro excl. btw.

Mijn business coach boeken

Het Principe van de 5 Boxen geeft inzicht in waar voor jou de echte verandering zit. En dat is lang niet altijd waar jij denkt.

€14,95

Op een luchtige en prikkelende manier beschrijf ik hoe jij jouw bedrijf zich kan onderscheiden van de concurrent.

€9,95

DENK jij NU:
"Die ivo moet ik even in gedachten houden"?

Schrijf je dan in voor mijn updates.

Dan kom ik onregelmatig voorbij.

Voornaam

E-mailadres

Ondernemers
over de resultaten van mijn coaching

Praktische inzichten op een prikkelende manier presenteren is een kunst. Ivo beheert die kunst als geen ander.’

Jos Burgers Bestsellerauteur en veelgevraagd spreker
BUSINESS COACH NODIG?

Je zal kunnen worden verleid door de gedachte dat nu niet het juiste moment is.

Maar wanneer ga je echt aan de slag?

Neem contact met me op!