12 redenen om aan de slag te gaan met een business coach

Coaching is even weg van alles. Geen afleiding. Persoonlijke groei. Diepgang. Sterker terugkomen. Het resultaat van coaching in één woord: helderheid. Zodat je meer focus, meer rust, meer plezier, betere relaties en meer vrijheid krijgt.

Ondernemers en directeuren met een coach zeggen allemaal dat ze veel eerder coaching hadden gewild. Want zelfs het scherpste mes kan zichzelf niet slijpen.

12 redenen om als ondernemer aan de slag te gaan met een business coach:

1. Een businesscoach is onafhankelijk. Een coach heeft geen dubbele agenda. Een coach heeft geen persoonlijke of zakelijke belangen bij jouw vraagstukken of dilemma’s.

2. Een businesscoach is een sparringpartner. Een coach gaat met je in gesprek maar praat niet met je mee. Coaching zorgt ervoor dat je eerlijke feedback krijgt.

3. Een businesscoach inspireert. Een coach geeft food for thought. Coaching laat je anders denken over je dilemma’s, over je uitdagingen, over je toekomst maar vooral over jezelf.

4. Een businesscoach is een stok achter de deur om die resultaten te behalen die jij graag wilt. Coaching is ook motivatie en je aanspreken op jouw gedrag.

5. Een businesscoach biedt een veilige plek om te praten over die zaken die je niet kunt of wilt delen met jouw directe omgeving. Coaching sessies zijn vertrouwelijk en zullen nooit gedeeld worden met derden. Ook niet als de opdrachtgever de baas of leidinggevende is.

6. Een businesscoach is een spiegel. Een coach laat zien wat jij niet ziet. Een coach benoemt jouw gedrag. Coaching zorgt ervoor dat jij persoonlijk groeit door aangescherpte vaardigheden en/of nieuwe inzichten.

7. Een businesscoach is ook een adviseur. Een businesscoach helpt je met het maken van de juiste keuzes en bij het nemen van de juiste beslissingen. Een coach zet zijn expertise in om je te behoeden om de verkeerde weg in te slaan. Coaching helpt je jezelf te houden aan jouw keuzes om zo de successen te behalen die je voor ogen hebt.

8. Een businesscoach is een vertrouwensman. Alles wat je vertelt bij een coach blijft bij de coach. Coaching biedt volledige vertrouwelijkheid waardoor je alles kunt zeggen wat je wilt zeggen.

9. Een businesscoach loopt een tijd je met je mee. Een coachtraject heeft een begin en een einde. Coaching gaat echter niet je leven veranderen. Dat ga jezelf doen.

10. Een businesscoach helpt je met jouw volgende stap. Een coach maakt duidelijk wie je bent en waar je goed in bent. Coaching helpt je duidelijk te maken wat je echt wilt doen met je leven.

11. Een businesscoach laat je stil staan bij wat jou beweegt. Coaching zorgt ervoor dat de waan van de dag doorbroken wordt. Coaching zorgt voor meer focus, meer rust, meer plezier, betere relaties en meer vrijheid.

12. Een businesscoach neemt je mee naar buiten. Coaching sessies die buiten in de natuur plaatsvinden leveren meer energie en resultaat op dan coaching sessies die binnen gehouden worden. Coaching is bewegen. Letterlijk en figuurlijk. Slecht weer bestaat niet. Wel slechte kleding ?

Wanneer kom je langs?

Ontdek nog meer blogs
Business coach
Van gedoe naar gedaan

Op dit moment loopt het misschien niet zoals je het graag zou willen. Heb je wat gedoe. Gedoe in je bedrijf. Gedoe in sales. Gedoe

Personal coach
Waar ben jij bereid voor te vechten?

Als ik je vraag ‘Wat wil je van het leven?’ Grote kans dat jij zegt: ‘Ik wil gelukkig zijn, een fijne relatie, een leuke baan,

WhatsApp chat